Overleg gebruiker:MrBlueSky/Archief/mrt 2011

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door MrBlueSky in het onderwerp Doorgeefster

archief Deze archiefpagina bevat overleg van maart 2011.

The Signpost: 28 February 2011[brontekst bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Blauwbilgorgel[brontekst bewerken]

Zo ziet het er mooi uit. Dank! Het anglo "In populaire cultuur" bevalt me niet, jij enig idee hoe dat stukje wel te behouden zonder zo'n on-Nederlandse titel erboven? Joepnl (overleg) 3 mrt 2011 03:59 (CET)Reageren

Hmm, nee, dat zou ik zo niet weten. MrBlueSky (overleg) 3 mrt 2011 04:02 (CET)Reageren
Het is inderdaad een mooi artikel geworden nu, mijn complimenten voor jullie beide! Die goede Blauwbilgorgel is al opgedoken in mijn lagere schooltijd en maakt nog steeds leuke herinneringen los! Eddy Landzaat (overleg) 3 mrt 2011 05:52 (CET)Reageren

Vragen Wiki[brontekst bewerken]

Mag ik een vragen wiki starten waarin mensen vragen kunnen stellen? En andere mensen ze kunnen beantwoorden? 83.81.175.163 7 mrt 2011 23:06 (CET)Reageren

Hoi Darpo,
Niet hier op Wikipedia. Wikipedia is een encyclopedie en alleen bedoeld voor artikelen die encyclopedische informatie bevatten. Als je zelf een Wiki-site wil beginnen zijn er wel andere sites waar je dat kunt doen, zoals Wikia.
Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 7 mrt 2011 23:37 (CET)Reageren

The Signpost: 7 March 2011[brontekst bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Foutje van je bot?[brontekst bewerken]

Hoi,

Ik zag bij deze wijziging dat je bot een flink aantal recent aangemaakte dp's niet als zodanig herkent. Misschien de moeite waard om even naar te kijken? Groet, Quistnix (overleg) 9 mrt 2011 01:29 (CET)Reageren

Ja klopt. Er is op het moment op alle Wiki's een probleem met het opvragen van categorieen (en:Wikipedia:Village_pump_(technical)#categorically_random_categories). Daardoor kan ik geen lijst met doorverwijspagina's opvragen en gaat het mis. Hopelijk is dat morgen weer verholpen..
Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 9 mrt 2011 02:13 (CET)Reageren

Menstruatiecyclus[brontekst bewerken]

Hallo MrBlueSky/Archief/mrt 2011. Puur theoretisch zou de cel effectief 6-7 dagen moeten kunnen blijven leven. 'k Heb nu een referentie toegevoegd, maar uiteraard is het toch de bedoeling dat de auteurs dat zelf doen. Vriendelijke groet, Dolledre (overleg) 13 mrt 2011 20:34 (CET)Reageren

Oke, bedankt! Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 13 mrt 2011 20:41 (CET)Reageren

Storende vaud in titels categorie[brontekst bewerken]

Beste meneer of mevrouw Blauw, Mijn excuses als ik bij u aan het verkeerde adres ben. Ik dacht dat ik met de vaud die uw robot heeft aangebracht in de categorieën: [[Categorie:Grieks papyrus van het Nieuwe Testament]]'; [[Categorie:Grieks unciaal van het Nieuwe Testament]] en [[Categorie:Grieks minuskel van het Nieuwe Testament]] wel kon leven, als ik er maar niet naar keek, maar ik merk dat de ergernis alleen maar toeneemt. Voordat uw robot zich ermee bemoeide was er alleen een klein vaudje dat de woorden papyrus, unciaal en minuskel een onterechte hoofdletter hadden gekregen. Die hebt u weggehaald, waarvoor dank. Om voor mij niet geheel na te volgen redenen, heeft uw robot ook besloten de 126 papyri enkelvoud te moeten geven (de Engelse categorie doet dat niet). Soit, als iemand dat nodig vindt, moet ie dat doen. Waar uw robot echter roest, corrosie en kortsluiting voor verdient, is dat ie dan een verkeerde vervoeging kiest. Het papyrus is het spul dat van riet dat langs de Nijl groeit wordt gemaakt. De Griekse papyrus is een handschrift dat op dit materiaal is geschreven; en dat wordt in die artikelenserie bedoeld. Het unciaal of het minuskel is een bepaald lettertype dat in een bepaalde periode in zwang was De Griekse unciaal of minuskel is een perkament dat met dat lettertype is geschreven.

