Lijst van personages uit Flikken Maastricht

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Floris Wolfs)
Ga naar: navigatie, zoeken

Deze pagina bevat een lijst van acteurs en actrices in Flikken Maastricht, inclusief hoofd- en bijrollen.

Hoofdpersonages[bewerken]

Floris Wolfs (rechercheur, brigadier) - Victor Reinier

Floris Wolfs is brigadier als hij overstapt naar de recherche. In Amsterdam werkt hij aan verschillende grote recherche-onderzoeken mee en volgt verschillende cursussen. Na zijn affaire met Marloes Veenman, die resulteerde in de zelfmoord van haar man en van haarzelf, wordt hij overgeplaatst naar Maastricht waar hij aan het team van Ellis Flamand wordt toegevoegd. Hij leert zijn dochter Fleur kennen. Zij wil eerst niets van hem weten, maar nadat hij haar leven heeft gered kunnen vader en dochter goed met elkaar opschieten. Floris Wolfs is verder ervaren en heeft een kalm karakter, in tegenstelling tot zijn nieuwe partner Eva. De verstandhouding tussen beide is in het begin een beetje gespannen, maar gaandeweg wordt die steeds beter. In de laatste aflevering van seizoen 1 schiet Eva Floris neer. In seizoen 4 wordt hij bijna vermoord, nadat een man die zich eerst voordeed als aspirant-agent in werkelijkheid een man uit Wolfs’ verleden is en nog een appeltje met hem heeft te schillen. Eva weet hem voortijdig te redden en de man genaamd Daan de Vos wordt gearresteerd. Als De Vos hen later stalkt, komt Wolfs voor Eva en Fleur op. Eind seizoen 7 wordt De Vos vermoord en Wolfs komt te weten wie dat heeft gedaan. Dan staat hij voor een moeilijke keuze. Wolfs woont sinds seizoen 1 in pension De Ponti, samen met Frank en Eva.

Eva van Dongen (rechercheur, hoofdagente) - Angela Schijf

Eva van Dongen is rechercheur bij de politie Limburg-Zuid als Wolfs daar komt werken. Eva is vrij koppig, en in eerste instantie ook wantrouwend ten opzichte van Wolfs. Na verloop van tijd wordt de samenwerking tussen beide wel steeds beter, en ontstaat er zelfs een meer dan professionele band tussen de twee. De koppigheid van Eva brengt haar regelmatig in problemen als ze zonder toestemming en overmoedig alleen op pad gaat. Zo schiet ze per ongeluk Wolfs neer tijdens een politie-actie in een grottenstelsel waarbij ze niet geacht werd aanwezig te zijn. Later komt ze opnieuw in de problemen bij een onderzoek naar neonazi's, en tijdens het onderzoek naar de witwasbende die haar verloofde Frank de Ponti op hun trouwdag vermoordden. Ook wordt Eva verkracht als het team besluit om haar als lokaas te gebruiken in het onderzoek naar een serieverkrachter. Wolfs werd daarbij geacht op haar te letten, maar vertrekt zonder iets te zeggen naar het ziekenhuis waar zijn dochter met spoed is opgenomen. Eva woont in het begin samen met Frank de Ponti (gespeeld door Romijn Conen) in diens pension. Ook heeft ze een verstandelijk gehandicapte broer Maurice van Dongen, die voortdurend in de problemen komt. Eva probeert hem daar weer uit te helpen.

Romeo Sanders (hoofdagent) - Sergio IJssel

Romeo Sanders is de ambitieuze diender in het team. Zijn droom is: rechercheur worden. In de eerste seizoen patrouilleerde hij samen met Marion Dreessen als agent, maar dat veranderde toen ze bevorderd werden. In seizoen 1 belandde hij in een vechtpartij waar hij werd mishandeld en noodgedwongen zijn wapenknuppel moest trekken. Naarmate seizoen 2 vorderde werd hij hoofdagent. In seizoen 3 kreeg hij een vaste vriendin, Solange van Dommelen. Hij maakte het uit met haar nadat bekend werd dat zijn contacten onderhield met misdadigers. Tijdens seizoen 4 was hij vervangend rechercheur. In seizoen 7 patrouilleert hij samen met Esmee van Rooy, die hij eerder ook heeft ingewerkt.

