Overleg gebruiker:46.17.24.2

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Waarschuwing organisatie Waarschuwing - vanuit deze organisatie is vandalisme gepleegd op Wikipedia
Gemeente Amsterdam (NL)

Beste anonieme gebruiker, momenteel surft u via het netwerk van uw organisatie. Iemand heeft vanaf hier vandalisme gepleegd op Wikipedia. Door het mogelijk grote aantal gebruikers achter dit IP-adres is het mogelijk dat deze waarschuwing voor iemand anders bedoeld is. Als u niets met het vandalisme te maken hebt moedigen wij u aan uw verworven kennis op Wikipedia te plaatsen. Voel u vrij en ga uw gang!

Maar: als u iemand bent die bewust fouten of beledigende opmerkingen in Wikipedia-artikelen maakte, dan geldt deze waarschuwing.
Wanneer het vandalisme doorgaat kan besloten worden de internetaansluiting te blokkeren. Iedereen die via deze aansluiting inlogt kan dan niets meer wijzigen. Het lezen van de encyclopedie is wel nog mogelijk. Wilt u niet gestoord worden door de blokkades dan kunt u een gebruikersnaam aanmaken (niet via dit IP-adres). Verantwoordelijken binnen deze organisatie kunnen hier verdere informatie krijgen: Informatie voor beheerders van publieke computers.

Standaardbrief in geval van vandalisme 

Direct e-mailen: Standaardbrief in geval van vandalisme (invullen: e-mailadres bedrijf, eigen naam en gebruikerspagina)

Geachte heer, mevrouw,

Deze e-mail ontvangt u in verband met vandalisme op Wikipedia (https://nl.wikipedia.org) gepleegd vanaf het IP-adres (het unieke kenteken op internet) van uw bedrijf.

Wikipedia is, zoals u vermoedelijk bekend is, een encyclopedie op het internet. Bezoekers kunnen hierop niet alleen artikelen raadplegen, maar ook wijzigingen in artikelen aanbrengen en nieuwe artikelen aanmaken.

Ik heb als vrijwilliger van de internetencyclopedie Wikipedia geconstateerd dat in de afgelopen tijd herhaald vandalisme is gepleegd op Wikipedia vanaf een IP-adres dat aan uw bedrijf toebehoort. Dit vandalisme is inmiddels teruggedraaid, maar de frequentie en/of de aard van het vandalisme heeft ons doen besluiten om uw bedrijf meerdere malen te blokkeren. Dit betekent dat ook goedwillende medewerkers niet meer kunnen bewerken op Wikipedia. Het raadplegen van Wikipedia en het uitprinten van artikelen blijft wel mogelijk. De lengte van de blokkades vindt u op het dossier van het IP-adres van uw bedrijf.

Het dossier van het IP-adres van uw bedrijf staat op <https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_gebruiker:46.17.24.2>.
Meer informatie kunt u vinden op <https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Informatie_voor_beheerders_van_publieke_computers>.

Dergelijk vandalisme vanuit uw organisatie kan leiden tot negatieve publiciteit. Ik kan me voorstellen dat uw bedrijf dit graag vermijdt.

Met vriendelijke groet, namens de Nederlandstalige Wikipedia-gemeenschap,

NAAM, medewerker Nederlandstalige Wikipedia

(https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:GEBRUIKERSNAAM)
  1. 27 sep 2016 09:10 (CEST) Ongewenste bewerking op pagina Trias politica
  2. 19 okt 2016 12:42 (CEST) Cyberpesten op Bruce Lee
  3. 19 okt 2016 12:42 (CEST) Opnieuw
  4. 21 feb 2018 10:44 (CET) Ongewenste bewerking op pagina Lijst van burgemeesters van Amsterdam
  5. 14 mrt 2018 12:02 (CET) Leeghalen op Kimo
  6. 2 jul 2018 15:47 (CEST) Aanmaak onzinpagina
  7. 2 jul 2018 15:47 (CEST) En doorgaand
  8. 26 okt 2018 10:06 (CEST) Experimenteren op Gucci.
  9. 12 nov 2018 16:00 (CET) Linkdump op Waldo van Suchtelen
  10. 8 feb 2019 11:05 (CET) Zelf hersteld vandalisme op pagina Kullorsuaq
  11. 8 apr 2019 09:36 (CEST) Geklieder op pagina Gevaarlijk afval
  12. 21 jun 2019 16:42 (CEST) 4x ongewenste bewerking op pagina: Backstreet Boys
  13. 17 dec 2021 14:44 (CET) Ongewenste bewerking op pagina Catharina-Amalia der Nederlanden
  14. 17 dec 2021 14:44 (CET) Ongewenste bewerkingen op pagina Bestuurslagen per land in Europa
    • rangeblok - 1 dag


