Wikipedia:Humor en onzin/Wikisaurus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Joke Alert Deze pagina of de volgende alinea bevat materiaal dat door sommigen humoristisch bedoeld is. Het navolgende is derhalve niet bedoeld voor serieus gebruik.
De Plesiosaurus dolichodeirus wordt gezien als een nauwe verwant van het Monster van Loch Ness en de wikisaurus, hoewel die maar ongeveer even groot als een volwassen vrouw of man kan worden.

Een wikisaurus (ook wel ten onrechte wikisauriër geheten, Linnaeus:?, taxonomie onbepaald, niet Megophias megophias (Rafinesque) Oudemans, 1892) is een verdienstelijk aquatisch reptiel, dat actief is in verschillende Wikimediamoerassen en -meren. Het is de enige nog levende dinosaurus, die met enige voorzichtigheid in het wild bestudeerd (en bewonderd) kan worden. Deze wikisaurus stamt uit de oertijd van Wikipedia, en verricht nog steeds nuttig werk door het open houden van wateren, maar kan door anciënniteit doorgedrongen zijn tot verschillende seniorfuncties.

Wikisauriërs hebben instinctief het gevoel dat Wikimedia van hen is, wat psychologisch te verklaren is omdat ze inderdaad pionier waren. Maar inmiddels zijn er nieuwe generaties wikipedianen, die door versnelde evolutie nu tot de zoogdieren behoren. Sommige wikisauriërs worden door jongere zoogdieren vereerd als halfgoden vanwege hun ontegenzeggelijke oerprestaties. Als wikisauriërs in machtsposities belanden, is het begrijpelijk dat zich problemen kunnen voordoen. Niet alleen geldt dat

Power always corrupts, absolute power corrupts absolutely (Lord Acton).
Vertaling: Macht corrumpeert altijd, totale macht corrumpeert totaal.

maar ook

Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man's character, give him power (Abraham Lincoln).
Bijna iedereen kan tegenspoed doorstaan, maar om iemands karakter op de proef te stellen, moet je hem aan de macht brengen.

Een wikisauriër die zoogdierkwesties niet kan overzien maar er wel over moet beslissen, zal uit onwetendheid (en onzekerheid) terugvallen op autoritair gedrag, bureaucratische complicaties, pseudojuridische haarkloverijen, intimidatie en obstructie. Dit is onproductief (en erger), zodat zoogdieren moeten proberen de wikisauriërs terug te leiden naar wikigebieden waar ze gelukkig (en) wel ongevaarlijk zijn.

Opmerkelijk is de plotselinge verschijning van de voordien onbekende wikisaurus tegelijk met de opkomst van Wikipedia en het doorzetten van de opwarming van de aarde. Vele paleontologen en herpetologen steunen de verklaring,[bron?][1] dat in de permafrost van Siberië dinosauruseieren miljoenen jaren ondergronds bewaard bleven, totdat ze door de opwarming van de atmosfeer en het smelten van de bovenliggende aarde bloot kwamen te liggen en door de zon werden uitgebroed. Daarna vonden de jonge wikisauriërs zonder enige socialisatie door ouders (want die waren immers allang gefossiliseerd) als wezen alleen of samen hun weg naar de Verenigde Staten en andere landen, waar de Wikimedia-beweging in dezelfde periode ontstond. Verraste biologen noemden hen daarom al snel wikisauriërs, eerst als grap, later serieus, hoewel de precieze taxonomie een actief onderszoeksgebied blijft. Vooral in de begintijd van Wikimedia waren ze waardevol door hun energie en overlevingsdrang, die toen wel goed van pas kwamen. (Tenminste een enkeling werd later ironisch genoeg klimaatontkenner, omdat een redenering in meer stappen lastig is voor een eenvoudig brein.)

Zie ook (maar niet)[bewerken | brontekst bewerken]

  • Het dier moet niet verward worden (dat verwarren kan in de doorverwijspagina) met
    • Gebruiker:Wikisaurus, deze is ondanks zijn of haar gebruikersnaam hoogstwaarschijnlijk geen wikisaurus in de zin van dit artikel.
    • de woordenlijst WikiSaurus (een thesaurus) van het woordenboek wiktionary.
  • De groene splinter, een fundamentele bron over een verwante dinosaurus en onbetrouwbare maar beroemde geleerden.