Winkelcentrum Keizerswaard

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Adam P (overleg | bijdragen) op 2 mrt 2008 om 00:56. (Sjabloon 'gespr. Wikipedia' erbij)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

Sjabloon:Winkelcentrum Keizerswaard is een groot overdekt winkelcentrum in de Rotterdamse deelgemeente IJsselmonde gevestigd in de gelijknamige straat met ruim 80 winkels.

Alle winkels bevinden zich op grondniveau. Een deel van het dak vormt een parkeerdak waar klanten gratis kunnen parkeren. Keizerswaard heeft een winkelbestand met bekende ketens waaronder drie supermarkten (C1000, Jumbo en Albert Heijn), de HEMA en drogisterijen als Etos en Kruidvat, mode- en sportzaken. Er zijn plannen om het winkelcentrum rond 2010 uit te breiden met maximaal 3000 vierkante meter aan winkels en extra parkeergelegenheid. Dit na het opleveren van het plein en drie nieuwe gebouwen voor onder meer de deelgemeente en de bibliotheek aan de Herenwaard.

Het winkelcentrum bevindt zich in het midden van de wijk Groot-IJsselmonde en vormt samen met winkelcentrum Zuidplein en de Boulevard-Zuid de belangrijkste winkelcentra van Rotterdam-Zuid. Behalve deze winkelcentra vormen de winkelcentra van Ridderkerk en Barendrecht concurrentie.

Winkelcentrum Keizerswaard is geopend in 1969 door Prins Claus en was voor die tijd zeer modern. Pas later is het winkelcentrum overdekt en uitgebreid. In 1994 is het winkelcentrum gerenoveerd.

Het winkelcentrum is te bereiken met de RET-bus 47, 48, 70 en 76, tram 2 en 23, de Connexxion-bussen 143, 144 en 145 en de Arriva-bussen 89 en 90.

Externe link


noicon
noicon
Door op de afspeelknop te klikken kunt u dit artikel beluisteren. Na het opnemen kan het artikel gewijzigd zijn, waardoor de tekst van de opname wellicht verouderd is. Zie verder info over deze opname of download de opname direct. (Meer info over gesproken Wikipedia)