Gebruiker:DimiTalen/Archief/2020

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Etalage[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo,

Ik heb nog een artikel gevonden wat zwaar ondermaats is voor een etalage-artikel, namelijk zweefvliegen (sport). Kijk alleen al naar de inleiding: Zweefvliegen is een teamsport. Er is een team van mensen nodig om een zweefvliegbedrijf te kunnen draaien (tiploper, kabelrijder, lierist, lichtgever enz.). Er wordt verwacht dat iedereen meehelpt. In Nederland zijn er ongeveer veertig zweefvliegclubs en in België twintig. De lessen worden door vrijwilligers gegeven. Ook als je kijkt naar het aantal bronnen dat is gebruikt, is het zeer ondermaats. Meerdere gegevens kloppen niet meer (brevetten/records), en wederom, de artikelen op andere Wikipedia's zijn veel completer.

Wat moet ik hier nou mee? Dit kan toch niet in de etalage. 163.158.173.249 5 jan 2020 21:00 (CET)

Hey collega 163.158.173.249. Concreet zijn dit de stappen die je nu best onderneemt:
  1. Bekijk welke verbeteringen je nu al, zelf, kan maken aan het artikel. Als dat grote delen schrappen is, laat je dat beter achterwege. Maar kleine correcties kan je misschien wel al doen.
  2. Dan plaats je het in de review. Motiveer je nominatie met goede argumenten (Je noemde al inleiding, bronnen, verouderde gegevens ... maar er scheelt nog vanalles. Neem er gerust de criteria en de checklist bij om alles te overlopen.) en laat de waardeoordelen beter achterwege.
  3. Afwachten tot collega's reageren. Je kan in de tussentijd andere artikels in de review bekijken; die wederkerigheid stimuleert.
  4. Is het artikel na een maandje niet verbeterd, dan kan je het voorleggen ter verwijdering uit de etalage. Doe dat opnieuw met die objectieve motivatie en vermeld ook welke stappen zijn ondernomen door jou en door anderen om het te verbeteren.
Als een artikel daadwerkelijk niet meer aan de eisen voldoet, en dat is hier inderdaad het geval, werkt een nominatie op deze manier in 95% van de gevallen :-). Groetjes,  DimiTalen 7 jan 2020 19:30 (CET)
Hallo, Ik heb het bronnenapparaat aangepast bij het artikel van Moby Dick. Is dit juist gedaan? Ik heb het gebaseerd op een ander etalage-artikel. 163.158.173.249 9 jan 2020 20:44 (CET)
Perfect zelfs! DimiTalen 10 jan 2020 06:49 (CET)

Uitnodiging - doe je mee met de activiteiten rondom Internationale Vrouwendag?[bewerken | brontekst bewerken]

In 2019 heb je een Wikipedia artikel geschreven, een foto toegevoegd aan Wikimedia Commons en/of een Wikidata item aangemaakt in het kader van het gendergap project. Binnenkort viert de wereld Internationale Vrouwendag 2020. Om hierbij stil te staan, organiseren we ook dit jaar extra activiteiten rondom het gendergap project. Doe je mee?

WikiZaterdag in Utrecht

Er is een speciale WikiZaterdag in Utrecht op 7 maart waar je samen met andere Wikimedianen kunt werken aan het vergroten van kennis over vrouwen en vrouw gerelateerde onderwerpen. Je bent van harte welkom om aan te sluiten!

Online meedoen

Maar je kunt natuurlijk ook vanaf een andere locatie online aan de slag. Kijk voor inspiratie eens rond bij de te schrijven artikelen, of bijvoorbeeld bij de uit te breiden artikelen. Onder iedereen die in de periode van 1 tot en met 8 maart een bijdrage doet voor gendergap en dit laat weten op de resultatenpagina, verloten we 1 x 4 toegangskaarten voor het Rijksmuseum.

Meer weten of gelijk inschrijven voor de bijeenkomst in Utrecht? Ga dan naar de projectpagina.

Graag tot ziens! namens de gendergap werkgroep Denise Jansen - Wikimedia Nederland (overleg)

Sjabloon[bewerken | brontekst bewerken]

Hi DimiTalen,

Een sjabloon, met een link naar jouw naam, geeft problemen.

(https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikiproject/LHBT/Meedoen#Deelnemers )

Als deelnemers zich hier willen aanmelden, dan krijgen ze een foutmelding. Zou je hier naar willen kijken?

Dank je!

Layka100 (overleg) 24 apr 2020 20:07 (CEST)


Wichelen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste DimiTalen,

De wijziging die je op de pagina Wichelen hebt aangebracht maakt een eerdere lay-out van mij ongedaan: de oorkonde heb ik mede zo groot gemaakt omdat er anders een groot wit vlak naast de lijst met burgemeesters blijft, terwijl dit met de prachtige oorkonde kan worden opgevuld en de belangrijkste tekst ("wiggle cum abbatia nivelle") dan correspondeert met de tekst ernaast. Ik hoop dat je het goed vindt dat ik dat deel van jouw bewerking weer ongedaan maak.