Marion Dreesen (brigadier) - Oda Spelbos

Marion Dreesen is de kalme diender in het team die in de eerste seizoenen meestal met Romeo Sanders patrouilleerde als hoofdagent. In seizoen 3 klom ze op tot brigadier en kreeg ook de functie van wijkagent. In seizoen 2 kreeg ze een minnaar genaamd René Bruren. René vertelde over de affaire aan Marion's man (Twan Dreesen), die daardoor van haar scheidde. Marion werd woest en verliet René. In seizoen 3 wordt ze gestalkt en weet Romeo haar op het nippertje te redden als ze in de handen van haar minnaar valt en deze haar wilt vermoorden. In seizoen 6 raakt haar zoon Frits vermist. In datzelfde seizoen krijgt ze ook een nieuwe vriend, Bran Collins, die haar zoon had ontvoerd. Ze is een alleenstaande moeder en woont samen met Frits.

Ellis Flamand (hoofdinspecteur, teamchef Limburg-Zuid) - Will van Kralingen

Ellis Flamand is de hoofdinspecteur en teamchef in het eerste en vijfde seizoen. Ze leidt het team met een zorgzame doch strenge hand en vindt haar carrière belangrijker dan haar privé-leven. Vanaf seizoen 2 kreeg ze een baan aangeboden bij Interpol ( de actrice nam ziekteverlof) maar keert in seizoen 5 weer terug alwaar ze het stokje van Eugéne Hoeben overneemt. In seizoen 6, een seizoen na De Overloper, wordt bekend dat ze is gepensioneerd en wordt ze opgevolgd door hoofdinspecteur Frieda Mechels.

Eugène Hoeben (hoofdinspecteur, teamchef Limburg-Zuid) - Helmert Woudenberg

Eugène Hoeben neemt de functie van Flamand over in seizoen 2. Hij doorliep bij de politie alle stadia en werd bevorderd tot hoofdinspecteur/teamchef. Hoeben leidt het team, net als Flamand, met een strenge hand en houdt zich aan het boekje. Aan het begin van zijn verschijning zorgt hij er direct voor dat Eva van Dongen in dienst blijft, als zij ontslag wil nemen vanwege het neerschieten van Wolfs. In seizoen 3 krijgt hij leiding over een missie in verband met Eva die gestolen geld moet terug geven aan witwassers. In seizoen 4 is hij overtuigd dat Wolfs en aandeel had in Loretta’s verkrachting en heeft moeite hem in het gareel te houden. In seizoen 5 wordt bekend dat Hoeben is gepromoveerd en niet meer in de serie zal terugkeren. Hij kan het goed vinden met Marion en Eva, met Wolfs en Romeo kan hij minder goed overweg.

Frieda Mechels (hoofdinspecteur, teamchef Limburg-Zuid) - Ria Eimers

Frieda Mechels is de huidige hoofdinspecteur van het team. Ze is zichtbaar strenger en is minder vrij dan Hoeben en Flamand. Ze werkte in de gevangenis, doorliep een militaire carrière en belandde uiteindelijk bij de politie. Vanwege haar militaire achtergrond krijgt ze als beginnend hoofdinspecteur onmiddellijk leiding over de operatie die het bezoek van de Amerikaanse president in goede banen moet leiden.

Esmee van Rooy (agent) † - Jamie Grant

Esmee van Rooy is de beginnende aspirant-agent die voor het eerst voorkomt in seizoen 5. In het begin verknoeit ze een onderzoek, doordat ze op eigen houtje een aanknopingspunt onderzoekt. In datzelfde seizoen wordt ze aangereden door een auto tijdens een verkeerscontrole en raakt zwaargewond. In het daaropvolgende seizoen is ze niet te zien. In seizoen 7 wordt bekend dat ze gepromoveerd is en als agente dienst doet in Maastricht. In de tweede aflevering van seizoen 9 overlijdt ze in de armen van Marion in het bijzijn van Romeo. Haar vriend Tony blijkt crimineel te zijn en Esmee ontdekt dat. Hij mishandelt en ontvoert haar, later snijdt hij ook haar stembanden door waarna ze overlijdt aan haar verwondingen.

