Gebruiker:Henk Obee/Archief 2013

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Overleg Archief 2013

Wapen van Wassenaer[bewerken | brontekst bewerken]

Beterft deze bewerking: [1]
Volgens de Wikimedia beschrijving en de beschrijving in de bron, is dit het wapen van Thierry III van Wassenaer. Thierry is de Franse naam voor Dirk, NIET voor Philips. Het wapen behoort dus ook in Dirk III van Wassenaer en NIET in Philips III van Wassenaer. W\|/haledad (zegt u het maar) 17 jan 2013 23:36 (CET)

Bedankt voor je oplettendheid. Echter gebruikte beiden het zelfde wapen. Henk Obee (overleg) 18 jan 2013 16:07 (CET)
Dat zou goed kunnen, maar dat zult u dan toch met een bron moeten ondersteunen. Vooralsnog wijst de enige beschikbare bron het wapen uitsluitend aan Dirk III toe, niet aan de familie. W\|/haledad (zegt u het maar) 19 jan 2013 21:23 (CET)
Bij deze dan: De Wassenaars komen uit het oude geslachtswapen, de dwarsbalk is het wapen van Obdam. Het wapen komt al voor in de 14e eeuw. In het manuscript van heraut Gelre worden de wapens genoemd van Jan van Wassenaar en Dirk II van Wassenaar, burggraaf van Leiden (1360-1391), waarbij het tweede en derde kwartier echter van azuur is, met een gouden dwarsbalk.
zie www . ngw . nl/heraldrywiki/index.php?title=Wassenaar Henk Obee (overleg) 21 jan 2013 02:06 (CET)
Het punt is dat verschillende takken van de familie en verschillende tijdperken verschillende wapens hanteerden: [2]. W\|/haledad (zegt u het maar) 21 jan 2013 21:19 (CET)
Klopt weer helemaal als een bus, alleen deze tak hanteerde consequent het hierboven genoemde wapen. Henk Obee (overleg) 29 jan 2013 01:15 (CET)

Beoordelingsnominatie Huis van Polanen Petel[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Huis van Polanen Petel dat is genomineerd door Mvdleeuw. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130128 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 29 jan 2013 01:04 (CET)

Kasteel Keukenhof[bewerken | brontekst bewerken]

Nee tuurlijk ben ik er niet bij betrokken anders had ik het er wel bijgevoegd hé. Ik kwam dit artikel gewoon toevallig tegen maar praten over een gebouw en niet eens de locatie vermelden is gewoon vreemd dus vroeg ik aan iemand die het wel weet om het er eventueel bij te zetten. Da's alles Ycleymans (overleg) 8 feb 2013 22:34 (CET)

Duim omhoog Henk Obee (overleg) 9 feb 2013 00:24 (CET)

Van Aylva[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Henk, vanavond zal ik nog even nakijken. Het NA (1988) gaf dus pas Eppo als eerst bekende stamvader. Groet van Paul Brussel (overleg) 20 feb 2013 16:56 (CET)

Gecheckt en lemma herschreven op grond van bronnen uit 1988 en 1989 die de ouderdom minder ver opvoeren dan er eerst stond. Paul Brussel (overleg) 20 feb 2013 19:29 (CET)

Van Pallandt[bewerken | brontekst bewerken]

Nu je bij de Van Pallandts een generatie gemist hebt, kun je dan misschien alles met een generatie opvoeren (vanaf de derde)? Paul Brussel (overleg) 22 feb 2013 00:46 (CET)

Dank voor al je wijzigingen! Paul Brussel (overleg) 22 feb 2013 15:18 (CET)

