Wikipedia:Humor en onzin/Kroegtijger

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kroegtijger
IUCN-status: Straalbezopen
Een kroegtijger hangend aan de bar
Taxonomische indeling
Rijk:Animalia (Dieren)
Stam:Chordata (Chordadieren)
Klasse:Mammalia (Zoogdieren)
Orde:Carnivora (Roofdieren)
Familie:Felidae (Katachtigen)
Geslacht:Panthera (Grote katten)
Soort:Panthera tigris (Tijger)
Ondersoort
Panthera tigris horecae
Anonymus I, 2006
Portaal  Portaalicoon   Biologie
Zoogdieren

Een kroegtijger (Panthera tigris horecae) is iemand die graag en regelmatig een kroeg of andere drinkgelegenheid bezoekt. Sommige kroegtijgers hebben een voorkeur voor gevarieerde omgevingen, maar vaak vormt een kroegtijger een habitat, een klein aantal gelegenheden die vaak tot zeer vaak worden bezocht. Deze laatste variëteit wordt ook wel stamgast genoemd. Zie de afbeelding voor de herkomst van het woord stam.

De naam kroegtijger doet een verwantschap met grote katachtigen vermoeden en in sommige gevallen is het gebruik van klauwen de kroegtijger niet onbekend, maar in feite is het woord afkomstig van het wat archaïsche tijgen, dat gaan of zich begeven naar betekent.

In de context van Wikipedia is een kroegtijger iemand die hier regelmatig informeel overleg pleegt.

Als tegenhanger van de kroegtijger kan de huismus, ook een bedreigde diersoort, worden beschouwd. Het aardige is echter dat in Wikipedia-context het een het ander niet uitsluit.

De taxonomische geschiedenis van de kroegtijger is ingewikkeld. Hoewel de eerste kroegtijger, Gebruiker:205.188.208.70, al op 3 juni 2003 werd waargenomen, werd dit dier pas in 2006 wetenschappelijk beschreven door Anonimus I. Volgens Anonimus I is de kroegtijger een vorm van de tijger (Panthera tigris), maar nader onderzoek wees uit dat de kroegtijger in feite een gedegenereerde vorm is van de mens (Homo sapiens var. bibens).

Trivia over de kroegtijger[bewerken | brontekst bewerken]

  • Veel kroegtijgers staan op hun strepen. Om hiertoe in staat te zijn, dienen zij hun tijgervel zeer ver uit te rekken.
  • Van de snorharen van de kroegtijger wordt obat macan, oftewel tijgerbalsem, gemaakt.
  • Meestal hangen kroegtijgers wat nonchalant rond in kroegen, zoals op de afbeelding duidelijk te zien is aan de kroegtijger met een hoog alcoholpromillage.
  • Kroegtijgers zijn, zoals alle katachtigen, zeer bedreven in het uitvoeren van de blaastest.
  • De kroegkater en de kroegtijger hebben gemeenschappelijke voorouders.
  • In de verhalen van Wijnnie de Poeh komt het personage Kroegteigetje voor. Wat voor de kroegtijger wat minder relevant is, is dat dit ook geldt voor het Iejoorlam en niet te vergeten de Hef-falump, opdat de olie in de fant blijve en de fant in de olie, proost!
  • De beste golfer in het Grand Slemp-circuit is Kroegtiger Woods.