Rolverdeling per seizoen[bewerken]

Legenda

     = Hoofdrol
     = Bijrol

* In cursief zijn eerdere functies

Acteur Personage Seizoen
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Victor Reinier Floris Wolfs Hoofdrol
Angela Schijf Eva van Dongen Hoofdrol
Oda Spelbos Marion Dreesen Hoofdrol
Sergio IJssel Romeo Sanders Hoofdrol
Will van Kralingen Ellis Flamand Hoofdrol Hoofdrol  
Helmert Woudenberg Eugène Hoeben Hoofdrol  
Ria Eimers Frieda Mechels   Hoofdrol
Jamie Grant Esmee van Rooy †   9 afl.   Hoofdrol 2 afl.
Maud Dolsma Fleur de Keyzer-Wolfs 44 afleveringen  
Romijn Conen Frank de Ponti † 27 afleveringen  
Dimme Treurniet Maurice van Dongen 8 afleveringen  
Pepijn de Wit Frits Dreesen 2 afl.   3 afl.   5 afl.  
Maartje Remmers Ernestine van Leeuwen   13 afl.  
René van Zinnicq Bergmann René Bruren †   8 afl.  
Marwan Kenzari Luca de Keyzer †   7 afl.  
Carly Wijs Bea Middelkoop   8 afl.  
Rik van Uffelen Lei Cavelier   6 afl.  
Kees Coolen Servaas Gilling   5 afleveringen  
Marielle Labohm Solange van Dommelen   5 afl.  
Thomas Acda Daan de Vos †   16 afleveringen  
Mimoun Oaïssa Youssef 'Joes'   9 afl.  
William Zielinski Bill Stark   8 afl.  
Lee M Ross Gary Utters aka Brann Collins †   8 afl.  
Ronald Top Kris de Vlier   6 afl.  
Viviënne van den Assem Tonja Lacroix   6 afl.  
Bram de Win Wup van Iersel   4 afl.  
Viggo Waas Will   4 afl.  
Caya de Groot Brigit de Nooijer   3 afl.   1 afl.
Martijn Nieuwerf Jens Bols   18 afl.
Tibor Lukács David Boesmeer   16 afl.
Javier Guzman Tony Verwoerd †   6 afl.
Marjolein Beumer Angelique Meertens   4 afl.  
Ali Cifteci Coscun Hamza   4 afl.  
Mark Kraan Gabriël Dorcamp †   4 afl.  
Joël de Tombe Joe Verwaayen   6 afl.

Terugkerende personages[bewerken]

Hieronder staan de terugkerende personages genoteerd per eerste verschijning.

Seizoen 1[bewerken]

Fleur de Keyzer-Wolfs (Dochter Floris Wolfs) - Maud Dolsma

In de tweede aflevering van seizoen 1 komt Fleur voor het eerst haar vader tegen in Maastricht. In het verleden heeft Fleur haar jeugd doorgemaakt alleen met haar moeder. Wolfs wil zijn dochter toch beter leren kennen en probeert toch in contact te komen met haar. Fleur weigert alle hulp van haar vader, maar uiteindelijk ziet ze toch in dat ze haar vader nodig heeft. Als Fleur een vriendje krijgt, Luca de Keyzer, krijgt haar vader daar moeite mee. Wolfs probeert te achterhalen wat Luca allemaal verbergt en hij wil dit aan Fleur vertellen. In de laatste aflevering van seizoen 3 wordt Luca doodgeschoten door Wolfs en gaat hij met het geld ervan door. Fleur denkt eerst dat haar vader Luca met opzet heeft doodgeschoten, maar later bleek dat het noodweer was. Fleur verwerkt haar verdriet met pillen en komt terecht in een kliniek, waar voor haar wordt gezorgd. In de aflevering Begraven wordt Fleur levend begraven door Daan de Vos. Daan probeert Wolfs stuk te maken vanwege een verleden. Maar op het laatste moment wordt Daan aangehouden wegens poging tot moord. In seizoen 7 keert Daan weer terug in Maastricht om opnieuw het leven van Wolfs zuur te maken. Fleur is daar slachtoffer van als Daan zoutzuur in haar gezicht gooit. Fleur komt dan thuis en vertelt het aan haar vader en Wolfs is van plan om Daan definitief uit te schakelen, maar dat vindt Eva een slecht idee en verstopt het wapen van Wolfs. In de aflevering Hawala blijkt Daan doodgeschoten te zijn met een politiewapen en worden Wolfs en Eva ervan verdacht. De Rijksrecherche krijgt dan meer bewijs dat Eva de moord op Daan de Vos heeft gepleegd en ze wordt aangehouden. Wolfs kan niet geloven dat Eva zoiets zou doen en hij stuurt de kogel en het huls op naar het lab. Uit het onderzoek blijkt dat de huls uit het wapen van Eva komt en de kogel uit het wapen van Wolfs. In seizoen 8 denkt Wolfs dat Fleur hier iets te maken mee heeft en confronteert hij haar. Als Jens Bols op het punt staat om Wolfs aan te houden, hoort Wolfs van Fleur dat zij de moord op Daan de Vos heeft gepleegd. Wolfs wil van Jens Bols weten of hij haar aanklaagt voor de moord op Daan de Vos. Na een rechtszaak krijgt ze een celstraf van 12 jaar.