C.L. Graaf van Rechteren.[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Henk, Inderdaad heb ik op internet een aantekening gevonden, dat de vangst van een Marokkaanse zeerover mogelijk aan een (jongere) broer van C.L. zou kunnen worden toegeschreven. Verder heb ik hier nergens wat over kunnen vinden. De "Harlingen" waarop C.L. commandant was, is wel in die tijd in de Midd.Zee geweest, liep averij op in onweersstorm en liep met gedeeltelijk gekapte masten Cadiz (Cadix) binnen. Aangezien ik 82 jaar ben, ben ik niet in de gelegenheid om oude archieven door te spitten. Ik verzamel mijn gegevens voornamelijk via internet en Oudheidkamer Hardenberg. Als je denkt dat het twijfelachtig is, zou je dat dan willen aanpassen? Mijn belangstelling was voornamelijk op Van Rechteren gericht, vanwege mijn onderzoe3k van de havezate Collendoorn. m.vr.gr. Dick van Faassen (faasco).

Jacob van Foreest (1778-1854)[bewerken | brontekst bewerken]

Nu had ik wat correcties aangebracht op basis van het Nederland's Adelsboek 82 (1992) en nu zie ik dat je die gewoon weer met eerdere fouten terugdraait, en ik vrees niet op basis van die bron. Ik ga nu niet weer alles nalopen, dan maar met fouten. Paul Brussel (overleg) 28 feb 2013 09:07 (CET)

Otto I van Oldenburg [bewerken | brontekst bewerken]

Henk,

Je verwijzing naar de Duitse wiki ivm de moeder van Otto I zegt niet zoveel. In het Duitse artikel wordt alleen over zijn vader gesproken; zijn moeder wordt niet genoemd, ook niet in het ADB-artikel. De bronnen op het artikel over zijn vader zijn ook niet echt overtuigend, vandaar mijn twijfels. Waar is jouw zekerheid op gegrond? Michiel (overleg) 9 mrt 2013 08:30 (CET)

Michiel, hier op het duitse lemma staat ook duidelijk dat Salome de vrouw was van Heinrich. Ook de NL versie beginnend op 3 aug 2006 om 08:13, door gebruiker Februari aangemaakt, van Gerard II van Gelre, vermeld Salome als vrouw van Hendrik I van Oldenburg-Wildeshausen. Henk Obee (overleg) 9 mrt 2013 08:51 (CET)
Tja, dat bedoel ik dus. De bronnen bij Heinrich I overtuigen mij niet echt, en verder praat men elkaar makkelijk na. Maar is Salome ook "urkundlich nachweisbar"? Michiel (overleg) 9 mrt 2013 09:11 (CET)
Inderdaad praat men elkaar na en zeker als het op Wikipedia staat. Als je de bronnen wilt zien / weten, zal je kontakt moeten opnemen met de schrijver van (dat deel) op het lemma. m.vr.gr. Henk Obee (overleg) 9 mrt 2013 09:24 (CET)
Opmerking Opmerking - gebruiker Februari aanhalen als 'bron' lijkt me vreemd: die gebruiker is langdurig geblokkeerd vanwege zijn langdurige obstructie en bewijsbare onbetrouwbaarheid. Groet van Paul Brussel (overleg) 9 mrt 2013 09:36 (CET)
HEINRICH [I] [von Oldenburg], son of EGILMAR [II] Graf & his wife Eilika von Rietberg (-1167). The Vita Godefridi comitis Capenbergensis names "Heinricum et Christianum comites, et Ottonem fratrem eorum, et Eilekam matrem comitis Simonis de Tekeneburg" as children of "comes Eigelmarus de Aldenburg" & his wife [Annales Stadenses 1168, MGH SS XVI, p. 346]. Graf von Ammerland. Graf von Rietberg 1150. The Annales Stadenses records the deaths in 1168 of "Christianus comes de Aldenburg [et] Heinricum frater Christiani".
m SALOME can Gelre, daughter of GERHARD [II] Graaf can Gelre & his wife Ermgard von Zütphen (-before 1194).
The Annales Stadenses refer to the wife of "Heinricum frater Christiani [de Aldenburg]" as "sororem comitis Heinrici de Gelre" but does not name her [Annales Stadenses 1168, MGH SS XVI, p. 346]. Wellicht dat één van jullie dat kan nazien. m.v.g. Henk Obee (overleg) 9 mrt 2013 13:26 (CET)
De Annales Stadenses heeft het over "Moritur etiam Heinricus, frater Christiani. Hic uxorem duxerat sororem comitis Heinrici de Gelre, de qua genuit Heinricum et Gherardum, postea clericum, et filiam, quam duxit Wedekindus de Stumpenhusen, filius Geronis." oftewel: "Ook Heinricus, de broer van Christianus stierf. Hij was getrouwd met een zuster van graaf Heinricus van Gelre, uit wie geboren werden Heinricus en Gherardus, later geestelijke, en een dochter, die trouwde met Wedekindus van Stumpenhusen, zoon van Gero". De naam Salome wordt nergens genoemd. Het zou beter zijn om te spreken van "een dochter van Gerard II van Gelre". Michiel (overleg) 9 mrt 2013 18:07 (CET)

