Overleg gebruiker:84.35.85.222

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Hoyanova in het onderwerp Externe links op CrossFit
Waarschuwing organisatie Waarschuwing - vanuit deze organisatie is vandalisme gepleegd op Wikipedia
Corendon, Badhoevedorp (NL)

Beste anonieme gebruiker, momenteel surft u via het netwerk van uw organisatie. Iemand heeft vanaf hier vandalisme gepleegd op Wikipedia. Door het mogelijk grote aantal gebruikers achter dit IP-adres is het mogelijk dat deze waarschuwing voor iemand anders bedoeld is. Als u niets met het vandalisme te maken hebt moedigen wij u aan uw verworven kennis op Wikipedia te plaatsen. Voel u vrij en ga uw gang!

Maar: als u iemand bent die bewust fouten of beledigende opmerkingen in Wikipedia-artikelen maakte, dan geldt deze waarschuwing.
Wanneer het vandalisme doorgaat kan besloten worden de internetaansluiting te blokkeren. Iedereen die via deze aansluiting inlogt kan dan niets meer wijzigen. Het lezen van de encyclopedie is wel nog mogelijk. Wilt u niet gestoord worden door de blokkades dan kunt u een gebruikersnaam aanmaken (niet via dit IP-adres). Verantwoordelijken binnen deze organisatie kunnen hier verdere informatie krijgen: Informatie voor beheerders van publieke computers.

Standaardbrief in geval van vandalisme 

Direct e-mailen: Standaardbrief in geval van vandalisme (invullen: e-mailadres bedrijf, eigen naam en gebruikerspagina)

Geachte heer, mevrouw,

Deze e-mail ontvangt u in verband met vandalisme op Wikipedia (https://nl.wikipedia.org) gepleegd vanaf het IP-adres (het unieke kenteken op internet) van uw bedrijf.

Wikipedia is, zoals u vermoedelijk bekend is, een encyclopedie op het internet. Bezoekers kunnen hierop niet alleen artikelen raadplegen, maar ook wijzigingen in artikelen aanbrengen en nieuwe artikelen aanmaken.

Ik heb als vrijwilliger van de internetencyclopedie Wikipedia geconstateerd dat in de afgelopen tijd herhaald vandalisme is gepleegd op Wikipedia vanaf een IP-adres dat aan uw bedrijf toebehoort. Dit vandalisme is inmiddels teruggedraaid, maar de frequentie en/of de aard van het vandalisme heeft ons doen besluiten om uw bedrijf meerdere malen te blokkeren. Dit betekent dat ook goedwillende medewerkers niet meer kunnen bewerken op Wikipedia. Het raadplegen van Wikipedia en het uitprinten van artikelen blijft wel mogelijk. De lengte van de blokkades vindt u op het dossier van het IP-adres van uw bedrijf.

Het dossier van het IP-adres van uw bedrijf staat op <https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_gebruiker:84.35.85.222>.
Meer informatie kunt u vinden op <https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Informatie_voor_beheerders_van_publieke_computers>.

Dergelijk vandalisme vanuit uw organisatie kan leiden tot negatieve publiciteit. Ik kan me voorstellen dat uw bedrijf dit graag vermijdt.

Met vriendelijke groet, namens de Nederlandstalige Wikipedia-gemeenschap,

NAAM, medewerker Nederlandstalige Wikipedia

(https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:GEBRUIKERSNAAM)
  1. 21 feb 2011 11:49 (CET) doorgaand reclameteksten plaatsen in Corendon
  2. 29 jan 2019 14:45 (CET) nu expliciete reclamepagina voor bedrijfsonderdeel plaatsen GOfun Partyvakanties
  3. 26 jun 2022 08:54 (CEST) auteursrechtenschendende reclamepagina Speed ropes plaatsen
  4. 26 jun 2022 08:54 (CEST) reclamelinkspam plaatsen in Crossfit en Springtouw
    • blok - 1 dag

Corendon[brontekst bewerken]

Beste anoniem, wikipedia is geen reclameplatform. Daarnaast is het i.v.m. auteursrechten niet toegestaan teksten letterlijk te kopiëren van andere websites. Ik heb je artikel dan ook verwijderd. Lees bovenstaande welkomstboodschap eens door om te weten wat we op wikipedia wel en wat we niet graag zien. Vriendelijke groet, Lexw (overleg) 25 jan 2011 09:31 (CET)Reageren

