Merel Westrik

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Merel Westrik
Merel Westrik (2014)
Merel Westrik (2014)
Achtergrondinformatie
Geboren 1 november 1979
Geboorteplaats Wormer
Opleiding Journalistiek
Beroep nieuwslezer, journalist, presentator
Portaal  Portaalicoon   Media

Merel Westrik (Wormer, 1 november 1979)[1] is een Nederlandse televisiepresentatrice bij RTL Nieuws

Westrik kreeg haar opleiding aan de School voor de Journalistiek in Utrecht. Ze begon haar carrière op 1 december 2001 bij de lokale Amsterdamse televisiezender AT5 als stagiaire, maar al snel werd ze op pad gestuurd als verslaggever. In de periode bij AT5 presenteerde zij onder andere de programma's Kort Amsterdams en de De Zwoele Stad.

Op 5 augustus 2011 presenteerde Westrik voor de laatste keer het AT5 Nieuws, waarmee een einde kwam aan haar bijna tienjarige carrière bij de hoofdstedelijke zender. Vanaf september van dat jaar werkte zij bij de omroepvereniging WNL, waar ze samen met Eva Jinek het ontbijtprogramma Vandaag de dag presenteerde. In juli 2012 ging ze 'solo' met een eigen praatprogramma Half 8 live!, dat gedurende de zomerperiode de vervanger is van De Wereld Draait Door.

Op 3 februari 2014 maakte RTL Nederland bekend dat Westrik vanaf april RTL Nieuws gaat presenteren. Ze is de vervanger van Suzanne Bosman die eind 2013 naar AvroTros vertrok om EenVandaag te presenteren en verlaat omroep WNL. Op 7 februari presenteerde zij haar laatste uitzending van Vandaag de dag.

Op 7 april 2014 presenteerde Westrik haar eerste uitzending van het RTL Nieuws, die van 16.00 uur. Op dezelfde dag presenteerde ze voor het eerst de uitzending van Half Acht samen met Rick Nieman. Vanaf 15 juni 2015 vormt ze een duo met Antoin Peeters.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Het buitenlevengevoel van... Interview in tijdschrift Buitenleven z.d.