Matthew Ridgway

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Matthew Bunker Ridgway
General Matthew Bunker Ridgway
General Matthew Bunker Ridgway
Bijnaam Old Iron Tits
Geboren 3 maart 1895
Fort Monroe (Virginia)
Overleden 16 juli 1993
Fox Chapel (Pennsylvania)
Begraven Arlington National Cemetery

Matthew Bunker Ridgway (Fort Monroe, 3 maart 1895 - Fox Chapel, 26 juli 1993) was een Amerikaans generaal die bekendheid kreeg door zijn optreden tijdens de Koreaoorlog.

In 1953 organiseerde de Franse Communistische Partij demonstraties tegen de aankomst van generaal Matthew Ridgway in Parijs. De generaal die op het NAVO hoofdkwartier bij Parijs ging werken was eerder bevelhebber in de Koreaanse oorlog geweest en hij werd er door de communisten van beschuldigd in Korea chemische en biologische wapens te hebben gebruikt. Tijdens de protesten vielen een dode en meerdere gewonden. Twee communistische leiders werden gearresteerd en het hoofdkwartier van de partij werd door de politie doorzocht.

Matthew Ridgway droeg de Presidential Medal of Freedom. Hij werd ook met het Distinguished Service Cross, de Army Distinguished Service Medal, het Amerikaanse Legioen van Verdienste en de Silver Star voor moed gedecoreerd. Frankrijk maakte hem Grootkruis in het Legioen van Eer.

Geplaatst op:
24-10-2013
Dit artikel is een beginnetje over mens & maatschappij. U wordt uitgenodigd op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Bewerken