Kurt Defrancq

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kurt Defrancq
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 11 september 1963
Land Vlag van België België
Werk
Beroep acteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Kurt Defrancq (Oostende, 11 september 1963) is een Belgisch acteur. Hij bracht zijn jonge jeugdjaren door in De Haan en zijn oudere jeugdjaren in Sint-Michiels, Brugge. Nu woont hij in Mariakerke bij Gent.

Hij speelde de hoofdrol van Gust in Boerenkrijg en speelde Eric Bastiaens in de Vlaamse soapserie Thuis (VRT), die hij vertolkte van 2002 tot 2009.

In het begin van de jaren 90 speelde hij in R.I.P. de rol van Raymonke. Eind jaren 90 brak hij door met Modest, een typetje met een gleufhoed dat oorspronkelijk zijn opwachting maakte in Walter Baeles Rosa. In deze rol verzorgde hij enkele zomers lang een vaste rubriek in het Tourjournaal over de rit die die dag in de Ronde van Frankrijk (Tour de France) gereden was.

Hij speelde ook gastrollen in de Vlaamse televisiereeksen Merlina, Postbus X, Windkracht 10, Spoed, Recht op Recht, Sedes & Belli (Georges Vantorre), Flikken (Ploegbaas), Witse (Harry De Kerf), Samson en Gert (afgevaardigde van de minister) en Mega Mindy (Polleke Plank).

Hij speelde drie gastrollen in F.C. De Kampioenen, één in 1991 als Bob Vissers, één in 1995 als Hooligan Fred, en één in 2011 als drukker.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Adviseur[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 2009 is Kurt Defrancq cultureel adviseur bij de Universiteit Gent, op halftijdse basis. Volgens Defrancq is het culturele aanbod de eerste reden waarom jongeren voor een bepaalde studieplaats kiezen. Het is dus zijn taak dit aanbod, in Gent, uit te bouwen.

Supporterstrainer[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 20 maart 2012 is Kurt Defrancq supporterstrainer bij Club Brugge.