Uniform maken?[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Henk, Ik stel vast dat u een ganse reeks artikelen, die ik meestal opmaakte, nogal gewijzigd hebt. Ik begrijp niet goed de bedoeling om te willen "uniformiseren". Dat lukt immers nooit op wikipedia, daar er te veel verschillende zienswijzen en auteurs zijn. Als binnen een zelfde artikel alles uniform is, lijkt dit waarschijnlijk aan de meeste gebruikers voldoende.

Als u overal de wijzigingen wil doorvoeren die uw voorkeur van voorstelling genieten, dan hebt u daar nog vele uren werk aan. Is dit wel nuttig? Die tijd zou naar mijn gevoel veel beter gebruikt worden om wikipedia met nieuwe artikels te verrijken.

met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 10 mrt 2013 20:16 (CET)

Van Renesse[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Henk, naar ik begrijp heb je veel bijgedragen aan het lemma over de familie en leden van de familie Van Renesse. Het lijkt er echter op dat vele lemmata op verouderde bronnen zijn gebaseerd en eigenlijk alles moet worden nagelopen op onjuistheden / onnauwkeurigheden. Het Nederland's Adelsboek geeft voor verschillende familieleden andere informatie, bijvoorbeeld over geboorte- en overlijdensdata en over het bezit van heerlijkheden. Ik vrees dat wanneer ik alles zou gaan nalopen mij dat vele uren zou gaan kosten. In ieder geval ben ik van plan om drastisch te gaan snijden in het algemene artikel over de familie waar bijvoorbeld al alle zeven eerste generaties als onbewijsbaar zullen moeten vervallen. Groet van Paul Brussel (overleg) 21 apr 2013 16:35 (CEST)

Hallo Paul, ik ga er wel van uit dat je naar de personen waar een lemma van bestaat een link op de pagina plaatst. Ik heb overigens alleen wat genealogische aanvullingen gedaan vanaf 2012 op het al enige jaren daarvoor bestaande lemma. Henk Obee (overleg) 22 apr 2013 00:43 (CEST)

Maria Corsselaar van Wittem[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Henk Obee, bij het controleren van nieuwe pagina's kwam ik Maria Corsselaar van Wittem tegen, van jouw hand. Op de pagina staat ook het familiewapen van Cortenbach afgebeeld. De pagina maakt helaas nog niet duidelijk wat de relatie is tussen Maria Corsselaar van Wittem en van Cortenbach. Of had beter het familiewapen Corsselaar afgebeeld kunnen worden? Zou je er nog eens naar kunnen kijken? Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet, Den Hieperboree (overleg) 4 mei 2013 20:50 (CEST).