Is het technisch mogelijk om dit te corrigeren? met vriendelijke groet, Koosg (overleg) 14 mrt 2011 10:18 (CET)Reageren

Beste Koosg,
Ik wist niet dat papyrus en unciaal de-woorden waren. In plaats van op mijn gevoel af te gaan had ik dat dus even moeten opzoeken. Ik zal dat vanavond corrigeren.
Wat het enkelvoud betreft: waar de Engelse Wikipedia ervoor gekozen heeft om alle categorieën in meervoud te zetten, zetten wij categorieën altijd in enkelvoud; vandaar die wijziging.
Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 14 mrt 2011 14:36 (CET)Reageren
Dank je wel. Voor minuskel geldt het zelfde. Koosg (overleg) 14 mrt 2011 16:08 (CET)Reageren

The Signpost: 14 March 2011[brontekst bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Carotta: 17 March 2011[brontekst bewerken]

Geachte Hr. BS, ik vrees dat onder het lemma Francesco Carotta een BWO dreigt. Moderatie lijkt mij gewenst, maar u kent de kanalen beter dan ik, vermoed en hoop ik.Adelheid24 (overleg) 17 mrt 2011 09:36 (CET)Reageren

Hallo Adelheid,
Om te beginnen heb ik op Overleg Gewenst een oproep geplaatst. Als het meezit trekt dat de aandacht van anderen die, in tegenstelling tot mij, ook inhoudelijk wat zinnigs kunnen bijdragen aan de discussie en eventueel het artikel.
Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 18 mrt 2011 00:50 (CET)Reageren
Bedankt, weer wat geleerd.Adelheid24 (overleg) 18 mrt 2011 07:48 (CET)Reageren

Rob van Daal[brontekst bewerken]

Beste MrBlueSky,

ik heb nogmaals de biografie van zanger Rob van Daal weer toegevoegd. Ik heb dit deels overgenomen van een andere bron http://rob-van-daal.startspot.nl/ alleen dan met andere woorden en zinnen verwerkt. Gister heb ik dit bij zanger Peter Beense gedaan en toen overlegd met MoiraMoira om te vragen of hij dit goedkeurde. Hij was het met mij eens. Nu maar wachten wat u hier van vind.

Met vriendelijke groet Maurice.

Beste Maurice,
Geen probleem hoor. Maar de eerste keer had je "Van Daal wilde als kind greg zanger wordenb." ([1]). Nou is een typefoutje hier en daar niet erg, maar dat was wel erg gortig :).
Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 21 mrt 2011 21:18 (CET)Reageren

The Signpost: 21 March 2011[brontekst bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Overleg gebruiker:77.161.39.100[brontekst bewerken]

Hoi MrBlueSky,

De gebruiker achter dit ip-adres vraagt waarom hij geblokkeerd is op 19 maart. Enerzijds heb ik begrip voor je blokkade, anderzijds zou het je erg sieren als je gebruikers uit zou leggen wàt ze precies verkeerd doen, alvorens op het blokkeerknopje te klikken. De gebruiker is van goede wil (althans - hij is werkelijk van mening goede toevoegingen te hebben gedaan op het lemma), maar mist hiervoor de kennis van Wikipedia wat betreft bronvermelding en tabellen.