Frank de Ponti (verloofde van Eva van Dongen) † - Romijn Conen

In de eerste aflevering van seizoen 1 is hij te zien als de vriend van Eva van Dongen. Frank heeft een eigen restaurant dat Pension de Ponti heet. Als Eva thuis komt van haar werk, heeft Frank haar collega Floris Wolfs in huis gehaald. Op de markt geeft Floris Frank wat tips over het koken van recepten en ook koken Floris en Frank samen recepten. Als Eva thuiskomt heeft Frank een verrassing voor Eva: hij heeft de broer van Eva, Maurice van Dongen in huis gehaald. Frank blijft Wolfs een rare vogel vinden, zegt hij tegen Eva. Als Frank besluit de Ponti uit te gaan breiden, gaat hij met mensen in zee die witwassers blijken te zijn. Frank krijgt een brief waarin staat dat hij schulden heeft bij de bank die hij moet terugbetalen. In de laatste aflevering van seizoen 2 wordt Eva vastgehouden door één van de witwassers. Wolfs wordt gebeld door de de witwasser die Eva vasthoudt, met het bericht dat ze Eva pas laten gaan als hij Bea naar hem toebrengt. Wolfs kan Eva net op tijd redden, maar hij heeft wel zijn baan op het spel gezet. Als alles weer achter de rug is, vraagt Frank Eva ten huwelijk, maar wat Frank niet weet is dat Wolfs en Eva met elkaar naar bed zijn geweest. Frank vraagt Wolfs als zijn getuige. Frank heeft al een plek in gedachten om te gaan trouwen. Wolfs biecht aan Frank op dat hij en Eva met elkaar naar bed zijn geweest en Wolfs wil dat Frank kwaad op hem wordt, maar Frank zegt dat is geweest, ze heeft nu voor mij gekozen. Op de dag dat Frank en Eva gaan trouwen, is Wolfs zelf niet aanwezig vanwege wat er is voorgevallen tussen hem en Frank. Op het moment dat Eva het jawoord al heeft gegeven en Frank bijna, wordt Frank neergeschoten door een scherpschutter. Niet veel later in het ziekenhuis overlijdt Frank aan zijn verwondingen.

Maurice van Dongen (broer van Eva van Dongen) - Dimme Treurniet

In aflevering 2 van seizoen 1 was Maurice van Dongen voor het eerst te zien als de broer van Eva van Dongen. Maurice is opgegroeid zonder moeder en vader en Eva probeert hem op het goede pad te krijgen. Als Maurice volwassen is gaat het wel de slechte kant met hem op. Frank de Ponti probeert Maurice te helpen door hem een baan aan te bieden in zijn restaurant Pension de Ponti. Ook mishandelt hij Romeo Sanders, Maurice dacht dat het iemand anders was die hij zag, maar gelukkig kwam net op tijd Marion Dreesen langs om Romeo te redden. Eva komt ook af en toe even langs bij Maurice om te kijken hoe het met hem gaat. Maurice wacht op Eva om samen te lunchen, maar Eva zit midden in een gijzeling. Frank nodigt Maurice uit om te logeren in de Ponti. Als Eva thuiskomt, ziet ze Maurice en vraagt Eva aan Frank wat hij hier doet, dan zegt Frank dat Maurice hier logeert. In de laatste aflevering gaat Maurice werken met een criminele bende en helpt Danneels te ontsnappen. Daarna wordt Maurice aangehouden omdat hij heeft meegewerkt met de criminele bende. Als Maurice in de gevangenis zit, gaat Eva hem voor de laatste keer bezoeken en vertelt Maurice dat hij waarschijnlijk naar een andere gevangenis moet om zijn straf uit te zitten. Na die aflevering komt Maurice van Dongen niet meer in de serie voor.

