Naar inhoud springen

Almere Hout

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Almere Hout
Stadsdeel van Vlag Almere Almere
Kerngegevens
Land Vlag van Nederland Nederland
Provincie Vlag Flevoland Flevoland
Gemeente Vlag Almere Almere
Coördinaten 52°20'28"NB, 5°18'4"OL
Oppervlakte 30 km²  
- land 29,17 km²  
- water 0,83 km²  
Inwoners
(2023)
10.005[1]
(334 inw./km²)
Woningvoorraad 3.252 woningen[1]
Foto's
Luchtfoto
Luchtfoto
Vogelhorst, Almere Hout

Almere Hout is een stadsdeel in de gemeente Almere in de Nederlandse provincie Flevoland. Almere Hout is sinds 1992 in ontwikkeling. Op 1 januari 2023 telde de wijk 10.005 inwoners,[1] verdeeld over 3.252 woningen, op een oppervlakte van 30 km².

Almere Hout ligt ten zuidoosten van Almere Stad en ligt tussen de A6 en de A27 in en boven de N305. De natuurlijke ligging is tussen het Waterlandse Bos en het open landschap van de polder. Onderdeel van Almere Hout is de villawijk Vogelhorst waarvan momenteel het tweede deel in aanbouw is. Met de bouw van de nieuwe woonwijk Nobelhorst in Almere Hout Noord is begin 2013 gestart. Verder wordt Almere Hout uitgebreid met de in aanbouw zijnde wijk Oosterwold.

In Almere Hout liggen onder andere Stadslandgoed de Kemphaan, Stichting AAP en Golfclub Almeerderhout.

Wijken[bewerken | brontekst bewerken]

In Almere Hout liggen de wijken:

Openbaar vervoer[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Busvervoer in Almere voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Almere Hout is bereikbaar met stads- en streekvervoer van Keolis (allGo en R-net) en OV Regio IJsselmond (flevoGo). Metrobuslijn M8 (Nobelhorstmetro) verbindt Nobelhorst met de rest van Almere en voorts wordt Almere Hout op afstand bediend door de lijnen 150, 216 en 326 waarvan alleen lijn 216 van maandag tot en met vrijdag Vogelhorst aan doet.

Almere Hout heeft acht bushaltes waar de volgende lijnen stoppen:

Metrobus[bewerken | brontekst bewerken]

Lijn Route Via Opmerkingen
 M8  Nobelhorstmetro Station Centrum - Nobelhorst Flevoziekenhuis, Filmwijk, Parkwijk, Station Parkwijk, Tussen de Vaarten, Sallandsekant

RRReis[bewerken | brontekst bewerken]

Lijn Route Via Opmerkingen
150 Almere, Station Centrum - Zeewolde, Mast Stedenwijk, Busstation ’t Oor, De Kemphaan, De Eemhof Rijdt zeven keer per dag in een onregelmatige frequentie, 1x per 2 uur.
216 Almere, Station Centrum - Harderwijk, Station Filmwijk, De Kemphaan, Zeewolde SnelRRReis. Rijdt niet in het weekend. Tussen Station Centrum en Filmwijk geen lokaal vervoer.

R-net[bewerken | brontekst bewerken]

Lijn Route via Opmerking
 326  Almere, Station Centrum - Blaricum, P+R Almere Stad (Stedenwijk, Busstation ’t Oor, Veluwsekant), Almere Hout (De Kemphaan, Stichtsekant) Rijdt niet in het weekend

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]