Gebruiker:Musa24/Kladblok2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Wouter van der Vaart
Volledige naam Wouter Thomas Thijs van der Vaart
Bijnaam Dodo
Geboren 21 mei 1993
Geboorteplaats Blaricum
Origine Vlag van Nederland Nederland
Beroep YouTuber
Jaren actief 2013 - heden
Genre(s) Gaming
Creator Awards
  100K abonnees 2016 (Dodo)
2018 (Wouter)
2018 (Dodo 2)
Portaal  Portaalicoon   YouTube

Wouter van der Vaart (Blaricum, 21 mei 1993), ook bekend als kortweg Dodo, is een Nederlandstalige YouTuber.

YouTube-kanaal[bewerken | brontekst bewerken]

Van der Vaarts eerste YouTube-video kwam online op 13 maart 2013, waarin hij Minecraft speelde zonder facecam. Hij werd bekend door het maken van gamevideo's op zijn kanaal Dodo, maar besloot later ook vlogs te maken over zijn leven en ook om video's te maken van het spel Fortnite. Zijn lifestyle kanaal en vlogkanaal noemde hij 'Wouter' en zijn Fortnite kanaal noemde hij 'Dodo 2'. Zijn YouTube kanaal 'Dodo' heeft 445 000 abonnees (maart 2020). Van der Vaart maakte al meerder video's in samenwerking met National Geographic Junior waarin hij mytes over dieren en natuur ging bevestigen of ontkrachten [1].

Privéleven[bewerken | brontekst bewerken]

Van der Vaart volgde een universitaire studie economie en heeft daarom 1 jaar in Rome gewoond. Van der Vaart heeft sinds 9 maart 2014 een relatie, op 18 juli 2019 maakten Van der Vaart en zijn vriendin bekend dat ze samen hun eerst huis hebben gekocht.

Andere activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Van der Vaart is te gast geweest bij Zapplive of bij Na het Nieuws door zijn video's over het programma Wie is de Mol?[2][3]. Van der Vaart maakt video's over Wie is de Mol waarin hij de top 5 hints bespreekt [4]. Van der Vaart maakt ook video's met oud-mol Klaas van Kruistum of deelnemer Buddy Vedder om meer te weten te komen over hoe het er achter de schermen aan toe gaat[5][6].

Van der Vaart is ook soms te gast bij NOS Journaal omdat hij wat meer uitleg kan geven over wat er gaande is op het internet, zo heeft hij al een interview gegeven over Artikel 13[7] of over de nieuwe wetgeving van YouTube [8].

Van der Vaart is eigenaar van het bedrijf Dodo Networks. Het richt zich op online media en structureert deze nieuwe media op een zakelijke manier[9].

Minecraft in de bioscoop[bewerken | brontekst bewerken]

Van der Vaart maakt al 5 jaar lang Minecraft video's op zijn kanaal Dodo. Maar na een lange tijd normale survivals en andere mini-games te spelen in Minecraft, besloot van der Vaart om survivals te maken die meer zijn dan een gewone survival, hij wilt survivals maken die een verhaallijn hebben. Zo ontstonden de 'Jungle Survival' en de 'Magie Survival'. In samenwerking met Vue Cinemas werden er al 3 afleveringen vertoont in de bioscoop [10] [11].

Datum Plaats Titel
17 oktober 2018 Hilversum Jungle Survival Finale
16 maart 2019 Eindhoven Magie Survival XXL
17 maart 2019 Apeldoorn Magie Survival XXL
14 september 2019 Vlaardingen Magie Survival Finale
15 september 2019 Hilversum Magie Survival Finale
21 september 2019 Alkmaar Magie Survival Finale
22 september 2019 Apeldoorn Magie Survival Finale

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Jaar Titel Opmerkingen
2017 Get Owned [12] [13] Deelnemer (Geëindigd op de tweede plaats)
2018 De Film van Dylan Haegens Zichzelf

Prijzen[bewerken | brontekst bewerken]

Jaar Prijs Opmerkingen
2010 Junior Tiger Award[14] Gewonnen
2018 VEED Awards Genomineerd

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]


Over Wouter van der Vaart is al wel eens een discussie geweest waar de afhandelend moderator (ik) besloot het artikel als NE te verwijderen. Ik zie nu ook dat ik vorig jaar al eens een heraanmaak heb verwijderd; het is dan inderdaad de bedoeling dat je op WP:TERUG de eerdere argumenten weerlegt of met nieuwe argumenten komt.