Gebruiker:Woordenbrij2/Kladblok/Run for Cover (Gary Moore)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Run for Cover
studioalbum van Gary Moore
(Albumhoes op en.wikipedia.org)
Uitgebracht 1985
Genre Hardrock, pop-metal, heavy metal
Duur 41:40
Label(s) Virgin Records
Producent(en) Andy Johns, Gary Moore, Peter Collins, Beau Hill, Mike Stone
Chronologie
1984
We Want Moore!
  1985
Run for Cover
  1987
Wild Frontier
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Run for Cover is het vijfde soloalbum van de Noord-Ierse gitarist Gary Moore. Het werd uitgebracht in 1985 en wordt beschouwd als Moore’s doorbraak als soloartiest.

Dit album bevat de singles Out in the Fields en Empty Rooms. Dat laatste nummer betreft een heropname en ingekorte versie van de vierde track op Moore’s voorgaande album, Victims of the Future. Out in the Fields handelt over The Troubles. Moore schreef de meeste nummers alleen of met Neil Carter. Military Man is oorspronkelijk door Phil Lynott geschreven voor zijn band Grand Slam. De nummers zijn in vijf verschillende studio’s opgenomen en er waren eveneens vijf producers bij deze productie betrokken: Andy Johns, Gary Moore, Peter Collins, Beau Hill en Mike Stone. OOR vond het album hierdoor “gefragmenteerd” klinken.[1] In 2002 is een geremasterde versie uitgebracht met daarop drie extra nummers, waaronder een heropname van het door Lynott voor Thin Lizzy geschreven Still in Love with You.

Hoewel het een soloalbum is, spelen er veel bevriende musici op mee, waaronder Glenn Hughes van Trapeze, later vervanger van Roger Glover in Deep Purple, Don Airey van Colosseum II en Rainbow, Neil Carter van UFO, Paul Thompson van Roxy Music en Phil Lynott van Thin Lizzy.

Run for Cover scoorde vooral in Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk hoge ogen. In Nederland was de hoogst behaalde notering nummer 47 in de albumhitlijsten; het stond slechts 1 week genoteerd.[2]

Tracklist[bewerken | brontekst bewerken]

Alle nummers zijn geschreven door Gary Moore, behalve waar anders aangegeven.

Cd[a]
Nr. Titel Duur
1. Run for Cover 4:13
2. Reach for the Sky 4:46
3. Military Man (Lynott, Archer, Stanway) 5:40
4. Empty Rooms (Moore, Carter) 4:17
5. Out of My System 4:01
6. Out in the Fields 4:17
7. Nothing to Lose 4:41
8. Once in a Lifetime 4:18
9. All Messed Up (Moore, Carter) 4:52
10. Listen to Your Heartbeat[b] 4:31

Bandleden[bewerken | brontekst bewerken]