Overleg gebruiker:Simon N

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Simon N in het onderwerp Toon

{{wsg}}

  1. 3 sep 2006 15:38 (CEST) linkspam op Nudisme
  2. 3 sep 2006 15:38 (CEST) idem

Koen,

Jammer dat er geen directe mogelijkheid was/is om te reageren op het bericht dat mijn toevoeging niet acceptabel was. Ik wilde daarbij mijn excuses aanbieden voor het herhalen van mijn aanvulling, ik meende dat ik was vergeten de regel te saven.

Mag ik bij deze vragen om mijn verontschuldiging aan te nemen en mij A.U.B. van de Vandalen lijst af te halen.

De les was hard, kort en makkelijk te onthouden!

M.vr.gr.

Simon Noot http://www.simonnoot.nl Hoi Simon, geen probleem, no hard feelings. Ik heb de waarschuwing weggehaald. Groeten, Koen Reageer 3 sep 2006 15:49 (CEST) Heel hartelijk bedankt. Hiervoor Koen.Reageren

Ik heb zojuist gezien dat er een misvatting is op de pagina m.b.t. het naturisme en het lid zijn van de Federatie ( hebben van een kaart) in Frankrijk. Dat is wel nodig. Er waren een aantal campings die daarvan af wilden. Ik kan hierover een volledige verklaring schrijven. Het is echter niet gelukt om een alternatieve wijze van beveiligen tegen ongewenste bezoekrs te vinden. Dat geeft dus aan dat het toch wel noodzakelijk is om een kaart te bezitten. Deze kan men achter in veel gevallen aanschaffen op de betreffende camping.

Groetjes

Simon Noot

Welkom[brontekst bewerken]

Beste gebruiker,

Van harte welkom op Wikipedia! Mijn naam op Wikipedia is Ninane en ik wil je graag een aantal tips geven. De reden daarvoor is dat nieuwe gebruikers vaak niet vertrouwd zijn met de mogelijkheden en beperkingen van Wikipedia. Wanneer je zelf nog niet zo bekend bent met Wikipedia, dan heb je wellicht iets aan dit bericht. In onderstaand bericht, en in het Zie ook-kader, kun je op de blauwe woorden/zinsdelen klikken om meer over een onderwerp te weten te komen.

Allereerst: de pagina die je nu ziet, is je overlegpagina. Op deze pagina kunnen andere gebruikers van Wikipedia met jou in contact treden. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer ze je hulp willen vragen bij het maken van een artikel of wanneer ze zich afvragen waarom je een bepaalde bewerking doet.

Het belangrijkste idee achter Wikipedia, is dat iedereen die wil artikelen kan aanmaken en bewerken. Als je dus, wellicht vanuit een bepaalde interesse, een bewerking op Wikipedia wilt doen, dan luidt de Wikipedia-slogan: voel je vrij en ga je gang. Dus: aarzel niet om een zinvolle bijdrage te leveren, want met zijn allen schrijven we Wikipedia-artikelen. Bekijk ook eens gewenste artikelen, afbeeldingen en vertalingen, of begin zelf een nog niet aanwezig artikel. Wanneer je wilt experimenteren, dan kan dat in de Wikipedia-zandbak.

Elk artikel heeft een overlegpagina (die vind je door boven een artikel op 'overleg' te klikken). Als je denkt dat iets in het artikel niet juist is, bekijk dan eerst de overlegpagina om te zien of er in het verleden al overleg over is geweest. Deze pagina kun je ook gebruiken om de mening van andere gebruikers te peilen wanneer je een ingrijpende of controversiële wijziging wil doorvoeren. Bijdragen op overlegpagina's onderteken je met vier tilde's, dus zo: ~~~~. Dit zorgt ervoor dat automatisch de afzender en het tijdstip van plaatsing geplaatst worden. Bijdragen in de artikels zelf mogen integenstelling tot die op overlegpagina's niet ondertekend worden.

