Silverstone (circuit)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Silverstone Arena Grand Prix Circuit
Silverstone circuit.svg
Locatie Vlag van Verenigd Koninkrijk Northamptonshire
Tijdzone GMT
Geopend 1948
verbouwd in 2010
Evenementen Formule 1
Formule 2
MotoGP
Lengte 5.89 km
Bochten 18
Snelste ronde 1:27.369
(Vlag van Verenigd Koninkrijk Lewis Hamilton, Vlag van Duitsland Mercedes, 2019)
Portaal  Portaalicoon   Autosport

Silverstone is een wegracecircuit in Groot-Brittannië bij de plaats Silverstone. De baan in Northamptonshire diende oorspronkelijk als trainingsvliegveld voor de Britse bommenwerpers in de Tweede Wereldoorlog. In 1948 werd hier voor het eerst een Grand-Prix voor de Formule 1 georganiseerd. In 2010 leek de Formule 1 te verhuizen naar het circuit van Donington, maar door financiële tegenslagen bleef dit uit. Bernie Ecclestone sloot hierna een nieuw zeventienjarig contract met de directie van Silverstone, zodat het circuit verzekerd is van een plek op de kalender tot 2027.

In 1981 schreef de Nederlandse motorcoureur Jack Middelburg de Britse GP op Silverstone op zijn naam door de wereldkampioen Kenny Roberts voor te blijven.

Op 11 februari 2010 werd bekendgemaakt dat de Formule 1 vanaf 2010 op de nieuwe lay-out van de MotoGP zal gaan rijden (Arena Grand Prix). Hierdoor vallen er 5 bochten weg tegenover het traditionele Grand Prix circuit maar heeft het circuit er wel 6 nieuwe bij. Het circuit is nu 760 meter langer. Er zullen nu nog maar 52 ronden worden verreden over het circuit.

In 2011 is de start- en finishlijn verlegd naar een ander recht stuk. Er is ook een geheel nieuw pitcomplex aangelegd naast die nieuwe start- en finishlijn. De oude pits bestaat nog steeds en wordt nog gebruikt voor enkele kampioenschappen.