Gebruiker:SylviaHazenbroek/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is het persoonlijke kladblok van SylviaHazenbroek.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak

Internationale misdrijven zijn misdrijven van de meest ernstige soort. De term ‘internationale misdrijven' is een verzamelbegrip voor een aantal zeer ernstige schendingen van het internationale recht: genocide, oorlogsmisdrijven, misdrijven tegen de menselijkheid en foltering. Misdrijven als slavernij, vliegtuigkaping en piraterij hebben weliswaar een internationaal karakter maar zijn geen internationale misdrijven.

Wat doet Nederland?[bewerken | brontekst bewerken]

Daders van internationale misdrijven moeten worden opgespoord en berecht, waar ze zich ook bevinden en ongeacht hun nationaliteit. De Nederlandse overheid wil voorkomen dat slachtoffers van internationale misdrijven die als vluchteling naar ons land zijn gekomen, hier worden geconfronteerd met de daders voor wie ze nu juist zijn gevlucht. Het opsporen en vervolgen van personen die zich schuldig hebben gemaakt aan genocide, oorlogsmisdrijven, foltering of misdrijven tegen de menselijkheid is echter complex. Het zijn zaken die het best zijn te typeren als ‘cold cases op wereldformaat'. Hoewel het misdrijven zijn die vaak in een ander land zijn gepleegd, worden deze verdachten berecht voor een Nederlandse rechter. Dit komt omdat deze misdrijven zo ernstig zijn dat er universele rechtsmacht is. Mogelijke verdachten zijn: personen die in Nederland verblijven, personen met de Nederlandse nationaliteit of personen die misdrijven pleegden ten aanzien van iemand met de Nederlandse nationaliteit.

Getuigenloket[bewerken | brontekst bewerken]

In Nederland is het Landelijk Parket samen met het Team Internationale Misdrijven van de Dienst Landelijke Recherche verantwoordelijk voor de opsporing en vervolging van internationale misdrijven. Misschien kent u daders, slachtoffers en/of getuigen van internationale misdrijven die zich op dit moment in Nederland bevinden of heeft u andere informatie gerelateerd aan internationale misdrijven. Voor informatie en vragen kunt u terecht bij het Getuigen- en slachtofferloket

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]


[[Categorie:Recht|Schending van de mensenrechten|Overheid]]