Beste, Dit is een vergissing geweest, bedankt voor je opmerkzaamheid. Ik heb wapen het inmiddels gewijzigd. Henk Obee (overleg) 4 mei 2013 22:16 (CEST)

betekenis?[bewerken | brontekst bewerken]

Sorry hoor, maar wat is de betekenis van E? ER stond namelijk werkelijk geen idee waarom een driejarig dochtertje E zou zijn Alvast bedankt (; Gebruiker:NLhelper

  • E = Encyclopedisch
  • NE = Niet encyclopedisch

Henk Obee (overleg) 4 mei 2013 22:52 (CEST)

Dan is toch het antwoord, ze is een (afstammeling van een) bekend persoon en lid van de koninklijke familie... Ariane staat er toch ook op? sorry.. ik heb nog niet veel ervaring.. Gebruiker:NLhelper

Het enige dat interessant is aan deze kleuters, is dat ze dochtertjes zijn van iemand uit de koninklijke familie. Ariane niet, die is lid van het Koninklijk Huis. Henk Obee (overleg) 4 mei 2013 23:28 (CEST)

Iets voor jou? Achter de schermen bij Koninklijke Bibliotheek en Nationaal Archief 8 juni[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Henk,

Als wikipediaan en geschiedenisliefhebber ben je misschien geïnteresseerd in Wikipedia:Ontmoeten#Achter_de_schermen_bij_Koninklijke_Bibliotheek_en_Nationaal_Archief_8_juni in Den Haag, intekenen vooralsnog tot en met morgen zaterdag 1 juni. De Vereniging Wikimedia NL wil deze dag combineren met een wmnl:WikiZaterdag. Wie weet tot ziens op 8 juni!

Vriendelijke groet, Hansmuller (overleg) 31 mei 2013 14:48 (CEST), bestuurslid WMNL

Willem II van Naaldwijk[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zag dat je mijn bijdrage over Woerden verplaatst hebt. Prima. Ik heb nog wat meer info over zijn relatie met Woerden, maar daarmee wordt dat stuk onevenwichtig. Zou een nieuwe subkop een oplossing zijn? Groet Lexalbers

Hallo Lex, Een nieuwe subkop kan altijd. Plaats daar dan alle info, uiteraard als het ff kan chronologisch. Groet Henk Henk Obee (overleg) 9 jun 2013 12:24 (CEST)

Maurits Hendrik van Nassau-Hadamar[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Henk,
Op 15 november 2011 heb je het jaar van overlijden van Filips Karel, tweede kind van Maurits Hendrik van Nassau-Hadamar veranderd van 1668 in 1688, en toegevoegd 'soldaat, overleden in Oirschot'. Weet je nog welke bron je gebruikt hebt? Het lijkt me niet juist, waarom zou anders niet hij, op 22-jarige leeftijd, zijn vader in 1679 hebben opgevolgd, maar zijn vijfjarige jongere broer? Waarschijnlijk was hij reeds gestorven. De Engelse wiki (Charles Philip) geeft als sterfdatum 22 juli 1661, de Duitse wiki (Philipp Karl) 22 juli 1668. Is een van beide juist dan lijkt me het beroep soldaat ook weinig aannemelijk.
Vreemd is ook dat hij in het rijtje kinderen vooraf gaat aan zijn oudere broer Johan Lamoraal.
vriendelijke groet, (Leopard (overleg) 22 juli 2013

