Overleg gebruiker:137.120.25.181/archief

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Stop

Deze gebruiker heeft misbruik gemaakt van sokpoppen en is daarom geblokkeerd conform de richtlijnen en kan niet meer bijdragen.

Sokpop

16 sep 2008 11:19 (CEST) geblokkeerd voor onbepaalde tijd vanwege doorgaand sokpopmisbruik op artikelen (bijvoorbeeld op Mario Losen maar ook gedoe op diverse aan Sinterklaas gerelateerde artikelen), dubbel stemmen op peiling over chakra met twee accounts, Timpe en Cumulus en in de overlegruimtes (waaronder zich doelbewust voordoen als iemand anders hier alsmede in hetzelfde conflict klieren hier) de volgende hiervoor na checkuser vastgestelde hierbij behorende openlijk gebruikte accounts (onbepaalde tijd) en IP-adressen (1 jaar); tevens twee andere onderliggende IP-adressen voor 1 jaar geblokkeerd:

Indien gewenst kan via de ontsnappingsclausule een deblokkadeverzoek van de hoofdaccount Cumulus worden gedaan. Daarvan is de e-mailfunctie niet geblokkeerd.

17 okt 2008 08:44 (CEST) Hoofdaccount en emailadressen gedeblokkeerd, deze overlegpagina gearchiveerd ivm gebruikmaken van de eenmalige ontsnappingsclausule.


Waarschuwing - vanuit deze onderwijsinstelling is vandalisme gepleegd op Wikipedia
Universiteit Maastricht (NL)

Beste anonieme gebruiker, momenteel surft u via het netwerk van uw hogeschool of universiteit. Iemand heeft vanaf hier vandalisme gepleegd op Wikipedia. Door het mogelijk grote aantal studenten en docenten achter deze internetaansluiting is mogelijk dat dit overleg voor iemand anders bedoeld is. Als u niets met het vandalisme te maken hebt moedigen wij u aan uw verworven kennis op Wikipedia te plaatsen. Voel u vrij en ga uw gang!

Maar: als u iemand bent die bewust fouten of beledigende opmerkingen in Wikipedia-artikelen maakte, dan geldt deze waarschuwing.
Wanneer het vandalisme doorgaat kan besloten worden de internettoegang te blokkeren. Iedereen die via deze aansluiting bewerkt kan dan niets meer wijzigen. Het lezen van de encyclopedie is wel nog mogelijk. Wilt u niet gestoord worden door de blokkades dan kunt u een gebruikersnaam aanmaken (niet via deze aansluiting). Informatie voor beheerders van publieke computers staat hier

Standaardbrief in geval van vandalisme 

Geachte heer, mevrouw,

Deze e-mail ontvangt u in verband met vandalisme op Wikipedia (https://nl.wikipedia.org) gepleegd vanaf het IP-adres (het unieke kenteken op internet) van uw school.

Wikipedia is, zoals u vermoedelijk bekend is, een encyclopedie op het internet. Bezoekers kunnen hierop niet alleen artikelen raadplegen, maar ook wijzigingen in artikelen aanbrengen en nieuwe artikelen aanmaken.

Ik heb als vrijwilliger van de internetencyclopedie Wikipedia geconstateerd dat in de afgelopen tijd herhaald vandalisme is gepleegd op Wikipedia vanaf een IP-adres dat aan uw school toebehoort. Dit vandalisme is inmiddels teruggedraaid, maar de frequentie en/of de aard van het vandalisme heeft ons doen besluiten om uw school meerdere malen te blokkeren. Dit betekent dat ook goedwillende leerlingen en medewerkers niet meer kunnen bewerken op Wikipedia (het raadplegen van Wikipedia en het printen van artikelen blijft wel mogelijk). De lengte van de blokkades vindt u in het dossier van het IP-adres van uw school.

Het dossier van het IP-adres van uw school staat op <https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_gebruiker:137.120.25.181/archief>.
Meer informatie kunt u vinden op <https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Informatie_voor_beheerders_van_publieke_computers>.

Ik merk dat er veel vandalisme op Wikipedia van middelbare scholen afkomstig is. Wellicht kunt u hier in de ICT-lessen of mentorlessen aandacht aan besteden; ervaring leert dat het vandalisme dan vaak daalt. Meer informatie voor scholieren is te vinden op <https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikipedia_voor_scholieren>.

Met diverse scholen hebben wij afspraken gemaakt over deze blokkades. Er zijn scholen die ervoor kiezen om de IP-adressen onbeperkt te laten blokkeren en er zijn andere scholen die met een aantal vrijwilligers van Nederlandstalige Wikipedia concrete afspraken hebben gemaakt om misbruikers actief op te sporen. Indien u ervoor kiest om dit te doen, komt hiervan een melding te staan op de overlegpagina van het IP-adres van uw school. Een voorbeeld hiervan kunt u vinden op <https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_gebruiker:212.78.202.80/29>.

Mocht u nog vragen hebben, dan verneem ik dat graag van u.

Hopende op een spoedige reactie,

Met vriendelijke groet,

NAAM,

(https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:GEBRUIKERSNAAM)
  1. 13 dec 2007 12:15 (CET) bewust leeghalen verw. pagina - blok 1 dg
  2. 16 sep 2008 10:29 (CEST) doorgaand geklieder vanaf dit IP-adres
    • blok 1 jaar

Geschiedenis van de Kerstman‎? Geestig hoor! ;) MvGr Erik'80 · 28 nov 2007 17:51 (CET)[reageer]

Dank u, maar voortaan zal ik mijn licht vandalitische neigingenin toom proberen te houden. Ik heb niet het idee dat iedere wikipediaan er op zit te wachten.
Klopt, maar zo nu en dan wat humor moet kunnen toch? Normaalgesproken zal dit artikel inderdaad binnen afzienbare tijd worden verwijderd; gniet ervan zolang het duurt. Mocht je later wel serieus/serieuzer willen bijdragen, dan helpen de tips in he bovenstaande venster je daarbij. Je kunt je bijdragen op overlegpagina's overigens met vier tildes (~~~~) ondertekenen. Vriendelijke groeten, Erik'80 · 28 nov 2007 17:59 (CET)[reageer]
Op zich zou ik graag zien dat deze tekst bewaard blijft in het speciaal daarvoor gereserveerde repressieve-tolerantiehoekje, Wikipedia:Humor en onzin. Het lijkt echter volledig van een andere site gekopieerd te zijn. Tenzij je zelf de auteur bent of toestemming hebt om de tekst te verspreiden (en dat kunt aantonen!) zal de tekst toch echt moeten verdwijnen (zie bijv. Wikipedia:Auteursrechten). Zou je hierover uitsluitsel kunnen geven? Groet, Paul B 28 nov 2007 21:27 (CET)[reageer]

Beste gebruiker, één of meerdere pagina's die vanaf dit ip-adres zijn gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Geschiedenis van de Kerstman. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071128 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 29 nov 2007 01:08 (CET)[reageer]

Verwijderingsnominatie Mario Losen[brontekst bewerken]

Beste gebruiker, één of meerdere pagina's die vanaf dit ip-adres zijn gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Mario Losen. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071212 en dat is ook de plek waar je kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. NB Deze pagina is niet door Erwin85Bot genomineerd. Erwin85Bot stelt je slechts op de hoogte van de nominatie. --E85Bot 13 dec 2007 01:18 (CET)[reageer]