Steven H

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Steven H
Steven H
Algemene informatie
Volledige naam Steven Maurice Lea Heyse
Geboren Gent, 8 februari 1979
Geboorteplaats GentBewerken op Wikidata
Land Vlag van België België
Werk
Jaren actief 2005–heden
Genre(s) hiphop
Instrument(en) Microfoon, drumstel, keyboard
Act(s) Steven H & de Korte Zotten
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Steven Maurice Lea Heyse (Gent, 8 februari 1979), bekend onder de artiestennaam Steven H, is een Belgisch rapper die in het West-Vlaams rapt.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Steven Heyse is afkomstig uit Kaster. Hij studeerde productontwikkeling in Antwerpen en communicatie in Gent, waar hij sindsdien woont.[1] Heyse heeft een loopbaan als webredacteur en copywriter.[2]

Steven H maakt muziek sinds zijn 16e. In de jaren 90 begon hij met indierock als drummer in verschillende bandjes, waarna hij overstapte naar rap.[2] In 2007 haalde Steven H als soloartiest de finale van Westtalent. In 2009 won hij Het Groot Geweld, een muziekwedstrijd van Poppunt, FM Brussel en de Ancienne Belgique.

In 2010 bracht Steven H zijn debuut-ep uit, Ik, Steven H. Met de videoclip van de single "'t Zit tegen" haalde hij de nationale media.[3] Twee jaar later werd het nummer opgenomen op de compilatie Nederhop – de beste rap en hiphop uit de Lage Landen van Universal en nam Steven H deel aan de talentenshow Belgium's Got Talent op VTM, waarna "'t Zit tegen" opdook in de Urban 50-lijst van Ultratop.

Een tweede ep, Pijn en Lijden, verscheen in 2013. Deze plaat werd gemixt en gemasterd door Gorki-bassist Erik Van Biesen.

Sinds 2015 treedt Steven H ook op met een metal/crossover-groep, Steven H & de Korte Zotten. De groep bracht in 2017 Wachten up het einde uit.

In 2019 verscheen Een leven zonder zorgen, het eerste volwaardige album van Steven H.[4] Een jaar later rapte hij mee op het nummer "Kom je ontvoeren vannacht" van Willy Organ, waarvan de videoclip werd geregisseerd door horrorregisseur Jonas Govaerts.[5]

In 2021 verscheen het tweede full album Steven H zingt Steven H op cassette en vinyl.[6]

In 2023 bracht hij Steven H - Zijn allergrootste successen uit op cd.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]