In een al wat gedateerde bron "Die Regentenfamilie von Nassau-Hadamar" van Jakob Wagner wordt op blz. 73 t/m 75 het zeer korte leven van Philipp Karl beschreven. Volgens deze bron is hij op 15 mei 1656 geboren en overleed hij op 12-jarige leeftijd op 22 juli 1668 in de vestingstad "Orchott im Clevischen" ("in der Meierei von Busch"), dus waarschijnlijk Oirschot, waar hij vanwege een ziekte onder behandeling was van een in heel Europa beroemde arts. Het is weliswaar een gedateerde bron, maar dat Filips Karel nog in leven was op het moment van het overlijden van zijn vader lijkt ook mij onwaarschijnlijk. Gouwenaar (overleg) 22 jul 2013 22:32 (CEST)
Die overlijdensdatum van 22 juli 1668 wordt ook bevestigd in andere bronnen o.a. in het "Archiv für mittelrheinische Kirchengeschichte", vol. 36, blz. 89 uit 1984. Gouwenaar (overleg) 22 jul 2013 22:54 (CEST)
Hallo Leopard,
Ik kan het me niet meer herinneren. Ik weet wel dat ik in die tijd (2011) bezig was met de Merode's. Volgens mij ben ik zijn overlijden tegengekomen in een artikel over de van Merode's, die destijds heer van Oirschot waren. Hij verbleef in Oirschot bij een oudtante van moederskant, meende ik mij te herinneren. Zijn overlijdensdatum is in ieder geval niet juist dat moet zijn 11 juli 1668. Ik heb dit nog een keer gecheckt. Hij is bijgezet na 11 juli 1668, als Philip Carl van Nassau-Hadamar, zoon van Maurits Hendrik, in de Liebfrauenkirche te Hadamar en in 1835 overgezet in de Fürstengruft aldaar. Henk Obee (overleg) 22 jul 2013 22:43 (CEST)
Merkwaardig, want hier voegde je tevens toe dat hij soldaat (sic!) was. Gouwenaar (overleg) 23 jul 2013 10:19 (CEST)
Inderdaad merkwaardig Gouwenaar, ik weet het niet meer moet ik toegeven. Het enige wat mij bij ligt is dat hij in Oirschot verbleef, waarom weet ik ook niet meer, wellicht was hij in opleiding als soldaat, wat vaker gebeurde op die leeftijd, het kan best zijn dat hij ziek is geworden zoals jij al opperde. Ik kan het mij niet meer herinneren, zodra ik ff tijd heb zal ik mijn dozen met info er op na kijken. Henk Obee (overleg) 23 jul 2013 17:36 (CEST)
De volgorde klopt inderdaad niet. hij moet natuurlijk na zijn eerder overleden broer komen te staan. Henk Obee (overleg) 22 jul 2013 22:44 (CEST)
Bedankt, wijzigingen heb ik inmiddels aangebracht, (Leopard (overleg) 23 juli 2013

Beoordelingsnominatie van o.a. Johanna Beatrix van Sytzama[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Johanna Beatrix van Sytzama door Paul Brussel, Adriana Johanna Wilhelmina van Sytzama door Paul Brussel. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130912 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 13 sep 2013 02:05 (CEST)

Beoordelingsnominatie Maurits Pico Diederik van Sytzama (1731-1795)[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Maurits Pico Diederik van Sytzama (1731-1795) dat is genomineerd door Paul Brussel. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130913 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 14 sep 2013 02:03 (CEST)

wapen Frederik Hendrik van Oranje[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Henk Obee, op de overlegpagina van Henk Boelens heb ik een vraag gesteld over welk wapen te gebruiken in het artikel Frederik Hendrik van Oranje zie hier. Henk wees mij erop dat jij daar wellicht een preciezer antwoord op kan geven. Zou je mij daar kunnen helpen met mijn vraag? Zou top zijn, bedankt! Groet Druifkes (overleg) 24 sep 2013 23:00 (CEST)

  • Hallo Druifkes, mocht ik van de week nog een beetje vrije tijd heb zal ik je vraag beantwoorden. Henk Obee (overleg) 25 sep 2013 01:34 (CEST)

Jan Floris van Nassau-LaLecq[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Henk, er staat slechts 1 zin over genoemde persoon en die maakt hem daardoor NE; ik heb het lemma daarom voorgedragen als wiu. Groet van Paul Brussel (overleg) 21 okt 2013 21:01 (CEST)

Beoordelingsnominatie Johanna Geertruida Abrahamina van Nassau-LaLecq[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Johanna Geertruida Abrahamina van Nassau-LaLecq dat is genomineerd door Paul Brussel. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20131022 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 23 okt 2013 02:02 (CEST)

Beoordelingsnominatie Grafkelder Bijl de Vroe[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Grafkelder Bijl de Vroe dat is genomineerd door Paul Brussel. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20131105 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 6 nov 2013 12:35 (CET)