Naar inhoud springen

Gebruiker:Veulenaar/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
BME
Logo
Motto of slagzin Geef je stock uit handen, maar nooit de controle.
Rechtsvorm NV
Oprichting 2009
Hoofdkantoor Genk
Industrie E-fulfilment, digital supply chain en voorraadbeheer
Website www.bme.be
Portaal  Portaalicoon   Economie

BME is een Belgisch bedrijf, gelegen in Genk[1], dat de logistiek voor andere bedrijven gedeeltelijk of volledig uit handen neemt.

Het uit handen nemen van de voorraad en het verwerken van de bestellingen die binnenkomen via een webshop of online platform, wordt ook wel e-fulfilment genoemd.

BME kan de logistiek van andere bedrijven uit handen nemen door het koppelen van een Warehouse Management System (WMS) met het platform van de klant en eventueel koeriersdiensten (zoals PostNL of bpost). Snelheid, flexibiliteit en transparantie zijn cruciaal in dit logistieke proces.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

BME is opgericht in 2009, maar begon pas echt met het bouwen van webwinkels alsook de uitvoering van de achterliggende logistieke dienstverlening in 2012.

Het is pas sinds de verhuis van Geel naar Genk in april 2015[2] dat BME als volwaardige e-fulfilment logistieke dienstverlener zijn voet in de grond heeft gezet.

Dit werd mede mogelijk gemaakt dankzij een significante kapitaalsverhoging alsook het toekennen van LRM van een achtergestelde lening. Hierdoor was een uitbreiding van het magazijn mogelijk tot 5000 vierkante meter.[3]

In 2018 testte het Genkse bedrijf virtuele brillen, zogenaamde smart glasses, om handenvrij orders te picken.[4] Ze werden in datzelfde jaar ook verkozen als beste stagebedrijf in Limburg.[5]

Categorie:Logistiek bedrijf Categorie:Belgisch bedrijf