Katholieke Hogeschool Sint-Lieven

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

KaHo Sint-Lieven was een Oost-Vlaamse katholieke hogeschool, ontstaan in 1995 na een fusie van 8 hogescholen. De school telt zo'n 6000 studenten en 700 personeelsleden.[1] KaHo Sint-Lieven waslid van de Associatie KU Leuven. In 2009 sloot de school een bestuurlijk samenwerkingsakkoord met de hogeschool EHSAL (toen HUB-EHSAL), die op 1 januari 2014 uitmondde in een fusie. De nieuwe naam van de nieuwe instelling is sinds september 2014 Odisee.

De hogeschool bood bachelor- en masteropleidingen aan in Gent (Technologiecampus Gent), Aalst en Sint-Niklaas. Ook de Europese Master in Food Science, Technology en Nutrition kon men er volgen. Verder was er een ruim aanbod voortgezette en posthogeschoolopleidingen.

Opleidingen[bewerken]

De opleidingen situeerden zich in de studiegebieden biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie en nautische wetenschappen en onderwijs.

Organisatie[bewerken]

KaHo Sint-Lieven behoorde tot de associatie van de KU Leuven en is vertegenwoordigd in de Vlaamse Hogescholenraad (VLHORA).

Trivia[bewerken]

Op deze school waren er in de faculteit van het Rabot in Gent ook enkele studentenclubs: Mega en KILA. Op de Aalsterse campus was onder andere Norgy (onderwijs), A GOGO, Nursaia (verpleegkunde) en UltiMa (Handels-en Bedrijfswetenschappen) actief. In Sint-Niklaas had men de studentenclub Agropitalica (alle richtingen).

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties