Paddy Crumlin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Paddy Crumlin
Paddy Crumlin
Naam Padraig Crumlin
Geboren Riverwood
Land Vlag van Australië Australië
Functie Syndicalist
Vakbond ACTU
Mandaten
1993 - 2011 Directeur MMPCU
2000 - 2018 Nationaal secretaris MUA
2010 - heden Voorzitter ITF
2018 - heden Internationaal voorzitter CFMMEU
Portaal  Portaalicoon   Economie

Padraig (Paddy) Crumlin (Riverwood) is een Australisch syndicalist.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Crumlin groeide op in een schippersgezin. Zijn vader was actief bij de Merchant Service Guild (MSG). Crumlin liep school aan het De La Salle-college te Kingsgrove en tijdens zijn jeugd beoefende hij atletiek en rugby league.

In 1978 ging hij aan de slag als schipper. In 1987 werd hij werkzaam bij de Seamen's Union of Australia (SUA), waarvan hij onder andere assistent nationaal secretaris was. Na de fusie van deze ACTU-vakcentrale met de Waterside Workers' Federation of Australia (WWF) in 1993 tot de Maritime Union of Australia (MUA) werd hij verkopzen tot adjunct-nationaal secretaris.

In 2000 volgde hij bij deze vakcentrale John Coombs op als nationaal secretaris, een functie die hij uitoefende tot de fusie van deze vakcentrale met de Construction Forestry Mining & Energy Union (CFMEU) en de Textile, Clothing and Footwear Union of Australia (TCFUA) tot de Construction, Forestry, Maritime, Mining and Energy Union (CFMMEU) in 2018.[1][2][3] Van deze vakcentrale werd hij vervolgens internationaal voorzitter.[4]

Daarnaast werd hij in augustus 2010 tijdens het 42e ITF-congres te Mexico-Stad verkozen tot voorzitter van deze internationale vakbondsfederatie.[5] Hij volgde in deze hoedanigheid de Zuid-Afrikaan Randall Howard op.

Voorganger:
John Coombs
Nationaal secretaris van de MUA
2000 - 2018
Voorganger:
Randall Howard
Voorzitter van de ITF
2010 - heden