Twee zaken zijn van groot belang voor Wikipedia-artikelen: ze moeten encyclopedisch zijn en ze moeten fatsoenlijk zijn geschreven en opgemaakt. In het artikel Wikipedia:conventies lees je meer over hoe een Wikipedia-artikel opgebouwd moet zijn, maar je kunt natuurlijk ook rondkijken hoe andere artikels eruit zien. Houd er rekening mee dat niet alleen jij andermans artikelen mag bewerken, maar dat anderen ook jouw artikelen mogen aanpassen. Zodra je op de opslaan-knop hebt gedrukt, valt je bijdrage onder de GFDL-licentie, waardoor anderen er ook aan mogen werken. Als je echter denkt dat je artikel slechter wordt door een bepaalde bijdrage van een ander, treed dan zeker in overleg met die persoon. We schrijven de artikels alleen maar toch ook samen. Mijn ervaring is trouwens dat je zelden last hebt van andere gebruikers, terwijl je wel veel van hun kennis en ervaring kan profiteren, hetgeen het ook leuker maakt om je tijd aan Wikipedia te besteden.

Waar duizenden mensen aan een 'project' werken, komen natuurlijk nogal eens meningsverschillen voor. Als men echter in ieder geval correct, netjes en beleefd blijft, en de wikipedia-etiquette volgt, dan kunnen we met zijn allen Wikipedia verder helpen.

Als je na het lezen van deze tips toch nog vragen mocht hebben: schroom niet om mij of een andere gebruiker iets te vragen, de helpdocumentatie te lezen of een vraag te stellen bij onze helpdesk. Ik wens je veel plezier op Wikipedia!

Vriendelijke groeten,

Ninane (overleg) 26 sep 2006 16:50 (CEST)Reageren

Ninane, Bedankt voor de meer HUMANE wijze van aanpak, ik voelde mij belaagd door een autoritair persoon. Bij jou staat dat het blokkeer en verwijderbeleid op de schop moet. Dat kan ik volledig beamen. Ik zal een paar maal jou schrijven goed lezen en zo trachten mij beter in te voegen in het WIKI milieu of stramien. Hiermee kan ik meer dan wat tot op heden met mij gebeurde, ook al is mijn Nederlands niet echt fanta goed, hier heb ik al last genoeg mee. Nogmaals bedankt en ik hoop dat mijn aanwezigheid op WIKI in de toekomst met minder strubbelingen zal verlopen. Gr. Simon N 26 sep 2006 17:25 (CEST)Reageren

Naturisme[brontekst bewerken]

Hallo Simon, Welkom op Wikipedia! Ik zag dat je op het artikel Naturisme het aantal plaatsen in Frankrijk hebt veranderd van 200 in 40. Mag ik vragen waar je deze info vandaan hebt? Want het lijkt mij een wat laag aantal als je in aanmerking neemt dat alleen al in Nederland zeker 50-60 terreinen zijn. Arthur 26 sep 2006 23:27 (CEST) Hallo Arthur, Ik ben enige jaren geleden door de voordrager van het plan om geen kaart meer te vragen aan de potentiële bezoekers, benaderd om deze informatie op het internet te plaatsen. Dis is onder andere gedaan door mij op een aantal fora of forums en in de nieuwsgroep. Natuurlijk zijn er veel meer terreinen dan de 40 die ik foutief over liet, daarvoor mijn excuses. Ik denk, heb ze allemaal in mijn file staan maar nooit geteld, dat er ook meer dan de genoemde 200 zijn. Dat zijn dan de verzamelde terreinen, d.w.z. de commerciële en de verenigingsterreinen te samen. Het initiatief voor het stoppen met die kaart is o.a. genomen door de eigenaar van Domaine Laborde welke tevens de voorzitter is van Natustar, de groep van waaruit het kaartensysteem bekritiseerd is. De kaart was ooit bedoeld als garantie voor goed willende bezoekers op je terrein. Nu is dat verworden tot een ordinaire geldklopperij, zo waren de argumenten, niet alle trouwens. De volledige verklaring is voor hier te uitgebreid en niet ter zake dienend. Gr. SimonReageren

auteursrechten Kwatta[brontekst bewerken]

Ik zag dat je in het artikel Kwatta een zogenaamde tekstdump hebt toegevoegd. Het betrof een stuk tekst dat van een andere website was gehaald en aangezien de teksten op wikipedia auteursrechtenvrij moeten zijn, heb ik deze toevoeging teruggedraaid. PatrickVanM 2 mei 2007 14:37 (CEST)Reageren

