Dean Cochran

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dean Cochran
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Dean Wynne Cochran
Geboren 18 maart 1969
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Pseudoniem James Dean Cochran
Jaren actief 1989–heden
Beroep acteur
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Dean Wynne Cochran (New Orleans, 18 maart 1969) is een Amerikaans acteur.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Cochran heeft gestudeerd aan de Tulane University in New Orleans en heeft daar zijn diploma gehaald in theater. Hierna verhuisde Cochran naar Los Angeles. Cochran is begonnen met acteren met een optreden in een videoclip van Céline Dion met het nummer (If There Was) Any Other Way. Hierna ging hij acteren in het theater met toneelstukken van William Shakespeare zoals Hamlet, Macbeth (als MacDuff), Henry V en The Two Gentlemen of Verona. Hiernaast speelde hij ook in toneelstukken als Burn This (als Burton), Cat on a Hot Tin Roof (als Brick) en A Streetcar Named Desire (als Stanley).

Cochran begon in 1989 met acteren voor televisie in de film The Outside Woman. Hierna heeft hij nog meerdere rollen gespeeld in films en televisieseries zoals Batman & Robin (1997), Phone Booth (2002), Just My Luck (2006) en The Bold and the Beautiful (2007–2009).

Cochran is in 1999 getrouwd met de voormalig Miss Teen USA Brandi Sherwood. Cochran is houder van de zwarte band in de sporten Kungfu en American Kenpo. Nu is hij de woordvoerder van D.A.R.E., een organisatie die zich inzet tegen drugs en drank, zelf heeft hij nog nooit gedronken, gerookt en drugs gebruikt en is dit ook niet van plan.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd korte films.

Televisieseries[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastrollen.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]