Overleg gebruiker:Jdoesburg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Andre Engels in het onderwerp Handtekening
Hallo Jdoesburg, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.370 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hallo Jdoesburg, welkom en veel plezier op wikipedia. Misschien helpen deze links een beetje bij de eerste stappen.

Nav de wijzigingen op Tricot loont het zich bovenstaande links nog eens na te lezen. Bovendien kan men zien wat een verandering bewerkt door op "toon bewerking ter controle"-knop te drukken. Succes Londenp zeg't maar 12 aug 2006 15:14 (CEST)Reageren

Reactie betreft Scheimpflugsche-artikel[brontekst bewerken]

Voor de zekerheid even om je te laten weten dat ik gereageerd heb op je bericht. Zie hier mijn reactie. –Krinkle 26 apr 2009 03:24 (CEST)Reageren

Bewerktip[brontekst bewerken]

Beste Jdoesburg,

Bedankt voor je bijdragen op het artikel Scientology. Je hebt hier meerdere bewerkingen op dezelfde pagina kort na elkaar gedaan.
Elke keer een pagina opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een artikel onoverzichtelijk, daarom is het handig als je meerdere bewerkingen aan een artikel in één keer doet.

Door boven het artikel op bewerk te klikken (in plaats van boven een kopje) is het hele artikel in één keer te bewerken.
Door eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kun je zien hoe het artikel er na jouw wijzigingen uitziet. Omdat het bewerkingsveld helemaal onderaan de pagina aanwezig blijft, kun je door deze knop meerdere bewerkingen maken, vóórdat je op de knop Pagina opslaan drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip! MoiraMoira overleg 5 mei 2010 10:37 (CEST)Reageren

Lijst van Nederlandse schoenfabrieken[brontekst bewerken]

Beste Jdoesburg, zojuist verwijderde ik een door jou toegevoegde externe link op Lijst van Nederlandse schoenfabrieken. Deze wijziging deed ik met Wikipedia:Wanneer extern linken in gedachten. Het kortweg toevoegen van een externe link is (zeker in lopende tekst van een artikel) niet zinvol. Je draaide mijn wijziging weer terug, met als verwijt dat ik dan net zo goed de link had kunnen wijzigen in een naam van een schoenfabriek. Dat is wellicht waar, maar ben je het met me eens dat de externe link daar niet hoort? Ik heb inderdaad niet de moeite genomen om Greve te wijzigen. Maar je had natuurlijk ook zelf in eerste instantie H. Greve B.V., Waalwijk kunnen schrijven, in plaats van Greve. Of desnoods in tweede instantie?

Met vriendelijke groet, Den Hieperboree 30 okt 2010 00:27 (CEST)Reageren

Kijk je treedt nu in overleg i.p.v. domweg te verwijderen. Ik laat je weten. Ik verander daar nu niks meer. De reden laat ik dicht bij me. Ik had/ heb een reden. Overigens exact de zelfde reden als ik een ander artikel ook behandel. Joost 30 okt 2010 00:34 (CEST)
Beste Jdoesburg, ik begrijp in het geheel niet wat je bedoelt te zeggen. Den Hieperboree 30 okt 2010 00:39 (CEST).Reageren
geeft niet, Joost 30 okt 2010 00:49 (CEST)
Ja hoor, geeft wel... Wellicht was ik kortaf in mijn terugdraaien van een foutieve (mijn POV) toevoeging op Lijst van Nederlandse schoenfabrieken. Dat zal niet voor het eerst zijn. Maar met zo'n cryptische toelichting als je hierboven geeft komen we denk ik niet verder! Den Hieperboree 30 okt 2010 01:01 (CEST).Reageren
weet je. Je tekst is op meerdere manieren te interpreteren. Daarbij - jij - schiet er niks mee op. Ik ben klaar. De toonzetting is gedaan en ik heb genoeg. Ik reageer alleen maar, meer niet. Joost 30 okt 2010 01:10 (CEST)
Ook goed. Veel plezier nog op wikipedia! Den Hieperboree 30 okt 2010 01:37 (CEST)Reageren

Handtekening[brontekst bewerken]

Je handtekening bevat momenteel geen link naar je gebruikerspagina en/of overlegpagina. Ik vind dat erg storend, en zou dan ook dringend willen vragen die (weer) toe te voegen. - André Engels (overleg) Hulp bij je eerste stappen op Wikipedia? Zie het Coachingsprogramma! 7 jan 2011 11:21 (CET)Reageren

Ik heb dit gelezen. Dit geheel waar jij het over hebt, is onder mijn voeten verwijderd. Mijn aandacht ligt inmiddels geheel elders. Misschien kom ik nog eens terug, als het allemaal wat 'volwassener' is; ik volg eigenlijk anderen. Joost 7 jan 2011 11:46 (CET) (Sokpop: Panta Rhei)

nachtje over slapen[brontekst bewerken]

Als ik wikipedia lees, moet ik me vaak inspannen om het goed te snappen. Daarbij mist vaak essentiële informatie en vind ik een antwoord elders wat korter is en in één keer inzichtelijk is. Is het haalbaar om een 'term' eerst kort en inzichtelijk weer te geven en later uitgebreider? Wellicht dat dit de lezersvriendelijkheid vergroot. Laatst was op zoek naar een grafisch gegeven over Lumen , daar stond een essentiële waarde niet. Ik kan dit gegeven niet vinden op internet en wellicht is het alleen voor bij specialisten bekend.

http://www.nu.nl/internet/2480728/minder-schrijvers-wikipedia-agressie.html

boeiend