Vriendelijke groet, Ciell 22 mrt 2011 11:36 (CET)Reageren

Hoi Ciell,
Die blokkade was volledig onterecht en als ik beter had opgelet (wat ik had moeten doen!) zou ik zeker geen blokkade hebben gegeven. Ik heb op Overleg gebruiker:77.161.39.100 een bericht gezet (en het 'dossier' even onzichtbaar gemaakt).
Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 22 mrt 2011 17:27 (CET)Reageren

Dossiers[brontekst bewerken]

Hallo MrBlueSky, Zou u het erg vinden als ik mijn eigen dossieraanvullingen mag aanleggen? Want ik heb hier de bewerking ongedaan gemaakt, en u heeft hier de dossieraanvulling gedaan. Dit is hoogst irritant als je een dossieraanvulling wil doen en opeens een melding van een bewerkingsconflict krijgt. Met vriendelijke groet, Chromium Logo Erik009 (overleg) 21 mrt 2011 21:03 (CET)Reageren

Hallo Erik009,
Helaas worden er niet altijd dossieraanvullingen gedaan waar dat wel zou moeten. Als ik zie dat er iets ontbreekt dat er mijns inziens wel bij zou moeten, dan voeg ik dat toe. Ik ga dan uiteraard niet zitten wachten om te kijken of iemand anders dat alsnog doet. Daardoor ontstaan er zo nu en dan bewerkingsconflicten: ik krijg er zelf vele per dag omdat anderen mij weer "te snel af" zijn. Daar is niets aan te doen.
Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 21 mrt 2011 21:09 (CET)Reageren
Oke, dankuwel voor uw uitleg. Chromium Logo Erik009 (overleg) 21 mrt 2011 21:23 (CET)Reageren
Ik ben het daar niet geheel mee eens: je bent namelijk moderator. Ik denk dat het bij je taak als moderator kan horen om te controleren of de dossiers wel ingevuld zijn en zo niet de gebruiker die het vergeet te wijzen op het invullen van dossiers. Ook is het wenselijk dat moderators gewone gebruikers zo weinig mogelijk demotiveren, bijvoorbeeld dmv onnodige bwc's. Daar is wel iets aan te doen: als je ziet dat iemand anders heeft terugedraaid, wacht 2 minuten met het invullen van het dossier. Groetjes. — Zanaq (?) 22 mrt 2011 11:44 (CET)
Behalve dat er regelmatig geklier wordt verwijderd door gebruikers die niet met structurele vandalismebestrijding bezig zijn, en die je niet onnodig moet lastigvallen (of demotiveren) door ze te vragen in zo'n geval een 'dossier' aan te leggen, zijn er ook gebruikers (waaronder moderators) die bewust geen dossier aanleggen of aanvullen omdat ze dat niet nodig vinden (of er geen zin in hebben?). Niet als moderator maar als gebruiker die regelmatig met vandalismebestrijding bezig is voel ik me verantwoordelijk voor het bijhouden van dossiers, maar het is niet mijn taak om anderen te vertellen wat ze moeten doen en hoe ze dat moeten doen (tenzij het gaat om richtlijnen e.d., natuurlijk). Dus probeer ik ervoor te zorgen dat de dossiers een beetje up-to-date zijn, en meer kan ik niet doen. 2 minuten wachten is dan niet erg praktisch: dan moet ik er op drukke momenten zo'n beetje een aparte administratie voor gaan bijhouden. Het is direct aanvullen als dat nog niet gebeurd is of helemaal niet meer aanvullen. Dat daar wel eens een bewerkingsconflict door ontstaat, tja, laten we wel wezen: dat scheelt degene die 'als laatste komt' nog een muisklik voor het opslaan ook. MrBlueSky (overleg) 22 mrt 2011 19:38 (CET)Reageren
Je kan natuurlijk even kijken of het inderdaad door zo'n structurele vandalismebestrijder is teruggedraaid..... De bewerking van de moderator verdwijnt bij mij in zo'n geval standaard in het bwc. Groetjes. — Zanaq (?) 22 mrt 2011 19:45 (CET)
@beide: voor de duidelijkheid: als ik zie dat de bewerking teruggedraaid is door iemand van wie ik weet dat hij/zij dossiers aanvult waar nodig, ga ik dat uiteraard niet zelf doen. Omdat ik nu weet dat jij dat doet zul je waarschijnlijk geen bwc's meer door mij krijgen (tenzij ik de vandaal gelijk een blokkade geef en die erbij zet). MrBlueSky (overleg) 22 mrt 2011 23:05 (CET)Reageren
Dat klinkt al een stuk beter 🙂, bedankt daarvoor. Groetjes. — Zanaq (?) 22 mrt 2011 23:37 (CET)