Misschien denk je dat je weer vergeten bent te saven (zie bovenaan), maar ik heb het bewust weggehaald omdat je het auteursrecht van een andere website schendt. PatrickVanM 2 mei 2007 14:40 (CEST)Reageren
Daarnaast is de tekst niet echt encyclopedisch, de ik-vorm werd gebruikt en dat past niet echt. PatrickVanM 2 mei 2007 14:41 (CEST)Reageren
OK, sorry, zover heb ik de website niet bekeken. In zulke gevallen is het handig dit te vermelden in het samenvattingsveld. Dat voorkomt dat ik veel moeite moet doen om te achterhalen waar iets vandaan komt. Ook kan dit vermeld worden op de overlegpagina van het bijbehorende artikel (en dan alsnog hier melding van maken in het samenvattingsveld). Blijft staan dat de tekst niet encyclopedisch is. In de Winkler-Prins zul je ook geen ik-vorm tegenkomen. Als je de tekst op dat gebied aanpast, kun je het gewoon alsnog plaatsen. PatrickVanM 2 mei 2007 14:45 (CEST)Reageren


SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY is het zo goed?????
Je hoeft me niet gelijk uit te schelden voor dom. Heb ik je ergens hierboven soms beledigd of zo. Ik geef aan wat er niet klopte. Dat je het daarmee niet eens bent (met geldige reden) geef ik je helemaal gelijk in. Maar om dan te beginnen met uitschelden NADAT ik al sorry heb gezegd: dan blijkt dus wel wie er dom is. Om dan ook nog te eindigen met "geen groeten" maakt jou behalve dom ook nog kinderachtig. PatrickVanM 2 mei 2007 14:50 (CEST)Reageren

Toon[brontekst bewerken]

Welke toon bedoel je dan. Je kunt trouwens gewoon hier antwoorden, dan blijft het overleg bij elkaar staan. Misschien ligt het aan mij, maar volgens mij doe ik hierboven niets anders dan aangeven dat auteursrechtelijk beschermde teksten niet op wikipedia mogen worden gezet. Ik refereer aan jouw eerdere opmerking over het saven omdat ik aan jouw aantal bijdragen zie dat je nog redelijk nieuw bent op wikipedia.

Vervolgens geef jij aan dat die website van jouw hand is (wat ik over het hoofd heb gezien) en jouw toon is daarbij niet echt vriendelijk. Ik bied m'n excuses aan en vervolgens word ik uitgescholden.

Graag uitleg over wat je bedoelt met mijn toon. PatrickVanM 2 mei 2007 15:04 (CEST)Reageren

Je kunt makkelijker antwoorden door op het bewerk-knopje te klikken bij het betreffende hoofdstukje. Ondertekenen kan trouwens met vier tildes (dus ~~~~)

Okay ook al weer gevonden dus.

Groetjes

Simon

Het stukje waarin de ik vorm wel gehanteerd wordt is slechts een klein deel van het geheel. Een stukje geschiedenis van industrieel Breda.

Nieuwe start Maar Kwatta verdwijnt niet. In 1972 wordt het merk in België geïntroduceerd. Daar blaast men het merk nieuw leven in met de lancering van Kwatta chocopasta. De karakteristieke gele pot verovert zijn plaats op de ontbijttafel bij vele Belgische gezinnen.

== Toen ik afgelopen week aan het rondsnuffelen was bij de Carrefour in Merksem, bij Antwerpen, zag ik de hagelslag en de potten chocoladepasta in de schappen staan.

==

Simon N 2 mei 2007 15:17 (CEST) Ik heb die regel aangepast en opnieuw geplaatst. Laat even weten of het nu wel kan?Reageren

Groeten

Simon N 2 mei 2007 15:21 (CEST)Reageren

Ik vind de tekst nog niet echt encyclopedisch, maar hij kan voorlopig wel zo blijven staan. Een tekst als: als je gaat rondsnuffelen bij klinkt niet zo zakelijk. Ik zal er eens naar kijken als ik meer tijd heb. In de (al bestaande) inleiding van het artikel wordt trouwens gesproken over J.G. Empden, is dit dezelfde als de Gustaaf? PatrickVanM 2 mei 2007 15:24 (CEST)Reageren

Ja dat is dezelfde persoon. Ik zal overigens ook nog nadenken over die tekst. Het artikel bevatte ook een deel over de gelijknamige aapjes die daar in Suriname leven. Ik kon toen niets op internet vinden wat bruikbaar was om mijn artikel aan te vullen, nu kom ik dat dus plotseling wel tegen op Wikipedia.

Groetjes

Simon N 2 mei 2007 15:30 (CEST)Reageren