Met vriendelijke groeten, Wildel (overleg) 30 jul 2020 15:44 (CEST)

Dag collega. Het is sinds enkele jaren de conventie op Wikipedia om afbeeldingen niet breder te maken dan de standaardbreedte, omdat er op meer schermen naar Wikipedia wordt gesurft dan (brede) desktopmonitors. Het moet ook goed leesbaar en scanbaar blijven op kleinere schermen. Wie een afbeelding op volledige grootte wil bekijken, kan er altijd makkelijk op klikken :-). Groetjes, DimiTalen 30 jul 2020 15:54 (CEST)
Jammer voor de aanblik op mijn schermen, maar ik was al bang dat zoiets de achtergrond van jouw ingreep was. Ik heb lay-out en onderschrift van de oorkonde aangepast.Wildel (overleg) 30 jul 2020 18:23 (CEST)
Dank je. DimiTalen 30 jul 2020 22:13 (CEST)

Schrijfwedstrijd 2020[bewerken | brontekst bewerken]

Beste DimiTalen,

Leuk dat je meedoet aan de schrijfwedstrijd. Vanaf nu heb je tot en met 31 oktober de tijd om te werken aan je artikel. We raden je ten sterkste aan boven het artikel dat je gaat bewerken het sjabloon:schrijfwedstrijd te plaatsen, om te voorkomen dat anderen het artikel in de tussentijd bewerken. Dit voorkomt mogelijke frustratie zowel bij jouw als bij hen.

De jury wenst je veel succes en we bedanken je voor de aanmelding.

Hartelijke groet, Jury Schrijfwedstrijd 2020 1 sep 2020 23:07 (CEST)

Controleer uw e-mail[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo, DimiTalen/Archief/2020: Controleer uw e-mail! Onderwerp: "The Community Insights survey is coming!" Als u vragen heeft, kunt u een e-mail sturen naar surveys@wikimedia.org.

(Please check your email! Subject: "The Community Insights survey is coming!" If you have questions, email surveys@wikimedia.org.)

Samuel (WMF) (overleg) 24 sep 2020 15:58 (CEST)

Japanofobie in de Verenigde Staten[bewerken | brontekst bewerken]

Hi DimiTalen, Ik zie nu pas dat Japanofobie in de Verenigde Staten van jouw hand is. Mijn excuses dat ik er al een WIU-nominatie opgeplakt heb, ik had eerst even in overleg met je moeten treden. Mijn bezwaar is dat weinig van de statements die in het artikel staan nu door bronnen zijn onderschreven. Bijvoorbeeld "Na de Tweede Wereldoorlog manifesteerde een zekere japanofobie zich opnieuw in de jaren 70 en 80, op het moment dat Japan een economische en technologische grootmacht werd." Ik twijfel er niet aan dat het waar is maar is nu niet hard te maken. Dat is bij dit soort onderwerpen denk ik wel noodzakelijk. Kan je je hier in vinden? In ieder geval, ik haal graag snel mijn nominatie weer weg. Hartelijke groeten StuivertjeWisselen (overleg) 22 dec 2020 15:24 (CET)

Geen probleem, ik had gewoon de tijd nog niet gevonden om het wat grondiger uit te werken :-). Ik heb nu een eerste stap gezet, ik probeer zeker nog verder uit te werken. Vul gerust ook aan las je interessante bronnen hebt. DimiTalen 23 dec 2020 13:23 (CET)

Uitnodiging prijsuitreiking Schrijfwedstrijd 2020[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo!

In het verleden heb je al eens een prijs gewonnen in de Wikipedia:Schrijfwedstrijd. In 2020 is een nieuwe editie georganiseerd en als oud-winnaar willen we jou ook graag uitnodigen voor de prijsuitreiking van dit jaar.

De prijsuitreiking zal zijn op 16 januari op de Nieuwjaarsborrel van Wikimedia Nederland: Wikimedia Nederland is wederom de sponsor van de drie prijzen, t.w. drie waardebonnen van resp. 100, 65 en 35 euro.

De Nieuwjaarsborrel vindt plaats via Zoom, van 15-17 CET. Er zal een virtuele toast worden gehouden en WMNL biedt aan om je hiervoor een kleinigheidje toe te zenden. Wil je graag meedoen met de toast, schrijf je dan in voor 6 januari. Na die datum zijn de inschrijvingen nog steeds open, maar zal de mogelijkheid om je in te schrijven voor een attentie voorbij zijn. Zie hier voor meer informatie en een link naar het inschrijfformulier.

Vriendelijk groet, Namens de jury,
Ciell
MediaWiki message delivery (overleg) 29 dec 2020 13:27 (CET)

Sterrendag[bewerken | brontekst bewerken]

Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.

Uit te reiken aan iemand die u afgelopen jaar positief opviel. Het idee is laagdrempelig; de ster hoeft niet ergens op een lijst ingeschreven te worden, slechts aanbieden als waardering. Het uitdelen ervan vindt plaats op 31 december, deelt u er ook eentje uit vandaag?

Omdat ik de hartelijkheid van je welkom richting mij hier bijzonder gewaardeerd heb. Een gelukkig 2021 toegewenst! StuivertjeWisselen (overleg) 31 dec 2020 14:06 (CET)

Dank je wel! Jij ook mijn beste wensen :-) DimiTalen 31 dec 2020 16:01 (CET)