Frits Dreesen (zoon van Marion Dreesen) - Pepijn de Wit

In de aflevering Auto-Maat was Frits Dreesen als eerste te zien. Frits is de zoon van Marion Dreesen. Frits had in die aflevering een bijrol waarin hij te maken had met een zaak en waar Marion later achter kwam. Ook kreeg Frits nog andere problemen voor zijn kiezen. In seizoen 3 kwam Frits ook nog eenmalig in beeld wanneer zijn moeder in een hotel logeert. In seizoen 6 kwam Frits ook nog een aantal afleveringen in beeld wanneer Bran Collins Frits ontvoerde. Bran Collins had een relatie met Marion die een aantal weken duurde tot Marion erachter kwam dat Bran Collins Frits had ontvoerd. Marion hoorde dat Gerry Utters zijn naam heeft veranderd in Bran Collins en kwam er uiteindelijk achter dat hij de Amerikaanse president wilde vermoorden. Bran Collins houdt Frits gegijzeld in een kapel en laat hem lopen als hij de president heeft vermoord. Als Floris Wolfs en Eva van Dongen achter de waarheid komen proberen ze zelf de kapel binnen te komen, maar dat laat Bill Stark niet toe. Als de President aankomt en wil uitstappen, laten Wolfs en Eva dit uit de hand lopen en vertrekt de president. De president is nog niet op tijd gered door Wolfs en Eva, maar toch laat Bran Collins Frits vrij rondlopen en wordt hij opgepakt door de Marechaussee. Als Marion Bran Collins ziet lopen, schiet Bill Stark hem neer en overlijdt hij ter plekke. Frits wordt daarna vrijgelaten als ze erachter komen dat Bran Collins dit plan heeft bedacht. Bill Stark bleek meegeholpen te hebben aan dit voorbereid plan en komt hiermee weg. In seizoen 7 wordt dankzij hem het lichaam van een overleden oom teruggevonden.

Seizoen 2[bewerken]

René Bruren (minnaar Marion) † - René van Zinnicq Bergmann

René Bruren is een vroegere schoolvriend van Marion. Als zijn dochter aangehouden wordt, ziet hij Marion weer op het bureau. Ze spreken vaak af en ze krijgen een relatie, hoewel ze allebei getrouwd zijn en kinderen hebben. René scheidt uiteindelijk van zijn vrouw en wil met Marion verdergaan. Als Marion niet wil scheiden, en wil stoppen met de relatie, roept René in de bakkerij van haar man (Twan Dreesen) dat Marion vreemd gaat met hem. Hierdoor wil Marion hem niet meer zien, en hij begint haar te stalken. Als René Marion insluit in een hotelkamer, probeert Marion hem te overmeesteren, maar dit mislukt. Als Romeo de hotelkamer binnenkomt op het moment dat René Marion wil doodschieten, schiet René zichzelf door zijn mond.

Bea Middelkoop (witwasser) - Carly Wijs

Bea Middelkoop is een crimineel waar Frank de Ponti tijdens de uitbreiding van zijn pension per ongeluk zaken mee deed. Toen De Ponti de politie over hun praktijken in dreigde te lichten, kreeg hij een kogelbrief. Ze zouden Eva van Dongen vermoorden als Frank de Ponti zijn mond niet hield. In de laatste aflevering van seizoen 2 werd Middelkoop door de politie gearresteerd. Echter, haar partner notaris Lei Cavelier, kidnapte Eva. Wolfs moest Middelkoop uitleveren anders zouden ze Eva vermoorden. In de laatste aflevering werd ook bekend dat Bea Middelkoop door de politie op het vliegveld gearresteerd was.

