Google Talk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Google Talk
Ontwikkelaar Google Inc.
Recentste versie Plug-in OS X:
2.5.6.4871 (23 oktober 2011)
Plug-in Windows:
3.7.1.9330 (27 september 2012)
Status Inactief
Categorie Instant messenger
Licentie Propriëtaire software
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Informatica

Google Talk was een online chatprogramma en VoIP-dienst van Google Inc.. De bètaversie van Google Talk ging van start op 24 augustus 2005. Tegenwoordig is Talk vervangen door Googles nieuwe chatdienst, Google Hangouts.

Protocol[bewerken]

Google Talk maakte gebruik van het XMPP-protocol. XMPP is een open protocol dat door meerdere instant messengers wordt gebruikt. Alle programma's die gebruikmaken van XMPP konden ook met Google Talk-gebruikers communiceren. Voor VoIP gebruikte Google Talk het Jingle-protocol.

Integratie[bewerken]

Sinds februari 2006 waren Gmail en Google Talk met elkaar geïntegreerd en was het mogelijk om berichten naar andere Gmail-gebruikers te verzenden. Sinds november 2006 was Google Talk ook geïntegreerd met Orkut. Google had aangegeven Google Talk ook te laten samenwerken met Google Voice, hierdoor kon de gebruiker vanuit Google Talk in een webbrowser (beperkt) telefoonnummers bellen. Google Talk was ook geïntegreerd in Google+, gebruikers konden in Google+ per kring aangeven of ze de contacten uit de kring beschikbaar willen maken in Google Talk.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]