Victoria Austraet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Victoria Austraet
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 18 juli 1991
Geboorteplaats Etterbeek
Kieskring Brussel-Hoofdstad
Regio Vlag België België
Vlag Franse Gemeenschap Franse Gemeenschap
Land Vlag van België België
Functie Politica
Partij DierAnimal (tot 2020)
Ecolo (vanaf 2024)
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Victoria Austraet (Etterbeek, 18 juli 1991[1]) is een Belgisch politica voor Ecolo, die voordien actief was bij DierAnimal.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Austraet studeerde rechten aan de Université Saint-Louis te Brussel en vervolgens aan de UCL.[2] Ze werd advocaat-stagiair aan de balie van Brussel. Ze is tevens actief als dierenrechtenactiviste en was in Londen actief bij The Earthlings Experience.

Bij de Brusselse gewestverkiezingen van 2019 trok ze in het Frans kiescollege de lijst van DierAnimal voor het Brussels Hoofdstedelijk Parlement. Ze werd verkozen met 1.385 voorkeurstemmen[3] en was daarmee het eerste parlementslid voor een dierenrechtenpartij.[4][5]

In mei 2020 werd Austraet uit DierAnimal gezet[6] omdat zich volgens de partij meerdere probleemsituaties hadden voorgedaan.[7] Austraet zelf verklaarde dat tussen haar en de partijleiding ernstige meningsverschillen waren ontstaan over de communicatie en het beheer van de partij.[8] DierAnimal vroeg haar om haar parlementszetel in te leveren, maar Austraet ging daar niet op in en besloot als onafhankelijke te zetelen.

In maart 2024 sloot Austraet zich aan bij Ecolo, nadat ze als onafhankelijk parlementslid regelmatig samenwerkte met deze partij. Ze komt voor de partij op bij de Brusselse gewestverkiezingen van juni 2024.[9]