Lei Cavelier (witwasser, notaris) - Rik Van Uffelen

Lei Cavelier is de partner van Bea Middelkoop en deed mee met diens misdadige praktijken. In eerste instantie deed hij zich voor als een betrouwbare man, maar bleek later betrokken te zijn bij het witwassen van geld. In de laatste aflevering van seizoen 2 ontvoerde hij Eva. In ruil voor Bea Middelkoop zou hij de huidige verblijfplaats van Eva onthullen. Later wordt bekend dat de Criminele Inlichtingen Eenheid Cavelier en Middelkoop bij de grens had gearresteerd.

Luca de Keijzer (man Fleur, crimineel) † - Marwan Kenzari

Luca de Keijzer presenteert zich als het vriendje van Fleur, en werkt zogenaamd als Roltrapmonteur. Wolfs vertrouwt hem niet en haalt hem door het systeem. Als er in een zaak pillen worden verhandeld, blijkt Luca hier een handje in te hebben en Fleur ook pillen geeft. Het blijkt dat het een crimineel is, maar Fleur gelooft hier niks van en trouwt met hem in Singapore. Vanaf dan gaat alles mis voor Fleur. Luca chanteert de politie om Fleur met een koffer vol Cocaïne over de grens te sturen. Het blijkt dat hij bij de witwassers van Frank hoort en het geld wil en Fleur alleen heeft genomen om Wolfs te chanteren. Op het einde van de laatste aflevering van seizoen 3 wordt hij doodgeschoten door Wolfs.

Servaas Gilling (pastoor) - Kees Coolen

Servaas Gilling is de pastoor die als eerste in de aflevering Vermist te zien is als de organisator van het kerkkamp. Hij kent Eva nog van vroeger, toen ze vaak voor advies bij hem kwam, of naar een kerkdienst ging. Ook het mislukte huwelijk van Eva en Frank heeft hij gesloten.

Seizoen 3[bewerken]

Solange van Dommelen (vriendin van Romeo en uitbater bowlinghal) - Marielle Labohm

Solange van Dommelen heeft een bowlinghal overgenomen van een derde waar Romeo haar leert kennen. Bij het wijkteam van Marion komt naar voren dat Solange niet aan de brandweervoorwaarden voldoet. Als ze dit opgelost heeft, blijkt dat de bowlinghal is opgericht met zwart geld. Als Romeo hierachter komt is hij genoodzaakt het met haar uit te maken.

Seizoen 4[bewerken]

Daan de Vos (rechercheur) † - Thomas Acda Daan de Vos (seizoen 4-7) doorliep zijn studie in de Verenigde Staten en werkte daar ook als politie-agent. Hij moest noodgedwongen terugkeren naar Nederland, omdat zijn zus zelfmoord pleegde. Wolfs had haar namelijk verlaten na een affaire. Na de dood van zijn zus, bezwoer hij wraak te nemen op Wolfs. Hij deed zich voor als aspirant-agent en werd door Eugéne Hoeben gepromoveerd tot rechercheur, geheel tegen de zin van de ambitieuze Romeo, die ook rechercheur wilde worden. Aan het einde van seizoen 4 hing hij Wolfs op, maar die werd ternauwernood gered door Eva, waarna hij gearresteerd wordt in seizoen 5. In de allerlaatste scène van seizoen 6 zit hij op een terrasje achter Wolfs en Eva. Wolfs en Eva besluiten hem hiervoor op te pakken maar in seizoen 7 wordt duidelijk dat de aanhouding onterecht was. Daarom wordt er een contactverbod afgesproken. Daan mag geen contact hebben met Fleur, Wolfs en Eva en andersom mag dit ook niet. Dit verbod wordt door Daan deels genegeerd waarna hij hen nog meerdere malen aanspreekt. Na meerdere bedreigingen vermoordt Fleur Daan bij het home van de Hawkwinds.

Seizoen 5[bewerken]

Joes (barkeeper en medewerker Rijksrecherche) - Mimoun Oaïssa

Joes (seizoen 5) is barkeeper in Le Grand Empereur, het hotel waar Eva en Wolfs verblijven, nadat De Ponti is opgeblazen door De Vos. Hij heeft al vrij snel Eva met hem mee en zij gaan ook samen boksen. Wolfs vertrouwt hem niet, totdat hij erachter komt dat Joes hem schaduwt. Als Joes met Wolfs gaat boksen slaat Wolfs hem ook in zijn gezicht. In de laatste aflevering houden Joes en zijn team Wolfs aan.