Johnas van Lammeren[brontekst bewerken]

Hallo anonieme gebruiker, ik zag dat u een artikel hebt geschreven over Johnas van Lammeren. Dit artikel is naar mijn mening niet geschikt voor Wikipedia gezien het gebrek aan encyclopedische relevantie. Dit betreft geen landelijk politicus noch een wethouder. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en wegingscriteria of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. MoiraMoira overleg 15 jun 2016 17:04 (CEST)[reageer]

Beste niet-ingelogde bewerker,

Uw bewerking op het artikel Ethiopië is ongedaan gemaakt, omdat u hier, zonder enige bron, vergaande uitspraken doet over een land en diens regering. Ik zie dat u de tekst opnieuw geplaatst heeft, mogelijk omdat u niet duidelijk was gemaakt waarom uw tekst verwijderd was. Wilt u de beweringen in uw bewerking onderbouwen met onafhankelijke betrouwbare bronnen? Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 26 okt 2016 15:18 (CEST)[reageer]

Dank RonnieV! Dat was inderdaad mijn reden voor herplaatsing. Ik zal de anonieme bronnen toevoegen en herplaatsen. Tot die tijd zal ik de vergaande uitspraken uit de tekst laten en me voorlopig bij de feiten houden die voor een ieder te googlen zijn.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 46.17.24.2 (overleg · bijdragen) 26 okt 2016 15:22‎ PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Bedankt voor je reactie. Anonieme bronnen worden niet als betrouwbaar gezien, omdat niet controleerbaar is wie de bron is en wat hun status of rol is in het geheel. Op Betrouwbaarheid van bronnen en Bronvermelding vind je meer informatie over wat wij verwachten aan bronnen en hoe ze vermeld dienen te worden. Bronnen moeten betrouwbaar zijn, maar ook relevant voor het onderwerp. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 26 okt 2016 15:29 (CEST)[reageer]

Hallo gebruiker, welkom op Wikipedia! Ik zag dat u het artikel CircuLaw hebt aangemaakt. Dit betrof promotie voor een website en is daarom voor verwijdering voorgedragen. Wikipedia is een encyclopedie met neutraal standpunt en geen medium voor werving en promotie. Ook is Wikipedia niet bedoeld als gratis webruimte, bedrijvengids of persoonsregister waar organisaties of personen hun 'eigen' pagina kunnen (laten) inrichten. Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Omdat u gezien uw internetaansluiting direct betrokken/belanghebbend bent wijs ik u bij deze tevens op de gebruiksvoorwaarden waaraan u dan dient te voldoen. De specifieke passage staat hier. Houd u er tevens rekening mee dat "Paid contributions without disclosure" expliciet verboden zijn. Hopelijk heeft u er begrip voor dat dat op Wikipedia getoetst wordt aan encyclopedische relevantie en neutraliteit. Meer over de diverse verwijderingsredenen vindt u hier. Ik zou u dan ook willen aanraden om over andere onderwerpen te schrijven; zie bijvoorbeeld Wikipedia:Gewenste artikelen. Onze hulppagina voor nieuwkomers is volgens mij een goed begin om u in te lezen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Wikipedia. Als u nog vragen hebt kunt u een bericht achterlaten bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Hoyanova (overleg) 12 apr 2023 16:04 (CEST)[reageer]