Robert Molenaar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Robert Molenaar
Afbeelding gewenst
Persoonlijke informatie
Volledige naam Robert Molenaar
Bijnaam The Terminator
Geboortedatum 27 februari 1969
Geboorteplaats Zaandam, Nederland
Clubinformatie
Positie Verdediger
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Robert Molenaar (Zaandam, 27 februari 1969) is een voormalig professioneel voetballer uit Nederland. Hij speelde altijd als verdediger voor de clubs FC Volendam, Leeds United, Bradford City en RBC Roosendaal. Hij woont in Roosendaal.

Hij is gecontracteerd bij Leeds United door de toenmalige manager George Graham. Hij ging over van FC Volendam voor 1 miljoen Britse ponden (wat nu overeenkomt met ongeveer 1,3 miljoen euro). Dit gebeurde in januari 1997 voor de versterking van de verdediging bij Leeds United. Aan het eind van het seizoen 1996-1997 werd hij vaste basisspeler. In het seizoen 1997-1998 werd hij, ondanks zijn vorm, niet meer opgesteld, en werd hij alleen nog als wissel ingezet voor halve wedstrijden. In het seizoen 1998-1999 werd hij verkozen boven David Wetherall en werd hij weer ingezet als eerstekeus verdediger. Echter veranderde dit door een opstootje met Nicolas Anelka die op dat moment speelde voor Arsenal. Daarna werd hij geplaagd door een blessure van zijn gewrichtsband. Hij herstelde weer in 2000, maar maakte geen indruk meer en werd mede daardoor in de zomer van 2001 verkocht aan Bradford City. Hier moest hij helpen om bij zijn nieuwe club degradatie te voorkomen. Hij bleef daar tot 2003. Zijn contract werd niet verlengd en RBC Roosendaal nam hem over. Hij is vader van 3 kinderen.

Bij Leeds kreeg hij zijn bijnaam "The Terminator" van de fans vanwege zijn forse lichaam en zijn lengte.

Molenaar werd jeugdtrainer bij AZ en traint in het seizoen 2011/12 de A1. In het seizoen 2010/11 liep hij stage bij SBV Excelsior onder Alex Pastoor. Vanaf medio 2012 wordt hij assistent van Pastoor bij N.E.C..[1] Nadat hoofdtrainer Alex Pastoor ontslagen werd, vertrok Molenaar enkele dagen later bij N.E.C..[2]

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties