Overleg gebruiker:83.85.203.147

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door Wikiklaas in het onderwerp Liopleurodon
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.129 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Welkom op Wikipedia. Ik heb uw wijziging op Liopleurodon gedeeltelijk teruggedraaid. De gelinkte pagina zegt "The problem is that Liopleurodon ferox was not 25 meters long, and did not weigh 150 tons." en later "The largest skull definitely belonging to L.ferox are about 1.5 meters long, and if the head was about a seventh of the body length (as reconstructed by Tarlo) it would make the length a little over 10 meters." (bron). Sum?urai8? 27 jun 2015 19:03 (CEST)Reageren

Liopleurodon[brontekst bewerken]

Geachte, er probeert al een tijdje iemand om de maximale lengte van Liopleurodon in het artikel aan te passen van 10 naar 25 of 26 meter. In elk geval vanaf uw IP gebeurde het al diverse keren. In het artikel staat een bron waarin de nu opgegeven maximale lengte door een deskundige wordt beargumenteerd: Liopleurodon ferox, The Plesiosaur Site. U brengt daar het volgende tegen in: "Geschat wordt dat het dier tot 25 meter lang kon worden. Sommige zeggen dat het 10 of 6 meter kon worden, dat is dus niet zo. De Liopleurodon kon groter dan de Megalodon worden." En daarbij liet u de bestaande bron staan zonder er een andere bij te vermelden.

Dit soort argumenten, van gebruikers die niet goed kunnen spellen en formuleren, maakt weinig indruk. "Dat is dus niet zo" is geen manier van argumenteren. Nogal kinderlijk eigenlijk: u zegt het, en dan moet iedereen dat maar geloven. Ook de bewering dat Liopleurodon (zonder lidwoord, alstublieft) groter kon worden dan Megalodon is niet overtuigend. De beide soorten zijn elkaar nooit tegengekomen. Het een heeft dus niets met het ander te maken.

Ik moet u dus ook vriendelijk maar zeer dringend verzoeken om uw veranderingen in het artikel te staken als dit de beste argumenten zijn die u had. Om aannemelijk te maken dat het artikel het verkeerd voorstelt, zult u met een gezaghebbende bron moeten komen: een wetenschappelijk relaas, geschreven door iemand die deskundig is op het gebied van paleontologie in het algemeen, en Liopleurodon en andere Plesiosauria in het bijzonder, en die een op bekende fossiele resten en op vergelijkingen met andere soorten gebaseerde schatting maakt. Want voor de duidelijkheid: er is nog nooit een volledige volwassen Liopleurodon gevonden, dus we moeten het doen met het extrapoleren van de maten van de gevonden fragmenten naar een volledig volwassen dier. En dat vergt deskundigheid, en daarover beschikt u ontegenzeglijk zelf niet. WIKIKLAAS overleg 29 jun 2015 20:33 (CEST)Reageren

U hebt voldoende kansen gehad om uw zaak met argumenten te bepleiten. U doet dat niet maar blijft tegen alle consensus in een artikel bewerken op een manier die strijdig is met de doelstellingen en de regels van de encyclopedie, en die niet in overeenstemming is met wat deskundigen erover gepubliceerd hebben. Ik heb daarom nu voor de duur van een week uw bewerkingsrechten opgeschort, en zal niet nalaten dat opnieuw te doen als u op deze manier de encyclopedie schade blijft toebrengen. U kunt hierboven de voorwaarden lezen waaraan u moet voldoen om het gegeven van de maximale lengte van Liopleurodon in het artikel te wijzigen. U hebt zich gewoon aan die voorwaarden te houden. WIKIKLAAS overleg 30 jun 2015 18:06 (CEST)Reageren