Seizoen 6[bewerken]

Dokter Rozenveld (Patholoog Anatoom) - Remco Melles

Dr. Rozenveld (seizoenen 1-2-6-7-8) is de patholoog uit het team, hij is ook de patholoog die het vaakst voorkomt. Hij is homoseksueel en heeft een oogje op Wolfs. In seizoen 6 (een nieuw begin) vraagt hij zelfs omdat Eva toen langskwam met Ferdie van Dam "Komt Wolfs nog terug?" In aflevering (Gif) uit seizoen 6 krijgt hij een achternaam, zijn voornaam is niet bekend.

Kris de Vlier (oud-medewerker AIVD en motorvriend van Wolfs) - Ronald Top

Kris de Vlier (seizoen 6- heden) is een oud-medewerker van de AIVD. Als Wolfs bezig is met een privé-onderzoek naar de vrijlating van Griekse anti-globalisten, zoals Mechels zegt, vraagt hij Kris om een dossier bij de AIVD los te krijgen. In seizoen 7 sluit Wolfs zich aan bij de Motorclub van Kris, een motorclub met een culinaire inslag. Hij komt dan ook geregeld koken in De Ponti. Ook heeft hij een slijterij waar ooit een steen naar binnen werd gegooid door de Hawkwinds.

Bill Stark (verbindingsofficier) - William Zielinski

Bill Stark (seizoen 6) komt naar Nederland als de president van de Verenigde Staten naar Nederland komt. Hij helpt Mechels met de coördinatie, maar onder zijn leiding worden ook de antiglobalistische Grieken vrijgelaten na een lek binnen het team. Het blijkt dat hij een undercoveractie in Nederland houdt, samen met de Amerikaanse Geheime Dienst. In de laatste aflevering van seizoen schiet hij Gary Utters dood, naar wie hij zelf gelekt heeft.

Gary Utters aka Bran Collins (vriend Marion en IRA-Huurmoordenaar) † - Lee M. Ross

Gary Utters aka Bran Collins (seizoen 6) was eerst een violist in een clubje waarin ook Frits zit. Hij wordt dan de vriend van Marion en woont in het kraakpand waarin ook de Griekse Antiglobalisten wonen. Eva en Wolfs komen er tijdens een onderzoek achter dat Bran geen Bran Collins heet, die is namelijk dood, maar Gary Utters heet en een huurmoordenaar is. In de laatste aflevering heeft hij ook Frits gegijzeld en laat hem bijna opdraaien voor de poging tot moord op de president. Hij wordt later doodgeschoten door Bill Stark.

Seizoen 7[bewerken]

Tonja Lacroix (vriendin van Eva en infiltrant) - Viviënne van den Assem

Tonja Lacroix is een vroegere vriendin van Eva die zij toevallig tegenkomt in een café. Als zij aan haar verteld dat haar vriend Wup van Iersel bij de Hawkwinds zit, wilt Eva haar inlijven als informante. In de laatste aflevering worden Tonja en Eva in de val gelokt door die groep.

Brigit de Nooijer (Rijksrecherche) - Caya de Groot

Brigit de Nooijer leidt het onderzoek naar de moord op Daan de Vos. Ze verdenken Eva van Dongen hiervan en proberen bewijzen hierop te vinden. Als de Hawkwinds Tonja hebben gegijzeld, zorgt Wup ervoor dat hij samen met Eva haar kan bevrijden en krijgt hiervoor toestemming. Nadat Tonja weer terecht is, wordt Eva weer direct opgepakt en terug gebracht naar de gevangenis. In seizoen 9 krijgt Marion te maken met de Rijksrecherche. Het blijkt dat ze misbruik heeft gemaakt van het politienetwerk en wordt daarmee geconfronteerd maar blijkt als snel dat ze hier niet achter zit.

Wup van Iersel (Vriend van Tonja en lid van de Hawkwinds) - Bram de Win

Wup van Iersel is de vriend van Tonja en zit bij de criminele motorclub de Hawkwinds. Als Tonja wordt ontvoert en hij haar gaat zoeken met Eva worden ze ontvoert door de Hawkinds. Aan het eind van de aflevering worden ze door de politie gered.

