Marike Stokker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Hansmuller (overleg | bijdragen) op 19 dec 2012 om 10:33. (Nieuw artikel, ''Marike Stokker (Sneek, 10 maart 1950) is een Nederlands grafisch ontwerper, beeldend kunstenaar, illustrator en fotograaf.'')
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Marike Stokker (Sneek, 10 maart 1950) is een Nederlands grafisch ontwerper, beeldend kunstenaar, illustrator en fotograaf.

Opleiding en carrière

Van 1966 tot 1971 volgde Marike Stokker de opleiding publiciteitsvormgeving en grafisch ontwerpen aan de Academie Minerva in Groningen, waarna ze zich een jaar specialiseerde in theateraffiches en animatiefilm aan de Akademie Sztuk Pieknich in Warschau. Ze was tekenlerares in het middelbaar onderwijs en haalde in 1984 haar akte eerste graads tekenen en kunstgeschiedenis aan de Academie voor Beeldende Vorming te Amersfoort. Een van haar docenten was Ralph Prins. Van 1999 tot 2009 gaf Stokker les aan de Faculteit Beeldend Kunst op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze werkt nu voornamelijk als kunstschilder en grafisch ontwerper.

Werk

Onder meer

Externe links