Sacha Fenestraz

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Sacha Fenestraz op de Nürburgring in 2017.

Sacha Fenestraz (28 juli 1999) is een Frans-Argentijns autocoureur.

Carrière[bewerken]

Fenestraz begon zijn autosportcarrière in het karting in 2006 in zowel Frankrijk als Argentinië. In 2015 maakte hij de overstap naar het formuleracing, waarbij hij zijn debuut maakte in het Franse Formule 4-kampioenschap. Hij won één race in het openingsweekend op het Circuit de Lédenon en twee op het Circuit de Pau, waarmee hij achter Valentin Moineault tweede werd in het kampioenschap met 253 punten. In het juniorkampioenschap won hij elf races en werd hier overtuigend kampioen met 384,5 punten.

In 2016 maakte Fenestraz de overstap naar de Formule Renault 2.0, waarin hij voor Tech 1 Racing een dubbel programma reed in zowel de Eurocup Formule Renault 2.0 als de Formule Renault 2.0 NEC. In de Eurocup won hij de race op het Circuit de Monaco en de seizoensfinale op het Autódromo do Estoril en eindigde op de vijfde plaats in het klassement met 119,5 punten. In het NEC won hij één race op de Hockenheimring en werd hier eveneens vijfde in de eidnstand met 207 punten.

In 2017 bleef Fenestraz rijden in de Eurocup Formule Renault 2.0, waar hij de overstap had gemaakt naar het team Josef Kaufmann Racing. Tevens maakte hij dat jaar zijn Formule 3-debuut in het Europees Formule 3-kampioenschap in het raceweekend op de Nürburgring bij het team van Carlin.

Overig[bewerken]

Hij is momenteel de huisgenoot van Lando Norris.

Externe links[bewerken]