Overleg gebruiker:Klaver4dieren

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Ninane in het onderwerp Overleg:Houtvezel (strooisel)
Stop

Deze gebruikersnaam is niet toegestaan op Wikipedia en is daarom voor onbepaalde tijd buiten gebruik genomen.
blokkeerlogboekbijdragenverwijderde bijdragen

Ongewenste gebruikersnaam
bedrijfsnaam

Deze gebruikersnaam voldoet volgens een bewerker van Wikipedia niet aan de richtlijnen voor gebruikersnamen (toelichting: bedrijfsnaam). Er kan inmiddels een blokkade zijn opgelegd. U kunt gemakkelijk een nieuwe gebruikersnaam aanmaken. Als u al tientallen bewerkingen heeft gedaan, kunt u een verzoek doen om uw gebruikersnaam te wijzigen.

Niet toegestaan zijn beledigende, aanstootgevende, obscene en haatdragende namen, en namen van bedrijven, organisaties en merken. Ook niet toegestaan zijn gebruikersnamen die gebruik door meer dan een persoon suggereren. Accounts zijn persoonlijk en mogen niet door meerdere personen gebruikt worden. Niet gewenst zijn verder namen die moeilijk te onthouden zijn, zoals namen met een reeks van meer dan zes cijfers of willekeurige reeksen letters of combinaties van andere willekeurige tekens, verwarring scheppende namen als "Administrator" of "Beheer Wikipedia", namen die verwarring met bekende personen opleveren, en e-mailadressen, domeinnamen (URL's) en IP-adressen.

Als u twijfelt of de gebruikersnaam aan de richtlijnen voldoet, hanteer dan de stelregel dat anderen uw gebruikersnaam zonder moeite moeten kunnen onthouden en reproduceren. Denkt u dat dat problemen oplevert, kies dan een andere naam.

Welkom[brontekst bewerken]

Beste Klaver4dieren,

Van harte welkom op Wikipedia en bedankt voor je inzet tot nu toe! Mijn naam op Wikipedia is Ninane en ik wil je graag een aantal tips geven omdat nieuwe gebruikers vaak niet vertrouwd zijn met wat er wel (en niet) kan op Wikipedia. Wanneer je zelf nog niet zo bekend bent met Wikipedia, dan heb je misschien iets aan dit bericht. In onderstaand bericht, en in het zie-ook-kader, kun je op de blauwe woorden/zinsdelen klikken om meer over een onderwerp te weten te komen.

Allereerst: de pagina die je nu ziet, is je overlegpagina. Hier kunnen andere gebruikers van Wikipedia met jou in contact treden, bijvoorbeeld wanneer ze je hulp willen vragen bij het maken van een artikel of wanneer ze zich afvragen waarom je een bepaalde bewerking doet. (Het is trouwens ongewenst om teksten van deze pagina te verwijderen.)

Twee zaken zijn van groot belang voor Wikipedia-artikelen: ze moeten encyclopedisch zijn en ze moeten fatsoenlijk zijn geschreven en opgemaakt. In het artikel Wikipedia:conventies lees je meer over hoe een Wikipedia-artikel opgebouwd moet zijn, maar je kunt natuurlijk ook rondkijken hoe andere artikels eruit zien. Het belangrijkste idee achter Wikipedia, is dat iedereen die wil artikelen kan aanmaken en bewerken. Houd er dus rekening mee dat niet alleen jij andermans artikelen mag bewerken, maar dat anderen ook 'jouw' artikelen mogen aanpassen. Als je, wellicht vanuit een bepaalde interesse, een bewerking op Wikipedia wilt doen, dan luidt voor iedereen de Wikipedia-slogan: voel je vrij en ga je gang. Bekijk ook eens gewenste artikelen. Wanneer je wilt experimenteren, dan kan dat in de Wikipedia-zandbak.

Elk artikel heeft een overlegpagina (die vind je door boven een artikel op 'overleg' te klikken). Als je denkt dat iets in het artikel niet juist is, bekijk dan eerst de overlegpagina om te zien of er in het verleden al overleg over is geweest. Deze pagina kun je ook gebruiken om de mening van andere gebruikers te peilen wanneer je een ingrijpende of controversiële wijziging wil doorvoeren. Bijdragen op overlegpagina's onderteken je met vier tilde's, dus zo: ~~~~. Dit zorgt ervoor dat automatisch de afzender en het tijdstip van plaatsing geplaatst worden. Bijdragen in de artikels zelf mogen in tegenstelling tot die op overlegpagina's niet ondertekend worden.

Waar duizenden mensen aan een 'project' werken, komen natuurlijk nogal eens meningsverschillen voor. Als men echter in ieder geval correct, netjes en beleefd blijft, en de wikipedia-etiquette volgt, dan kunnen we met zijn allen Wikipedia verder helpen.

Als je na het lezen van deze tips toch nog vragen mocht hebben: schroom niet om mij of een andere gebruiker iets te vragen, de helpdocumentatie te lezen of een vraag te stellen bij onze helpdesk. Ik wens je veel plezier op Wikipedia!

