Numericable

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Numericable
Motto of slagzin Steeds krachtiger
Oprichting Brussel
Hoofdkantoor Brussel, België
Producten Telecommunicatie, telefonie, internet, digitale televisie
Website http://www.numericable.be
Portaal  Portaalicoon   Economie

Numericable is een telecommuniecatiebedrijf dat actief is in Frankrijk, België en Luxemburg en dat telefonie-, televisie- en internetdiensten aanbiedt via de kabel.

Diensten[bewerken]

De aangeboden telecommunicatiediensten via glasvezelkabel zijn:

België[bewerken]

Numéricable Belgique, het vroegere Coditel, is eigendom van Ypso Holding, een Franse telecommunicatiefirma opgericht door het Britse Cinven (35 %), het Amerikaanse The Carlyle Group (35 %) en het Luxemburgse Altice (30 %). Het werd in 2008 aangekocht.

In België is Numericable actief in een aantal gemeenten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Anderlecht, Brussel, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node, Laken, Haren, Neder-over-Heembeek en Watermaal-Bosvoorde) en in het Vlaams Gewest enkel in de gemeenten Wemmel en Drogenbos. De Belgische hoofdzetel is gevestigd in Brussel en het is de Brusselse tegenhanger van het Waalse VOO en het Vlaamse Telenet.

Frankrijk en Luxemburg[bewerken]

Numéricable is ook actief in deze twee landen.

In april 2014 werd bekend dat Vivendi zijn Franse dochterbedrijf SFR gaat verkopen aan kabelbedrijf Altice.[1] Altice wil de mobiele telefoondiensten van SFR samenvoegen met zijn Franse kabeldochter Numericable. SFR telt ongeveer 9.000 werknemers. Altice verwacht de transactie voor het einde van 2014 af te ronden en blijft de SFR merknaam behouden.[2]

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
  1. De standaard Vivendi verkoopt telecombedrijf aan Altice, 5 april 2014, geraadpleegd op 8 april 2014
  2. Bloomberg Vivendi Selling SFR to Altice in $23 Billion Deal, 7 april 2014, geraadpleegd op 8 april 2014