AVUS

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
AVUS
Circuit AVUS.png
Locatie Vlag van Duitsland Berlijn
Tijdzone GMT +1
Geopend 1921
Evenementen Formule 1
Lengte 8,3 km
Bochten 4
Portaal  Portaalicoon   Autosport
Actie op de AVUS

De AVUS (voluit Automobil-Verkehrs- und Übungs-Straße) is de oudste autoweg (weg gesloten voor niet-gemotoriseerd verkeer) van Europa, gelegen tussen het Tentoonstellingspark en de wijk Nikolassee in Berlijn. De AVUS werd oorspronkelijk vooral gebruikt als racecircuit en heeft deze functie gehouden tot 1998.

Met de bouw van de AVUS werd in 1913 begonnen op initiatief van keizer Wilhelm II. In 1921 was de toen 19,3 kilometer lange baan klaar en in 1926 werd hier de eerste Grand Prix van Duitsland gereden. Na de Tweede Wereldoorlog werd de AVUS ingekort tot 8,3 kilometer, waarna er vanaf 1953 weer werd geracet. De oude, steile Südkurve maakt dan geen deel meer uit van het parcours. In 1967 werd de steile uitvoering van de Nordkurve vervangen door een vlakke versie. Nog steeds is een oude tribune te zien langs een deel van de AVUS dat nu als toegangsweg tot Berlijn gebruikt wordt.

Doordat de AVUS was aangelegd als autoweg met gescheiden rijbanen, met keerlussen aan beide einden, werd het racecircuit als relatief saai ervaren in vergelijking met andere racecircuits. In 1937 werd aan de noordzijde een 43° hellende bocht toegevoegd, wat tot snellere tijden leidde, maar verder weinig veranderde aan het simpele karakter van het parcours.

In 1940 werd de AVUS een onderdeel van het snelwegennet en werd de bestaande zuidelijke keerlus bij het tankstation aan de Spanische Allee gesloten. De als vervanging hiervoor geplande hellende bocht werd door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog niet voltooid. Na de oorlog werd de keerlus voor motoren aan de Hüttenweg als vervanger in gebruik genomen en werd het circuit daardoor tot 8,3 km verkort.

Vanwege het gevaar, werd de hellende bocht aan de noordzijde in 1967 gesloopt en vervangen door een vlakke bocht. Het circuit voldeed echter niet meer aan de eisen voor de hedendaagse autosport en in 1998 viel definitief het doek voor de AVUS als racecircuit. Het traject is tegenwoordig onderdeel van de Bundesautobahn 115.