Naar inhoud springen

Goederenstation Rotterdam Noord: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Pagina aangemaakt: "'''Goederenstation Rotterdam Noord''' is een goederenstation aan de Spoorlijn Utrecht - Rotterdam. Het ligt bij het depot van de SSN. {{beg|openbaar vervoer}}"
 
aanvullingen
Regel 1: Regel 1:
'''Goederenstation Rotterdam Noord''' is een goederenstation aan de [[Spoorlijn Utrecht - Rotterdam]]. Het ligt bij het depot van de [[SSN]].
'''Goederenstation Rotterdam Noord''' (officiële aanduiding ''Rotterdam Noord Goederen'', geografische verkorting ''Rtng'') is een (voormalig) goederenstation aan de [[Spoorlijn Utrecht - Rotterdam]].

==Geschiedenis==
In de jaren 60 was nog een [[heuvelen|rangeerheuvel]] aanwezig bij dit station, en een uitgebreid [[emplacement]] ten behoeve van de daar gevestigde [[fruitveiling]].<ref name="sporenplan">[http://www.sporenplan.nl www.sporenplan.nl] (Sven Zeegers)</ref> In 1985 waren deze allebei verdwenen, maar was er wel een installatie gebouwd voor de [[Overslag (transport)|overslag]] van [[multimodaal transport]] van [[Trailstar]].<ref name="sporenplan" /> Momenteel (2007) wordt het station niet meer gebruikt voor goederenvervoer, en is hier het depot van de [[Stoom Stichting Nederland]] (SSN) gevestigd. Ten behoeve hiervan werd een [[draaischijf]] aangelgd, die in 2003 in gebruik werd genomen.<ref>[http://www.stoomstichting.nl/HTML/museum/draaischijf_NL.html De draaischijf], stoomstichting.nl</ref>

==Noten==
{{references|85%}}

[[Categorie:Spoorwegstation in Rotterdam]]


{{beg|openbaar vervoer}}
{{beg|openbaar vervoer}}

Versie van 15 okt 2007 13:52

Goederenstation Rotterdam Noord (officiële aanduiding Rotterdam Noord Goederen, geografische verkorting Rtng) is een (voormalig) goederenstation aan de Spoorlijn Utrecht - Rotterdam.

Geschiedenis

In de jaren 60 was nog een rangeerheuvel aanwezig bij dit station, en een uitgebreid emplacement ten behoeve van de daar gevestigde fruitveiling.[1] In 1985 waren deze allebei verdwenen, maar was er wel een installatie gebouwd voor de overslag van multimodaal transport van Trailstar.[1] Momenteel (2007) wordt het station niet meer gebruikt voor goederenvervoer, en is hier het depot van de Stoom Stichting Nederland (SSN) gevestigd. Ten behoeve hiervan werd een draaischijf aangelgd, die in 2003 in gebruik werd genomen.[2]

Noten

  1. a b www.sporenplan.nl (Sven Zeegers)
  2. De draaischijf, stoomstichting.nl