Piotr Wiśnicki

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Piotr Wiśnicki
Piotr Wiśnicki op de Red Bull Ring in 2022.
Volledige naam Piotrek Wiśnicki
Geboren 20 augustus 2003
Geboorteplaats Warschau
Nationaliteit Vlag van Polen Polen
Huidig kampioenschap FIA Formule 3-kampioenschap
Team PHM Racing by Charouz
Portaal  Portaalicoon   Autosport

Piotrek Wiśnicki (Warschau, 20 augustus 2003) is een Pools autocoureur.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Karting[bewerken | brontekst bewerken]

Wiśnicki begon zijn autosportcarrière in het karting in 2014 op elfjarige leeftijd. Dat jaar werd hij tweede in de Mini Max-categorie van de Centraal-Oost-Europese Rotax Max Challenge. In 2016 eindigde hij op plaats 21 in de CIK-FIA Karting Academy Trophy. Tussen 2015 en 2019 reed hij in meerdere categorieën van de Rotax Max Challenge, maar behaalde hierin geen titels.

Formule 4[bewerken | brontekst bewerken]

In 2020 stapte Wiśnicki over naar het formuleracing en debuteerde hij in het Italiaans Formule 4-kampioenschap, waarin hij voor het team Jenzer Motorsport reed. Het duurde lang voordat hij tot scoren kwam, maar in het vijfde weekend op het Autodromo Nazionale Monza kende hij zijn meest succesvolle weekend met een achtste en een zesde plaats. Dit was echter zijn laatste weekend van het seizoen, dat hij vanwege geldproblemen niet af kon maken. Met 12 punten werd hij negentiende in het klassement.

In 2021 bleef Wiśnicki actief in de Italiaanse Formule 4 bij Jenzer. Hij eindigde viermaal in de top 10, met een zevende plaats op het Circuit Mugello als hoogtepunt. Met 15 punten zakte hij wel naar plaats 23 in de eindstand.

Formula Regional[bewerken | brontekst bewerken]

In 2022 maakte Wiśnicki de overstap naar het Formula Regional European Championship, waarin hij uitkwam voor het team KIC Motorsport. Hij moest het tweede weekend op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari missen vanwege verplichtingen op school. Hij kende een moeilijk seizoen, waarin hij niet verder kwam dan een 21e plaats in het openingsweekend op Monza en waarin hij zich op het Circuit de Monaco niet wist te kwalificeren voor een van de races. Hij eindigde puntloos op plaats 35 in het kampioenschap.

Formule 3[bewerken | brontekst bewerken]

In 2023 debuteerde Wiśnicki in het FIA Formule 3-kampioenschap bij het team PHM Racing by Charouz. Na vier raceweekenden, waarin een achttiende plaats op het Circuit de Monaco zijn beste resultaat was, werd hij vervangen door McKenzy Cresswell.

In 2024 keert Wiśnicki terug in de FIA Formule 3, maar stapt hij over naar het team Rodin Motorsport.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]