Sultans Trail[brontekst bewerken]

Beste meneer blauwe hemel, Ik weet (uiteraard!) dat het artikel over de Sultans Trail in het Engels is geschreven. Dat was ook de bedoeling gezien het internationale karakter van het pad. Kun je een tip geven hoe de tekst kan worden teruggeplaatst, maar dan op de Engelstalige Wikipedia? Als ik weer wat tijd heb vertaal ik het artikel in het Nederlands (en daarna in andere talen). Alvast dank, Kyra Kyrakuitert (overleg) 24 mrt 2011 17:06 (CET)Reageren

Hallo Kyrakuitert,
Ik heb de tekst hier neergezet: Gebruiker:Kyrakuitert/Sultans trail, zodat je deze op de Engelstalige Wikipedia kunt plaatsen en op je gemak kunt vertalen voor de Nederlandse.
Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 24 mrt 2011 21:11 (CET)Reageren

Vraag over verwijderingsnominaties[brontekst bewerken]

Beste MrBlueSky, ik ben nog behoorlijk onervaren op Wikipedia, zeker voor wat betreft het nomineren voor verwijderen van pagina's. Nu heb je dat prima ondervangen en de pagina Pim Pam Pepper verwijderd. Mijn vraag is er een om hulp: zou je eens bij mijn bijdragen willen kijken wat ik al dan niet fout of goed doe? Ik weet de juiste procedure niet en probeer het wel maar dit moet beter kunnen... Als je me zou willen helpen, dan alvast hartelijk dank! Met vriendelijke groet, John Campo (overleg) 25 mrt 2011 02:42 (CET)Reageren

Beste Johan de Velde,
Wat Pim Pam Pepper betreft heb je het op de juiste manier aangepakt: met een vermelding op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Direct te verwijderen. Daar heb ik niets op aan te merken :). Verder zie ik in je bijdragen alleen nuttige wijzigingen: volgens mij valt het met die onvervarenheid wel mee. Heb je specifieke vragen over bepaalde procedures of hoe je bepaalde dingen het beste aan kunt pakken?
Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 25 mrt 2011 02:58 (CET)Reageren
Bedankt MrBleuSky, ja, misschien drukte ik me niet goed uit, de specifieke vraag is eigenlijk wat de juite procedure is. Ik heb die onzinpagina genomineerd met 'nuweg' en daarna op goed geluk, zonder te weten of dit nu zo moet, hem op nog twee plaatsen genomineerd. Geen flauw idee of ik het per ongeluk goed heb gedaan :) Dus de vraag is inderdaad heel specifiek: kun je me vertellen wat de juiste procedure is? De dank is op voorhand groot! Met vriendelijke groet, John Campo (overleg) 25 mrt 2011 03:07 (CET)Reageren
Het belangrijkste is om een nuweg-sjabloon op de pagina te zetten. Daardoor komt de pagina in Categorie:Wikipedia:Nuweg te staan, en de inhoud daarvan wordt regelmatig afgehandeld door moderators. Daarnaast kun je de pagina dus op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Direct te verwijderen zetten, en hoewel veel mensen dat standaard doen, is het niet echt nodig. Behalve als de pagina echt zo snel mogelijk verwijderd moet worden (bijvoorbeeld omdat het om erg grof vandalisme gaat): dan is het wel handig om hem daar ook neer te zetten omdat veel moderators die direct-verwijderpagina op hun volglijst hebben staan.
Het is niet nodig om de pagina ook nog op de gewone verwijderlijst te zetten.
Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 25 mrt 2011 03:18 (CET)Reageren
Oké, reuze bedankt, nu begrijp ik het. Dus toch per ongeluk deels goed gedaan. De volgende keer doe ik het dan dankzij jou bewust goed! Met vriendelijke groet, John Campo (overleg) 25 mrt 2011 03:24 (CET)Reageren
Hoi Johan, van de zijlijn nog even een tip, als jij je verder wilt verdiepen in Wikipedia en een aanspreekpunt kan gebruiken is het misschien handig een coach te nemen. Informatie hierover is te vinden op WP:COACH. Akoopal overleg 25 mrt 2011 23:47 (CET)Reageren
Hoi Akoopal, hier had ik nog nooit van gehoord dus weer wat geleerd en dit ga ik minimaal onderzoeken, bedankt! John Campo (overleg) 26 mrt 2011 00:06 (CET)Reageren

