Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Tmboerma

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door Rode raaf in het onderwerp Heraanmaak
Hallo Tmboerma, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.571 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Organisatie Studenten Kunstgeschiedenis[brontekst bewerken]

Zie ook:

Beste Tmboerma, hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden het artikel Organisatie Studenten Kunstgeschiedenis aangemaakt waarvan de inhoud geheel of gedeeltelijk blijkt te zijn overgenomen uit o.a. osk1977.nl, ru.nl. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot risico auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Ook teksten in een andere taal letterlijk vertalen naar het Nederlands valt hieronder. Zie ook Wikipedia:auteursrechten.

Dit artikel is om deze reden voorgedragen voor directe verwijdering. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat door de "copyright disclaimer" onderaan uw eigen webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL".

Een andere optie is een e-mail te sturen vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nl-at-wikimedia.org. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur onze standaardtekst voor vrijgaven: meer informatie hierover vindt u op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat. Herschrijven van de tekst geniet vaak de voorkeur daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclame-uitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Daarnaast geldt dat het beschreven onderwerp relevant moet zijn voor de encyclopedie. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten. Hetzelfde geldt ook voor de gebruikte afbeeldingen. Zie Wikipedia:Beleid voor gebruik van media voor uitleg.

Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen.

Met vriendelijke groet, Rode raaf (overleg) 22 mei 2018 12:12 (CEST)Reageren

Heraanmaak[brontekst bewerken]

Wilt u zo vriendelijk zijn om verwijderde inhoud niet te blijven herplaatsen? U zult bovenstaand bericht ter harte moeten nemen. Inhoud zal moeten voldoen aan de gebruiksvoorwaarden. Ik heb wederom tot onmiddellijke verwijdering genomineerd. Zie ook de linken in het welkomsbericht naar de uitlegpagina's over de mogelijkheden en onmogelijkheden van Wikipedia. Rode raaf (overleg) 22 mei 2018 14:40 (CEST) Beste,Reageren

Reeds is een mail gestuurd naar permissions-nl@wikimedia.org uit zowel de mail van de KKN als de OSK, aangezien ik het auteursrecht heb voor beide webpagina's. Graag hoor ik van je.

Tmboerma (overleg) 22 mei 2018 14:49 (CEST)Reageren

Zodra u een OTRS nummer heeft dan kunt u via WP:TERUG de inhoud laten herplaatsen. Niet zelf doen AUB, een moderator zal daarvoor zorg dragen. MVG, Rode raaf (overleg) 22 mei 2018 14:52 (CEST)Reageren
verplaatst overlegBeste MoiraMoira. De pagina Organisatie Studenten Kunstgeschiedenis is verwijderd wegens schending van auteursrechten, reeds heb ik namens de KKN en de OSK gemaild naar permissions-nl-at-wikimedia.nl aangezien ik voor beide het auteursrecht heb. Graag hoor ik hier meer over.
U plaatste dit op mijn overlegpagina edoch ik voerde slechts een verzoek van de collega hierboven uit. Wat is verwijderde was behalve auteursrechtenschending tevens verenigingspromo enbovendien bevatte het een privacyschendende afbeelding. MoiraMoira overleg 22 mei 2018 15:03 (CEST)Reageren

Dank voor het antwoord. Het probleem vereniginspromo vind ik persoonlijk vrij absurd, er zijn immers meerdere verenigingspagina's met een dergelijke inhoud die al een tijdje bestaan. Het doel van de pagina is niet louter promoten, maar men op de hoogte stellen van de geschiedenis van de studie en de vereniging. Aangaande de afbeelding, hier is geen sprake van privacyschende aangezien er een schriftelijke toestemming is van de afgebeelde personen en nogmaals komen dergelijke afbeeldingen vaker voor; welk nog niet in strijd zijn met de huidige privacywetgeving. Tmboerma (overleg) 22 mei 2018 17:05 (CEST)Reageren

Met de zin: "Het doel van de pagina is niet louter promoten" geeft u toch toe dat promotie minstens een deel uitmaakt van uw motief? Knipoog Zo "absurd" is de gedachte dus niet. Iedereen kan op Wikipedia een account aanmaken, daarvoor is zelfs geen emailadres verplicht. U bewerkt hier (net als vrijwel iedereen) dus anoniem. Het is voor de lezer onmogelijk om te bepalen of u inderdaad diegene bent, die u zegt te zijn. Pas na tussenkomst van OTRS heeft u bewezen dat er die toestemming daadwerkelijk is. Voor die tijd zal alle inhoud beschermd moeten worden tegen mogelijke misstanden. Wat de promotie betreft, wil ik u graag wijzen op deze pagina WP:Zelfpromotie om te begrijpen wat wij daaronder verstaan. Wikipedia is een encyclopedie die het neutrale standpunt beoogt, zie ook WP:Neutraal standpunt. Daarnaast zullen andere pagina's waarop u doelt ongetwijfeld voldoen aan WP:Relevantie. Zie WP:NIET voor wat Wikipedia niet is. Tenslotte vergelijken met andere pagina's is eigenlijk vrijwel zinloos, omdat ieder artikel op de eigen merites beoordeeld zal worden. Ik weet niet op welke wetten u zich beroept, de Nederlandse? Voor de duidelijkheid, de servers van Commons bevinden zich in de Verenigde Staten. Dit is geen Nederlandse encyclopedie, maar een Nederlandstalige versie. D.w.z. dat ook gebruikers uit België, Suriname, Antillen, enz. zich van deze encyclopedie bedienen. Qua inhoud is het de bedoeling dat iedere gebruiker zich aan de gebruiksvoorwaarden houdt. Daarmee gaat u iedere keer akkoord nadat u de knop "wijzigingen publiceren" intoetst. Rode raaf (overleg) 22 mei 2018 17:36 (CEST)Reageren