Abt Sportsline

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Abt Audi Q7
Abt Audi TT-R

Abt Sportsline is een Duitse auto- en motor-tuner gevestigd in Kempten im Allgäu. Abt is gespecialiseerd in het tunen van auto's uit de Volkswagen Group van de merken Audi, Seat, Škoda en Volkswagen.

Geschiedenis[bewerken]

Abt Sportsline werd opgericht in 1970 als familiebedrijf door Johann Abt. In 2003 werd na de overlijden van Johann het bedrijf overgenomen door de twee broers Hans-Jürgen Abt en Christian Abt waarvan die laatste een bekende coureur is. Ook is Abt bekend van de DTM vanaf 2000 met de Audi TT en later met de Audi A4. Tevens stapt het team in het Formule E seizoen 2014-2015 in het elektrische kampioenschap Formule E, met Lucas di Grassi en Daniel Abt als coureurs.

Producten[bewerken]

Het tunen bij Abt kan zeer gevarieerd zijn. Zo kan een klant slechts een chiptuning laten uitvoeren of zijn auto iets verlagen maar kan ook een complete makeover van de wagen gerealiseerd worden. Een nieuwe auto kan gelijk bij aankoop langs Abt gestuurd worden om vervolgens afgeleverd te worden aan de klant. Vaak ook staan er al enkele Abt-modellen in de showroom van de dealer. Voor veel modellen heeft Abt al een standaard bodykit ontwikkeld zoals bij bijna alle Audi-modellen. Abt heeft zelfs een eigen naam ontwikkeld voor de modellen, de Audi A3, A4, A5, A6 en Q7 wordt respectievelijk omgedoopt tot AS3, AS4, AS5, AS6 en AS7. Hierbij worden zowel het uiterlijk als de motor en het onderstel onder handen genomen. Sommige modellen kunnen nog uitgebreider getuned worden zoals de Audi AS3-R, de Audi AS4-R en de Audi AS7-R. De "R" staat hierbij voor Racing.

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]

(en) Abt Sportline website