Ken Moodie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.

Kenneth J. Moodie (1965) is een Schotse golfbaanarchitect.

Zijn opleiding[bewerken | brontekst bewerken]

In 1988 haalt Moodie zijn Bachelors in landschapsarchitectuur aan de Heriot-Watt Universiteit in Edinburgh.
In 1989 gaat hij voor Hawtree & Son werken.
In 1990 wordt hij geassocieerd lid van de British Institute of Golf Course Architects en vol lid in 1997. Later gaat deze organisatie over in de European Institute of Golf Course Architects (EIGCA).

Zijn werk[bewerken | brontekst bewerken]

Ken Moodie is voorzitter van de (EIGCA), waar o.a. Gerard Jol en Alan Rijks lid van zijn, en Joan Dudok van Heel 'Fellow' van was.
In 1998 maakt hij, samen met Martin Hawtree, 18 nieuwe greens op de baan van de Royal Birkdale Golf Club, als voorbereiding van het komende het Britse Open.
Hij richt zijn eigen bedrijf op: Creative Golf Design in (Chester, Engeland). Hij heeft ruim 20 nieuwe banen ontworpen en bij 60 banen aan uitbreiding of verbetering meegewerkt. Daar werkt hij (als golfbaanarchitect) samen met Ken Brown (voorheen speler op de Europese PGA Tour) en John Nicholson (natuurdeskundige). Zij proberen oude natuurwaarden terug te brengen op banen die aan de moderne eisen voldoen.

Door Moodie zijn o.a. de volgende nieuwe golfbanen aangelegd:

Jaar Land Naam
2009 Slowakije Drienovec Golf
2005/2006 Duitsland Marine Golf Club[1] op het eiland Sylt
Portugal Vilamoura, Millennium Course
Engeland Wychwood Park golf in Crewe
Oostenrijk

Hij heeft onder andere bij de Wouwse Plantage de uitbreiding van 9 naar 18 holes ontworpen.

In de loop der jaren heeft hij les gegeven aan toekomstige golfbaanarchitecten via de EIGCA en op de Heriot-Watt Universiteit. Ook heeft hij conferenties en seminars georganiseerd.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]