Ingrid Kempeneers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ingrid Kempeneers
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 20 september 1967
Sint-Truiden, België
Politieke partij CD&V
Beroep Politicus
Burgemeester van Sint-Truiden
Huidige functie
Aangetreden 16 december 2022
Voorganger Veerle Heeren
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Ingrid Kempeneers (Sint-Truiden, 20 september 1967) is een Belgisch politica voor de CD&V en burgemeester van Sint-Truiden.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Kempeneers studeerde industriële scheikunde en was lange tijd actief in de cosmetica-industrie. Ze was jarenlang gemeenteraadslid in Sint-Truiden. In 2016 werd ze schepen van Financiën. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd ze opnieuw schepen en bleef ze in deze functie tot 2021. Nadat haar partijgenoot Veerle Heeren geschorst werd vanwege deontologische fouten tijdens de COVID-19-pandemie werd Kempeneers van februari tot en met juli 2022 waarnemend burgemeester van Sint-Truiden. Nadien werd de sjerp weer overgedragen aan Heeren en verliet Kempeneers de lokale politiek opnieuw.[1]

In oktober 2022 brak er evenwel opnieuw een crisis uit in de Truidense politiek, toen Heeren vanwege nieuwe schandalen aftrad. Eerste schepen Jelle Engelbosch (N-VA), die automatisch waarnemend burgemeester werd, moest ook afhaken vanwege vermeende deontologische fouten in de aankoop van een stuk grond. Hierna besliste de coalitie (CD&V, N-VA en Open VLD) om Kempeneers voor te dragen als de nieuwe burgemeester van de stad.[2] Ze legde uiteindelijk op 16 december 2022 de eed af. Kempeneers is in 2024 lijsttrekker van de CD&V en kandidaat-burgemeester.

Kempeneers is ongehuwd, maar heeft een partner en een dochter. Ze woont in de Truidense deelgemeente Ordingen. [3]

Voorganger:
Veerle Heeren
Burgemeester van Sint-Truiden
2022 - heden