Jan Reek Graniet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jan Reek Graniet
Het bedrijfspand aan de Neutronweg 9
Oprichting 23 maart 1893
Oprichter(s) Jan Reek
Eigenaar Vreeker Begraafplaatsservice en
Vreeker Bestrating en Groen
Sleutelfiguren Jan Reek (oprichter)
Gerrit-Jan Reek en Jan Reek junior (laatste eigenaren)
Land Nederland
Hoofdkantoor Neutronweg 9, Hoorn, Noord-Holland
Werknemers 18
Producten Natuurstenen producten, restauratie
Website www.janreek.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Jan Reek Graniet is een leverancier en handelaar van natuursteen producten. Het bedrijf is opgericht op 17 maart 1893 in de Nederlandse plaats Zaandam, Noord-Holland. Het bedrijf is sinds 1967 gevestigd in Hoorn. Sinds 1999 mag Jan Reek het predicaat Hofleverancier voeren.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het bedrijf begon naar aanleiding van de fabricage van een gedenkteken voor een zusje van de oprichter. Reek ging na het overlijden op reis door Europa en kocht na terugkomst een reeds bestaand bedrijf in Hoorn op. In de 20e eeuw was het bedrijf een groothandel. Sinds de jaren 90 van de 20e eeuw levert het bedrijf ook aan particulieren. In 1999 verleende koningin Beatrix het bedrijf het predicaat van Hofleverancier.

In 2009 is het bedrijf van de toenmalige eigenaar door Vreeker Begraafplaatsservice – Bestrating en Groen overgenomen.[1] De eigenaar van Jan Reek heeft hier toen zelf om gevraagd, Reek had geen geïnteresseerde opvolger binnen de familie en de familie Vreeker heeft meerdere familieleden die binnen het bedrijf werken.

Bekende bouwwerken[bewerken | brontekst bewerken]