Klaas van Kruistum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Klaas van Kruistum
KlaasvanKruistumJWF10mei2009.jpg
Geboren 6 oktober 1976
Geboorteplaats Veenendaal
Origine Vlag van Nederland Nederland
Beroep presentator
Jaren actief 1999-heden
Bekend van Checkpoint, Zapplive
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Klaas van Kruistum (Veenendaal, 6 oktober 1976) is een Nederlandse presentator, die na lange tijd bij de EO gezeten te hebben sinds 2014 werkzaam is bij de KRO-NCRV.

Biografie en carrière[bewerken]

Van Kruistum was als kind al een bewonderaar van de radio. Hierdoor kwam hij al vroeg terecht bij StiLOK (STIchting Lokale Omroep Kerken), eerst als technicus en later ook presentator van jongerenprogramma's. Hij kwam in het begin van zijn carrière terecht bij Evert ten Ham, die destijds dj was op 3FM. Daar leerde hij de eerste kneepjes van het vak. Niet lang daarna werd hij aangenomen als programmamaker, geluidstechnicus en producer van commercials. Twee jaar daarna besloot hij een heel andere richting in te gaan: hij begon aan de opleiding Verpleegkunde op het hbo te Utrecht. Maar niet lang daarna kwam hij terug bij 3FM met een eigen programma.

Radio[bewerken]

Meer dan 3 jaar lang is Van Kruistum presentator van het radioprogramma X-ion, een onderdeel van Xnoizz, een serie radioprogramma's bij de Evangelische Omroep op 3FM. Tevens werkt Van Kruistum mee aan GospelFM. Maar na die tijd wil hij aan een nieuw avontuur beginnen, en vertrekt Klaas naar YAM FM.

Na drie jaar komt hij toch weer terug bij de Evangelische Omroep, waar hij het programma Klaas Vaak presenteert in de nacht van woensdag op donderdag. Ook richt hij zich op de webradio van EO-Ronduit en heeft hij sinds oktober 2005 weer een vaste uitzending op zondagavond, genaamd Ronduit.nl. Sinds 2006 presenteert Van Kruistum Jouw Weekendfinale! op de zondagavond, in het seizoen 2010-2011 samen met Miranda van Holland. In 2014 stopt Van Kruistum als dj bij 3FM en neemt Joram Kaat het stokje over.

Televisie[bewerken]

Ook op televisie is Van Kruistum actief. In 2008 maakt hij zijn debuut als televisiepresentator als hij Herman Wegter opvolgt bij Omega Code. Hierna volgen programma's, zoals het met een Gouden Stuiver bekroonde Checkpoint, Bestemming Onbekend. Andere programma's die Van Kruistum presenteert, zijn De Gilfactor, Retourtje Israël, Voor God en Vaderland, IJSSTRIJD! en Ik kom bij je slapen.

In 2014 stapt Van Kruistum over naar KRO-NCRV. Hier presenteert hij onder andere Zapplive en De Rekenkamer.

Trivia[bewerken]

Van Kruistum is getrouwd en is vader van vier dochters.

Externe link[bewerken]