Herbevestiging moderatorschap april 2011[brontekst bewerken]

Beste MrBlueSky,

Op vrijdag 1 april 2011 0:01 (CEST) begint de eerste ronde van de viermaandelijkse herbevestiging voor het moderatorschap. Bij deze herbevestiging zal ook jouw moderatorschap worden geëvalueerd. Op deze pagina wordt de eerste ronde gehouden en daar staat ook de gang van zaken uitgelegd. Je kunt op die pagina desgewenst een verklaring plaatsen. Dit kan nu al en er is daar ruimte voor vrijgemaakt. Mocht je het moderatorschap (vrijwillig) willen inleveren, dan kan dat natuurlijk op elk moment door een verzoek te doen op deze pagina op meta. Als je hierna nog vragen hebt, kun je altijd terecht op mijn overlegpagina en bij dezen wens ik je veel succes.

Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 26 mrt 2011 18:17 (CET)Reageren

Bedankt voor het bericht! Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 26 mrt 2011 19:11 (CET)Reageren

Dank[brontekst bewerken]

... voor je oplettenheid, MrBlueSky. Groeten, Miho (overleg) 26 mrt 2011 20:45 (CET)Reageren

Graag gedaan, uiteraard. :) MrBlueSky (overleg) 29 mrt 2011 01:12 (CEST)Reageren

The Signpost: 28 March 2011[brontekst bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Te verwijderen categorieën[brontekst bewerken]

Hoi, ik wou je er nog even aan herinneren dat Wikipedia:Te verwijderen categorieën/Toegevoegd 2011 week 09 nog niet helemaal afgehandeld is. Zou je daar svp nog even naar willen kijken? Bedankt alvast! Jvhertum (overleg) 28 mrt 2011 23:26 (CEST)Reageren

Uitgevoerd Uitgevoerd - Ik had gehoopt dat iemand anders dat op zou pakken, maar het mocht niet zo zijn. ;) MrBlueSky (overleg) 29 mrt 2011 01:12 (CEST)Reageren
Dank je! Ik had zelf ook de knoop kunnen doorhakken, maar ik ben nogal actief in het nomineren van categorieën, dus dan kan ik beter niet ook aan de beslissende/uitvoerende kant zitten. Jvhertum (overleg) 29 mrt 2011 13:27 (CEST)Reageren

Leeftijd Elizabeth I van Engeland[brontekst bewerken]

Hallo MrBlueSky,

Het volgende heb ik op Overleg:Elizabeth I van Engeland gezet:

Anna Boleyn werd onthoofd op 19 mei 1536. Elizabeth was toen 2 jaar en 8 maanden oud; dus geen 3 jaar. M.i. was de aanpassing van 80.200.114.47 correct.

Michiel (overleg) 29 mrt 2011 09:24 (CEST)Reageren

Doorgeefster[brontekst bewerken]

Doorgeefster
Voor je constante zorg voor het afhandelen van de TVC-sessies, je geweldige inzet in het bestrijden van vandalisme en omdat je gewoon echt een kei bent! Mathonius 30 mrt 2011 08:58 (CEST)Reageren
Oh, dat is leuk! Bedankt! Een blijk van waardering is altijd prettig. Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 30 mrt 2011 12:30 (CEST)Reageren