Overleg gebruiker:77.251.54.76

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Magere Hein in het onderwerp Niet-neutrale bewerkingen op pagina Jos van Kemenade
Welkom op Wikipedia, gebruiker vanaf het IP-adres 77.251.54.76! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.364 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.


Registreren
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Welkom op de Nederlandstalige Wikipedia[brontekst bewerken]

Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.364 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Jan Franssen, Hans Alders en Geert Mak[brontekst bewerken]

Beste anonieme gebruiker via dit IP-adres,

Uw bijdragen op de lemmata Jan Franssen, Hans Alders en Geert Mak ademen een zekere vooringenomenheid en zijn niet of nauwelijks voorzien van bronnen. Wikipedia is een neutrale encyclopedie (zie Wikipedia:Neutraal standpunt), de toonzetting wan uw bijdragen past hier niet bij. Ik heb uw bijdragen derhalve ongedaan gemaakt. Neutraal geformuleerde en van bronnen voorziene bijdragen zijn uiteraard welkom. Vriendelijke groet, Spraakverwarring 24 mei 2010 12:15 (CEST)Reageren

S.v.p. concrete bronnen aangeven "kwam in het nieuws" etc. zijn "weaslewords" (zie ook Wikipedia:Vermijd holle frasen). Verder zijn termen als "topbijverdiener" tendentieus, zeker als al in de tekst blijkt dat dat allerminst zeker was omdat niet alle CdK's hun bijverdiensten publiceerden. Spraakverwarring 24 mei 2010 12:31 (CEST)Reageren

In onderstaand sjabloonbericht staan de nodige nuttige tips & hints over het werken aan Wikipedia. Neemt u ze alstublieft even door voordat u verdere bijdragen doet. Alvast bedankt en vriendelijke groet, Spraakverwarring 24 mei 2010 12:34 (CEST)Reageren

Beste "Spraakverwarring",
De door jou tendentieus genoemde tekstgedeelten heb ik natuurlijk weer hersteld. Ze komen uit de zeer gerenomeerde bladen Elseviers Weekblad en De Volkskrant. Duidelijk verzoek aan je om de vrije nieuwsgaring in Wikipedia niet onnodig te dwarsbomen door kritische tekstgedeelten te verwijderen.Ik heb de link naar de artikelen erbij vermeld, dus met bronvermelding. Bij het artikel over Geert Mak staat de bron vermeld, een link naar het artikel uit het "Historisch Nieuwblad" van historicus drs Willem Melching. Wikipedia is een onafhankelijke en kritische website. Ik hoop dat je dit zult respecteren.
vriendelijke groet.
drs R.T. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.251.54.76 (overleg · bijdragen) 25 mei 2010 11:20 (CEST)Reageren

Welkomstbericht naar boven verplaatst door Mathonius 25 mei 2010 11:58 (CEST)Reageren

Auteursrechtenschending pagina Jan Franssen[brontekst bewerken]

Zie ook:

Beste anonieme gebruiker. Hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden aan het artikel Jan Franssen een tekst toegevoegd die geheel of gedeeltelijk bleek te zijn overgenomen uit http://www.sp.nl/nieuws/tribune/200504/beunen.shtml. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot riscio auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Ook teksten in een andere taal letterlijk vertalen naar het Nederlands valt hieronder. Zie ook Wikipedia:auteursrechten.

Uw bijdrage aan dit artikel is om deze reden weer verwijderd. Als u de tekst graag wilt toevoegen, herschrijf het dan in eigen woorden. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat als volgt: stuur een e-mail vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nlwikimedia.org, met daarin een verklaring dat u de tekst vrijgeeft voor gebruik, zoals beschreven op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat. Herschrijven van de tekst geniet echter de voorkeur daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclameuitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten.

Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen.