Wij willen heel graag informatie over het bedrijf 'Corendon' plaatsen alleen wordt dit elke keer verwijderd onder de naam van reclame , waarom mag een kras of een neckermann dit wel. Graag willen wij weten hoe we dit beste kunnen aanpakken omdat in onze gedachten in de weergegeven teksten puur feiten staan over Corendon. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.35.85.222 (overleg · bijdragen)
Een artikel maken over een relevant bedrijf mag best, mits het neutraal is geschreven en niet een letterlijke kopie is van andere websites. Het door u geplaatste artikel voldeed aan geen van beide criteria. Verder zou ik u willen verzoeken om te lezen voordat u iets aan een overlegpagina toevoegt, want bovenaan mijn OP staat zeer duidelijk in een oranje kader dat ik antwoord verwacht op de plek waar ik een vraag stelde of mededeling deed (en dat is in dit geval hier, en niet op mijn eigen overlegpagina). Daarnaast is het te doen gebruikelijk om nieuwe bijdragen aan overleg onderaan de pagina te plaatsen, en van een titel te voorzien. Beiden zijn simpel te realiseren door op de '+' tab bovenaan een overlegpagina te klikken, in plaats van de gehele pagina te editten en de layout te verstoren, zoals u deed. Mijn advies is om u eerst in te lezen in de mores van wikipedia, alvorens een volgende poging te doen. Dit zal zeker uw kansen vergroten. Daarom nogmaals het advies om bovenstaande welkomstboodschap aandachtig door te lezen, evenals de pagina's waarnaar wordt verwezen. Groet, Lexw (overleg) 25 jan 2011 09:41 (CET)Reageren

Beste Lex,

Graag willlen wij deze tekst publiceren. Kan je ons hierbij helpen of deze voldoet aan de criteria van Wikipedia. Alvast bedankt.


Corendon Holding[brontekst bewerken]

Binnen de holding van Corendon Nederland vallen de volgende onderdelen; Corendon International Travel B.V., Gomundo, GOFUN, en Corendon Estate B.V.. Corendon Holding Nederland heeft een gemiddelde jaaromzet van 110 miljoen euro. Hoofdkantoor is gevestigd in Lijnden, Nederland.

Corendon International Travel B.V. is gestart in 2000, toen Yildiray Karaer & Atilay Uslu besloten hun krachten te bundelen. De naam Corendon heeft betrekking op een robijn verwante bordeauxrode mineraal en is afgeleid van het Duitse 'korund'. Bordeauxrood is tevens de huiskleur van Corendon Vliegvakanties.

Corendon Vliegvakanties, een onderdeel van Corendon International Travel B.V., is een reisorganisatie gespecialiseerd in reizen naar Turkije. Corendon Vliegvakanties groeide, mede door de aanwezigheid van eigen lokale agenten in Turkije en de optimalisering van het eigen programma. Inmiddels is het assortiment uitgebreid en biedt Corendon Vliegvakanties ook reizen aan naar Cyprus, Macedonië, Bulgarije, Griekenland, Tunesië, Egypte, Barcelona en Marokko.

Corendon Belgium Beltur Voyage is de Belgische tak van Corendon en werd tevens opgericht in 2000. Corendon Airlines is een luchtvaartmaatschappij opgericht in 2005. Corendon Airlines heeft een vloot van 7 moderne Boeing 737-300 en 400’er.

Corendon Golf is sinds 1999 dé specialist voor golfreizen naar Turkije, Tunesië, Egypte en Cyprus. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.35.85.222 (overleg · bijdragen)

Mijn persoonlijke mening is dat bovenstaand stukje een beetje onlogisch in elkaar zit qua opbouw, en ook nog niet helemaal neutraal is (let op die laatste zin!). Ik zal e.e.a. even redigeren naar een vorm die volgens mij wél kan, en dan hier terugplaatsen. Houd in gedachten dat dat geen garantie is dat het artikel gehandhaafd blijft! Dat is een kwestie van beoordeling door de gemeenschap, en in geval van twijfel door de moderator van dienst bij de opruimronde. Groet, Lexw (overleg) 8 feb 2011 12:42 (CET)Reageren
Ben ik weer... Ik heb een kladversie aangemaakt waar nog het e.e.a. aan moet worden verbeterd. Zo is mij de structuur van de holding (hoe de bedrijven onderling georganiseerd zijn) niet helemaal duidelijk, ik hoop dat ik dat goed heb neergezet. Zo niet, verbetert u het dan s.v.p. Ook moet er een beschrijving komen van de bedrijven waar dat nu nog niet het geval is.
Het belangrijkst wat u niet uit het oog moet verliezen is: blijf neutraal. Zeg bijvoorbeeld niet "Corendon is dé specialist op het gebied van ..." maar "Corendon heeft zich gespecialiseerd in...". Het eerste is namelijk subjectief, het tweede objectief. Zorg ook dat de vermelde feiten relevant zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld de zinsnede over het optimaliseren van het eigen programma geschrapt. Overigens heb ik ook de namen van de oprichters geschrapt, maar daarover zou nog gediscussieerd kunnen worden: zoiets kan bijvoorbeeld wel relevant geacht worden (mij interesseert dat feit niet, maar ik ben ook maar een mens).
Als u denkt dat e.e.a. compleet is, kunt u het artikel in de artikelnaamruimte plaatsen. Eventueel wil ik ook nog wel mijn oordeel geven voordat u daartoe overgaat. Ik benadruk echter nogmaals dat het feit dat ik dit artikel nu neutraal vind (maar nog niet compleet), geen garantie is dat het blijft.
Veel succes! Groet, Lexw (overleg) 8 feb 2011 13:24 (CET)Reageren
Hoi Lex, Ik heb de kladversie aangevuld. Kunnen wij ook de linkjes vermelden van de verschillende labels.
Zou ik niet doen, dan wordt het artikel al gauw als reclame opgevat. Ik zou hooguit een link naar de centrale website (de holding?) opnemen. Lexw (overleg) 21 feb 2011 11:49 (CET)Reageren

