Lemony Snicket

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Lemony Snicket, pseudoniem van Daniel Handler (San Francisco, 28 februari 1970) is een Amerikaans auteur en scenarioschrijver. Hij is de schrijver van de serie A Series of Unfortunate Events (Ellendige avonturen).

Snicket is een paranoïde schrijver die in zijn boeken alle moeilijke woorden omstandig uitlegt. Zijn manier van schrijven is humoristisch: als hij eenmaal begonnen is over een "saai" onderwerp te schrijven gaat hij er heel lang op door.

Ellendige avonturen gaat over 3 kinderen (Violet, Klaus en Roosje Baudelaire) die na een brand hun ouders kwijt raken. Ze worden ondergebracht bij Graaf Olaf, die alleen maar op hun fortuin uit is. Als hij de voogdij kwijt raakt blijft hij de kinderen achtervolgen, in verschillende vermommingen. De kinderen komen te weten over een geheime organisatie: V.B.A en onderzoeken het mysterie.

Boeken[bewerken]

Nuvola single chevron right.svg Zie ook het artikel lijst van boeken van Ellendige avonturen

De serie bestaat uit 13 boeken:

Nog niet verschenen in het Nederlands:

  • The Penultimate Peril
  • The End

Uitgeverij Ploegsma heeft te kennen gegeven dat de de laatste twee delen om economische reden niet vertaald zullen worden.

Ook heeft Lemony Snicket het boek The Unauthorized Autobiography, waarin meer over de schrijver staat, en andere dingen die met de boeken te maken hebben.

In al zijn boeken staat op de eerste bladzijde dat het boek geschreven is voor Beatrice. Hij betrekt deze vrouw veel in zijn boeken. Tot en met het twaalfde boek is er nog steeds een groot mysterie achter Beatrice. Sinds kort is er in Amerika een boek uit dat The Beatrice letters heet. Hierin staat meer over het dertiende boek (The End) en meer informatie over deze Beatrice.

Externe link[bewerken]