Met vriendelijke groet,

Mathonius 25 mei 2010 08:12 (CEST)Reageren


Het artikel van Geert Mak verwijst naar een zeer vooraanstaande bron "Het Historisch Nieuwsblad". Er is zelfs een link naar dit artikel verwerkt in mijn aanpassing. Artikel was zeker niet neutraal maar vermeld alleen de eenzijdig versie van Geert Mak, zelf waarschijnlijk onder druk van de uitgever. Enige kritisch aanvulling is erg wenselijk. De aanpassing is gedaan door mij, ik ben afgestudeerd historicus en heb veel kennis van zaken.
drs R.T.
(historicus) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.251.54.76 (overleg · bijdragen) 25 mei 2010 09:51

Niet-neutrale bewerkingen op pagina Geert Mak[brontekst bewerken]

Welkom op Wikipedia. Bijdragen, zoals die op Geert Mak, waarin je een persoonlijke mening geeft over een onderwerp zijn niet gewenst. Wikipedia is een neutrale encyclopedie en zeker niet de plek om een persoonlijke mening te plaatsen. Het herhaaldelijk plaatsen van eigen meningen wordt beschouwd als vandalisme. Wil je serieus bijdragen aan Wikipedia? Lees dan Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers. Als je nog vragen hebt, kun je terecht op onze Helpdesk.

Met vriendelijke groet, Mathonius 25 mei 2010 11:45 (CEST)Reageren

Beste gebruiker, bij dezen het vriendelijke doch dringende verzoek om bovenstaande berichten door te lezen. Daarnaast moet ik je erop wijzen dat het van groot belang is om bij het bewerken van Wikipedia de neutraliteit in stand te houden. Dit betekent onder meer dat je meningen niet als feiten moet presenteren, zie Wikipedia:VHF. Let op: met het herhaaldelijk terugplaatsen van dergelijke teksten wordt Wikipedia verstoord en dit kan gezien worden als vandalisme. Zie voor meer informatie hierover de pagina Wikipedia:Bewerkingsoorlog. Ik adviseer je om vóór eventuele verdere bewerkingen de tijd te nemen om de snelcursus te volgen. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun je die als vanzelfsprekend hier of bij onze helpdesk kwijt. Alvast bedankt, Mathonius (overleg) 25 mei 2010 12:07 (CEST)Reageren

Niet-neutrale bewerkingen op pagina Jos van Kemenade[brontekst bewerken]

Welkom op Wikipedia. Bijdragen, zoals die op Jos van Kemenade, waarin je een persoonlijke mening geeft over een onderwerp zijn niet gewenst. Wikipedia is een neutrale encyclopedie en zeker niet de plek om een persoonlijke mening te plaatsen. Het herhaaldelijk plaatsen van eigen meningen wordt beschouwd als vandalisme. Wil je serieus bijdragen aan Wikipedia? Lees dan Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers. Als je nog vragen hebt, kun je terecht op onze Helpdesk.

Magere Hein 14 jul 2010 09:12 (CEST)Reageren

Beste Magere Hein,
Blijkbaar laat wikepedia zich gebruiken voor de politiek om oud-politici zoals Van Kemenade ruimte te geven om zijn CV achter te laten en vervolgens een kritieklose tekst over zichzelf te plaatsen( dit is zeker niet neutraal te noemen). Wikipedia is hiervoor zeker niet bedoeld. Wikipedia is toegankelijk voor iedereen. Ik wil dat graag zo houden. Bij deze wil ik de heer van Kemanade verzoeken zijn tekst aan te passen deze is niet volledig.
Vreemd dat je vindt dat de tekst van Van Kemanade neutraal, is lees anders de achtergronden van deze ex-politicus eens wat beter!
R.T.
Beste R.T.,
Wikipedia is een online encyclopedie, die door gebruikers gemaakt wordt. Kritiek is geen doel van een encyclopdie, al kan in een artikel over een controversieel onderwerp kritiek niet onbehandeld blijven. In dat geval zoekt Wikipedia een neutraal standpunt in te nemen, het beginsel van NPOV. Eenzijdige kritiek over de Srebrenicakwestie is POV en dus ongewenst. Daarmee wil ik niet zeggen dat de kritiek inhoudelijk onjuist of onwaar is.
Naast de hierboven uiteengezette beginselkwestie is de woordkeus van uw bijdrage geenszins neutraal. Woorden als démasqué en saboteert geven blijk van sterke afkeuring.
Het bestaande artikel is neutraal in de zin dat het feiten over Van Kemenade weergeeft. Het is niet door Van Kemenade geschreven maar door een groot aantal Wikipediabewerkers. Als u van mening bent dat uw kritiek in het artikel thuishoort wil ik u aanraden uw bijdrage op de overlegpagina te zetten als voorstel voor toevoeging. Er zullen ongetwijfeld bewerkers te vinden zijn, die willen meewerken aan een NPOV-behandeling van het onderwerp. Magere Hein 14 jul 2010 09:57 (CEST)Reageren