GOfun Partyvakanties[brontekst bewerken]

Beste IP-gebruiker,

De tekst van het net door u geplaatste artikel GOfun Partyvakanties heeft u gekopieerd en geplakt van https://www.gofun.nl/. Dat is een inbreuk op het auteursrecht en dat mag niet. Ik heb het dan ook verwijderd.

Met vriendelijke groet, Magere Hein (overleg) 29 jan 2019 14:45 (CET)Reageren

Opmerking over Speed ropes[brontekst bewerken]

Hallo gebruiker, welkom op Wikipedia! Ik zag dat u het artikel Speed ropes hebt aangemaakt. Dit betrof produktreclame en auteursrechtenschending van deze website. en is daarom voor directe verwijdering voorgedragen. Wikipedia is een encyclopedie met neutraal standpunt en geen medium voor werving en promotie. Ook is Wikipedia niet bedoeld als gratis webruimte, bedrijvengids of persoonsregister waar organisaties of personen hun 'eigen' pagina kunnen (laten) inrichten.

Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Indien u betrokken bent wijs ik u bij deze tevens op de gebruiksvoorwaarden waaraan u dan dient te voldoen. De specifieke passage staat hier. Houd u er tevens rekening mee dat "Paid contributions without disclosure" expliciet verboden zijn. Hopelijk heeft u er begrip voor dat dat op Wikipedia getoetst wordt aan encyclopedische relevantie en neutraliteit. Meer over de diverse verwijderingsredenen vindt u hier. Ik zou u dan ook willen aanraden om over andere onderwerpen te schrijven; zie bijvoorbeeld Wikipedia:Gewenste artikelen. Onze hulppagina voor nieuwkomers is volgens mij een goed begin om u in te lezen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Wikipedia. Als u nog vragen hebt kunt u een bericht achterlaten op mijn overlegpagina dan koppel ik hier terug of bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Hoyanova (overleg) 26 jun 2022 08:34 (CEST)Reageren

Externe links op Springtouw[brontekst bewerken]

Whoisinformatie / Bijdragen (en/de/fr/alle projecten) / overzicht

Beste anonieme gebruiker,

De externe link(s) die u heeft geplaatst in een of meer artikelen, waaronder Springtouw, zijn verwijderd.

Wij waarderen uw bijdragen aan Wikipedia. Het streven is echter het aantal externe links op Wikipedia tot een minimum te beperken. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere websites. We zien relevante encyclopedische informatie liever in de artikelen zelf verwerkt en nodigen u uit hieraan bij te dragen. Als de link die u toevoegde relevante zaken bevat, kunt u die informatie gebruiken in het lemma. We vragen uw begrip hiervoor.

Het zonder overleg en argumentatie weer plaatsen van de link(s) kan gezien worden als vandalisme. U kunt links als deze aanmelden bij een van de vele startpagina's en linkpagina's op het internet. Zie ook: Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers en Wikipedia:Wanneer extern linken. Met vriendelijke groet, Hoyanova (overleg) 26 jun 2022 08:38 (CEST)Reageren

Externe links op CrossFit[brontekst bewerken]

Whoisinformatie / Bijdragen (en/de/fr/alle projecten) / overzicht

Beste anonieme gebruiker,

De externe link(s) die u heeft geplaatst in een of meer artikelen, waaronder CrossFit, zijn verwijderd.

Wij waarderen uw bijdragen aan Wikipedia. Het streven is echter het aantal externe links op Wikipedia tot een minimum te beperken. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere websites. We zien relevante encyclopedische informatie liever in de artikelen zelf verwerkt en nodigen u uit hieraan bij te dragen. Als de link die u toevoegde relevante zaken bevat, kunt u die informatie gebruiken in het lemma. We vragen uw begrip hiervoor.

Het zonder overleg en argumentatie weer plaatsen van de link(s) kan gezien worden als vandalisme. U kunt links als deze aanmelden bij een van de vele startpagina's en linkpagina's op het internet. Zie ook: Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers en Wikipedia:Wanneer extern linken. Met vriendelijke groet, Hoyanova (overleg) 26 jun 2022 08:39 (CEST)Reageren