Vriendelijke groeten,

Ninane (overleg) 6 dec 2007 14:13 (CET)Reageren

Overleg:Houtvezel (strooisel)[brontekst bewerken]

Beste Klaver4dieren,

Ik heb uw wijzigingen op bovenstaande overlegpagina teruggedraaid omdat u volgens mij zaken letterlijk heeft overgenomen uit andere bronnen. Dat is, afgezien van korte citaten, niet toegestaan volgens Wikipedia:Auteursrechten. Op overlegpagina's doet u er trouwens goed aan om uw standpunten kort en helder weer te geven, liefst voorzien van bronvermelding. Dat maakt discussiëren makkelijker dan wanneer u heel lange stukken typt om uw standpunten uiteen te zetten.

Vriendelijke groet, Ninane (overleg) 6 dec 2007 14:13 (CET)Reageren

Ik verwijs naar mijn eigen onderzoek, waar ik autuer van ben (zie www.klaver4dieren.nl)

Aan mijn integriteit wordt in het boevenstaande stuk getwijfelt omdat er geen onderzoek is gedaan volgens de (voor mij ombekende) auteur. Het beste m.i. is om het onderzoeksverslag intergraal te plaatsen.

Ik wil het artikel ook wel ingegraal "als artikel" plaatsen, maar tijdens een poging daartoe werd ik er uit gegooid............

Peter Klaver, dierenarts P – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Klaver4dieren (overleg · bijdragen)

Beste heer Klaver, het is volgens mij auteursrechtelijk niet zo'n goed idee om een heel onderzoeksverslag op Wikipedia te zetten. Als u dat toch wilt, zult u eerst via OTRS de auteursrechtensituatie moeten verduidelijken en dat is nogal omslachtig. Daarbij komt nogeens dat het volgens mij een illusie is dat er ook maar iemand is die dat hele verslag gaat doorlezen, niet omdat het verslag niet zou deugen (daar heb ik geen verstand van), maar omdat voor iedereen de tijd schaars is. U kunt uw onderzoeksverslag beter elders op internet neerzetten en daar in het overleg op Wikipedia naar verwijzen. Nogmaals: als u uw argumentatie op Overleg:Houtvezel (strooisel) helder en kernachtig houdt, kunnen anderen ook op de kern van uw argumentatie ingaan. Ninane (overleg) 6 dec 2007 14:47 (CET)Reageren


Beste Ninada,

Ik heb dit onderstaande geplaatst met verwijzing naar het onderzoek en daarna las ik uw verhaal pas:


Graag wil ik reageren op deze stelling

Onder andere een Nederlandse dierenarts, Peter Klaver, claimt dat het wijd verbreide gebruik van naaldhoutzaagsel en -krullen, die 0,2 tot 2 mg abietinezuur per gram zouden bevatten, in dierenverblijven een gezondheidsrisico voor mens en dier zou vormen. Objectief bewijs hiervoor ontbreekt vooralsnog.Op mijn website http://www.klaver4dieren.nl/nw009.htm kunt u het wetenschappelijk onderzoek zijn en de analyses van abietinezuur in "zaagsel" zoals dat verkocht wordt in de dierenwinkels. De resultaten zijn de metingen uitgevoerd door het Laboratorium Wageningen Plant Research International.

De conclusie van mijn artikel:

Alle onderzochte zaagsel / houtsnipper monsters bevatten abietinezuur, naast een groot aantal chemische verbindingen, waarvan een aantal is gerelateerd aan abietinezuur. In de lucht boven het zaagsel zijn enkele lage concentraties van vluchtige verbindingen aangetroffen, waaronder monoterpenen (waaronder alfa- terpineol).

Abietinezuur is in de literatuur een bekende verwekker van gezondheidsproblemen bij konijnen en knaagdieren. Zaagsel en houtsnippers van naaldbonen (sparren en dennen) bevat abietinezuur en is ongeschikt als bodembedekker voor konijnen en knaagdieren.

Naar aanletding van deze discussie is er nog een tweede artikel verschenen in het Engels:

Are soft wood based pet beddings harmful? By Arnold Dijkstra Wood based bedding material is favoured by many pet owners, breeders and pet retailers due to several beneficial properties. It is inexpensive and easy to handle, has excellent absorbing characteristics, prevents odour and will sometimes exert insecticidal and bactericidal properties.

On the other hand these natural materials can also harbour several chemical substances that may cause illness. Possible dangers are discussed.

Misschien geeft dat een meer evenwichtige kijk op de veschillende kanten van de gevaren van producten, gemaakt van naaldbomenhout,

Peter Klaver, dierenarts - onderzoeker Dierenarts - consultant voor exoten en wildlife www.klaver4dieren.nl Docent Veterinaire anatomie faculteit Diergeneeskunde, RU Utrecht Docent Pathologie Veterinaire Natuurgeneeskunde Silverlinde, Breda

____________________________

Misschien is dit meer in de lijn van de doelstelling:

Maar als ik aangevallen wordt in wetenschappelijke zin (wat ik nu toevalling lees), lijkt mij een reactie van mijn kant op zijn plaats!

Peter Klaver, dierenarts www.klaver4dieren.nl

Beste heer Klaver, Uw bijdrage op Houtvezel (strooisel) heb ik weer weggehaald. Overleg, kanttekeningen, bezwaren en verwijzingen naar toelichtingen op uw eigen website kan op Overleg:Houtvezel (strooisel). Als op die overlegpagina overeenstemming is bereikt kan het artikel inhoudelijk aangepast worden. Ninane 1 jan 2008 22:09 (CET)Reageren