Almere Poort

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Almere Poort
Wijk van Vlag Almere Almere
Map NL Almere Poort.PNG
Kerngegevens
Provincie Vlag Flevoland Flevoland
Gemeente Vlag Almere Almere
Oppervlakte 864,00  
Inwoners 13.063[1]
Overig
Postcode(s) 1361-1363[2]

Almere Poort is een stadsdeel in de gemeente Almere, in de Nederlandse provincie Flevoland. In het najaar van 2005 werd het eerste (bedrijfs)gebouw opgeleverd. Almere Poort heeft zijn naam gekregen omdat het (vooral vanuit Amsterdam gezien) de toegang tot Almere en Flevoland moet worden. Almere Poort was niet gepland vanaf het eerste begin van Almere. Het stadsdeel heeft een eigen station en net als de rest van Almere vrije busbanen.

Het Groenhorst College (vmbo/mbo) opende in het schooljaar 2006/2007 zijn deuren in het nieuwe stadsdeel. Verder werd begonnen met een dependance van O.S.G. De Meergronden genaamd Arte College (vwo, havo, vmbo, lwoo en tweetalig havo/vwo). In Almere Poort is in juni 2007 een topsporthal voor betaald volleybal en basketbal (ten bate van VC Omniworld en Almere Pioneers) in gebruik genomen. De slogan van het stadsdeel is Almere Poort Strandstad van de Randstad, vanwege het strand (Almeerderstrand) dat aan de rand van het stadsdeel ligt. Het karakter van Almere Poort wordt meer grootstedelijk dan de rest van Almere, en er komt meer nadruk te liggen op de combinatie wonen en werken.

De bouw van de eerste woningen is begin 2007 gestart. De bedoeling is dat er uiteindelijk in vijf wijken 11.000 woningen worden gebouwd, voor zo'n 30.000 inwoners. In 2008 is de gemeente begonnen met het planten van een nieuw park in Almere Poort, het Cascadepark. Medio 2014 is gestart met de bouw van de eerste woningen in de wijk Duin. Volgens het plan van de gemeente Almere zullen ruim 3.000 woningen worden gerealiseerd.

Cascadepark Almere Poort

Wijken[bewerken]

In Almere Poort worden de volgende wijken ontwikkeld:

Externe link[bewerken]