Abcouderpadmetrobrug

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Abcouderpadmetrobrug
Abouderpadmetrobrug met daarachter de spoorbrug (juli 2020)
Algemene gegevens
Locatie Amsterdam-Zuidoost
Overspant Abcouderpad en sierwater
Brugnummer 1603
Bouw
Bouwperiode 1974
Gebruik
Spoorlijn Metrolijn 53
Architectuur
Type spoorbrug
Architect(en) Sier van Rhijn
Ben Spängberg
Dienst der Publieke Werken
Materiaal beton
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer

De Abcouderpadmetrobrug (brug 1603) is een bouwkundig kunstwerk in Amsterdam-Zuidoost.

Abcouderpadmetrobrug[bewerken | brontekst bewerken]

Het bouwwerk werd opgeleverd rond 1974 in de Oostlijn van Amsterdam; de latere Metrolijn 53. De lijn werd op dit traject in 1977 in gebruik genomen. In het traject tussen stations Van der Madeweg en Venserpolder duikt die metro onder diverse treinsporen door komend van en leidend tot Station Duivendrecht; de metrolijn doet dat station niet aan. Vervolgens moest die metrolijn wel over het laatste stukje Abcouderpad, dat voor voetgangers en fietsers nog doorgang geeft naar Duivendrecht. In het verleden waren er nog plannen om de Dolingadreef (weg behorend bij het Abcouderpad) voor gemotoriseerd verkeer verder naar het noorden door te trekken, maar daar werd van af gezien.

Kunstwerken in de genoemde metrolijn zijn ontworpen door Sier van Rhijn en Ben Spängberg van de Dienst der Publieke Werken. Alle bouwwerken daarin zijn van beton. Het viaduct is via het Abcouderpad in 2017 indirect vernoemd naar het dorp Abcoude.

Abcouderpadspoorbrug[bewerken | brontekst bewerken]

Direct ten noorden van de Abcouderpadmetrobrug ligt de Abcouderpadspoorbrug, een in fasen gebouwd viaductencomplex, maar dan onder supervisie van de Nederlandse Spoorwegen. Het noordelijke enkelsporige viaduct is geopend in 1976 ten behoeve van de goederenspoorlijn naar de Watergraafsmeer. In de andere richting liep de goederenspoorlijn tot 1993 gelijkvloers door Duivendrecht. In 1993 werd ten noorden van het enkelsporige viaduct een dubbelsporig viaduct voor de spoorlijn Duivendrecht-Weesp geopend. De goederenspoorlijn richting Duivendrecht werd daarbij verlegd over het oorspronkelijke viaduct van de spoorlijn richting Watergaafsmeer en onder de spoorlijn naar Utrecht doorgevoerd. Richting Watergraafsmeer kwam er op enige afstand ten zuiden een nieuw enkelsporig viaduct. De oude laaggelegen spoorbaan tussen de Rijksstraatweg en Station Duivendrecht inclusief het tunneltje onder de spoorbaan naar Utrecht werd in 1994 een busbaan.

In 2020 werden de grijze en grauwe brugpijlers door kunstenaar Leone Schröder voorzien van bloemmotieven.

Afbeeldingen[bewerken | brontekst bewerken]