Helger Platzer aka 'De Kraut' (Leider Hawkwinds) † - Bernardus Manders

De Kraut was de leider van de Hawkwinds. Hij spreekt met een Duits accent. In seizoen 7 ontvoert hij Tonja waarmee hij Eva en Wup lokt en ze allemaal ontvoert en mee neemt naar een geheime locatie. Aan het einde van de aflevering wordt Kraut door Wolfs neergeschoten.

Seizoen 8[bewerken]

Jens Bols (officier van justitie) - Martijn Nieuwerf

Jens Bols komt in het begin van seizoen 8 als nieuwe officier van justitie. Hij verdenkt Floris Wolfs ervan dat die de moord op Daan de Vos heeft gepleegd en dat Eva van Dongen onschuldig vastzit. Aan het eind van seizoen 8 wordt Bols verdacht van het lekken van informatie. Na een schietpartij in een afgraving tussen onbekende groepen raakt Bols zwaargewond. In de laatste aflevering van seizoen 9 verliet hij het korps.

Angelique Meertens (moeder van Fleur) - Marjolein Beumer

Angelique Meertens komt in het begin van seizoen 8 als de moeder van Fleur. Wolfs legt aan Angelique uit wat Fleur gedaan heeft, hij wil zo snel mogelijk dat Angelique en Fleur het land uitgaan.

David Boesmeer (Psycholoog) - Tibor Lukács

David Boesmeer komt in het begin van seizoen 8 als de psycholoog van Eva en Fleur. Eva heeft veel meegemaakt in de gevangenis waardoor ze een paniek aanval kreeg. Hoofdinspecteur Frieda Mechels wil dat Eva gaat praten met een psycholoog. De gesprekken van David en Eva gaan vooral over Eva haar verleden en over Wolfs. In seizoen 9 blijkt dat David ook bij de maffia hoort, hij wordt in de cliffhanger van seizoen 9 mét de andere maffia-leden opgepakt.

Coscun Hamza (Drugsbaron) - Ali Cifteci

Coscun is het hoofd van een Turkse drugsbende in Maastricht. Coscun speelt een hoofdrol in seizoen 8. Zijn zoon en vader worden vermoord. Mogelijk gebeurt dit om de Hamza's uit de markt te drukken.

Gabriël Dorkam (Ex-militair) † - Mark Kraan

Gabriël Dorkam is een ex-militair en is lid van een drugsbende. Hij ontvoert Wolfs in de negende aflevering van het seizoen en het lijkt of hij ook iets te maken heeft met de moord op de vader van Coscun Hamza. Gabriël overlijdt nadat hij uit het raam springt vanaf een tweede etage.

Kaat Middelheim (Advocaat Fleur) - Margreet Boersbroek

Kaat Middelheim is de advocaat van Fleur. Ze koos voor een andere aanpak dan Wolfs wou. Het lukte Kaat niet om de eis te versoepelen, Fleur kreeg 12 jaar gevangenisstraf voor de moord op Daan de Vos.

Tony Verwoerd (Vriendje Esmee) † - Javier Guzman

Tony heeft een relatie met Esmee. Tony heeft een strafblad voor het mishandelen van zijn ex-vriendin maar hier wil Esmee niks van weten. Tony heeft meerdere jaren in Afghanistan gevochten maar is gestopt als militair. Ook Tony heeft zich aangesloten bij de drugsbende waar meerdere ex-militairen bij zitten. Hij wordt in de cliffhanger van seizoen 9, in Walibi, door Romeo neergeschoten, omdat hij op hem af kwam met een mes.

Seizoen 9[bewerken]

Joe Verwaayen (Stagiair) - Joël de Tombe

Joe is de stagiair die begeleid wordt door Marion. Hij is de tijdelijke vervanger van Romeo op straat omdat hij bureaudienst heeft. Marion is van mening dat Joe niet helemaal geschikt is voor het politiewerk. Hij heeft reeds afscheid genomen van het korps omdat zijn stage-periode er op zit.

Sophia Arletti (Italiaans rechercheur) - Lien Van de Kelder

Sophia is een Italiaans rechercheur die Wolfs hielp met het onderzoek naar de Italianen. Sophia wil dat Wolfs met haar mee gaat naar Milaan om daar een nieuwe functie te bekleden, maar Wolfs besluit in Maastricht te blijven.