Daimler Truck North America

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Daimler Truck North America LLC
Freightliner van Coca-Cola.
Freightliner van Coca-Cola.
Oprichting 1942
Sleutelfiguren Chris Patterson (CEO)
Roger M. Nielsen (COO)
Hoofdkantoor Portland, Oregon, Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Producten Zware- en middelzware vrachtwagens
Commerciële voertuigen
Schoolbussen
Recreatievoertuigen
Website www.freightliner.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

Daimler Truck North America voorheen Freightliner LLC is een vrachtwagenbouwer uit de Verenigde Staten. Het bedrijf is vooral bekend van haar zware dieseltrekkers. Daarnaast worden ook middelgrote vrachtwagens en specifieke commerciële voertuigen geproduceerd. Freightliner is de grootste producent van zware vrachtwagens in Noord-Amerika en behoort tot het Duitse Daimler-Benz-concern, nu Daimler AG, sinds 1981. Het hoofdkantoor is gevestigd in Portland, Oregon (VS). Freightliner stelt 19.000 mensen tewerk en bouwde in 2004 152.400 voertuigen. In de NAFTA-regio heeft het een marktaandeel van ongeveer 30%.

Geschiedenis[bewerken]

In de late jaren '30 zocht Leland James, de directeur van transportbedrijf Consolidated Freightways, een lichte, duurzame vrachtwagen die meer vracht aankon dan toen gangbaar. Hij opperde het idee om aluminium onderdelen te gebruiken in vrachtwagens maar dat werd door de vrachtwagenbouwers sceptisch onthaald. James besloot een groep ingenieurs in te huren en de voertuigen zelf te bouwen. Zijn vrachtwagens met de cabine boven de motor werden al snel populair bij Consolidated Freightways chauffeurs en in 1940 werd de Freightways Manufacturing Company opgericht in Salt Lake City. In 1942 veranderde het bedrijf haar naam in Freightliner Corporation. Tijdens de Tweede Wereldoorlog schakelde de productie over naar vliegtuig- en scheepsonderdelen. In 1947 werd de vrachtwagenproductie hervat in een nieuwe fabriek in Portland. Met de economische bloei die volgde op de oorlog werden de Freightliners steeds bekender en de productie groeide van 116 stuks in 1950 tot 931 in 1960 en 6206 in 1970. Ondertussen was het een onderdeel geworden van White. In 1977 besloten de bedrijven uit elkaar te gaan. White kwam terecht bij Volvo.

In 1981 nam Daimler-Benz Freightliner over van Consolidated Freightways. In het daarop volgende decennium verdubbelde de verkoop en dankzij toegang tot technologie van Daimler-Benz groeide Freightliner uit tot Noord-Amerika's grootste vrachtwagenbouwer. In de jaren '90 bleef het bedrijf verder groeien met verschillende overnames waaronder de zware vrachtwagendivisie van Ford Motor Company. In 1997 lanceerde het bedrijf het merk Sterling Trucks opnieuw. In 1998 ging Freightliner mee op in het nieuwe DaimlerChrysler. De vrachtwagenbouwer nam een busbouwer over en in 2000 ook concurrent Western Star Trucks.

In 2008 gaf Daimler een nieuwe naam aan het merk.

Divisies[bewerken]

American LaFrance, bouwer van brandweerwagens, werd verkocht in december 2005.

Modellen[bewerken]

Zware vrachtwagens[bewerken]

  • Coronado
  • Century Class S/T
  • Columbia
  • Classic/Classic XL
  • FLD SD
  • Business Class M2 100/106/M2 112/M2 106V/112V
  • Argosy (model met cabine boven motor)
  • Cargo

Middelzware vrachtwagen[bewerken]

  • M2

Invoer[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]