Aqualung Live

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Aqualung Live
Livealbum van Jethro Tull
Uitgebracht augustus 2005
Opgenomen 23 november 2004, Washington DC, XM Radio Studio
Genre progressieve rock
Duur 51:19 muziek, plus 8:10 interview
Label(s) Roadrunner (NL)
Producent(en) Ian Anderson
Chronologie
2003
The Jethro Tull Christmas Album
  2005
Aqualung Live
  2007
The Best Of Acoustic Jethro Tull
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Aqualung Live is een livealbum van de Britse progressieve-rockband Jethro Tull, opgenomen op 23 november 2004 en uitgebracht in 2005. De albumhoes vermeld verder dat dit een Speciale Verzamelaars' Editie ter steun aan verschillende liefdadigheidsinstellingen voor de daklozen is.

In 2004 werd de band gevraagd of zij mee wilden doen aan het radioprogramma Then... Again... Live! van een Amerikaans radiostation XM Radio. In dit programma worden, zoals de introtune van het programma zegt: "de meest belangrijke albums ooit opgenomen; tijdloze albums" met "totale creatieve vrijheid" heropgenomen door de originele artiesten: "denderende reconstructies van muzikale mijlpalen". Een van deze mijlpalen is Aqualung. Eerst was de band niet zo geïnteresseerd omdat ze liever nieuwe muziek maken dan oude herhalen, maar aan de andere kant zagen ze de charme er ook wel van in omdat sommige nummers nog nooit live gespeeld zijn. Aan het eind van hun tour door de VS speelden ze 23 november 2004 dan ook dit gehele album live voor een beperkt publiek van ongeveer 40 personen, om later uitgezonden te worden op XM Radio. Ook gaven Ian Anderson en Martin Barre een interview, dat werd verwerkt in de uitzending.

De beslissing om dit album op cd uit te brengen volgde na de golf van enthousiaste reacties op de uitzending. De band vond het echter hypocriet om aan zo'n project geld te verdienen, zag een kans om wat te doen voor de echte Aqualungs (de fictieve persoon Aqualung van het album is een zwerver in Londen) en besloot alle verdiensten te schenken aan verschillende liefdadigheidsorganisaties voor daklozen. Om het album te promoten werd er door Amerika en Engeland een Aqualung-tour gedaan.

Nummers[bewerken]

 1. Aqualung
 2. Cross-Eyed Mary
 3. Cheap Day Return
 4. Mother Goose
 5. Wond'ring Aloud
 6. Up To Me
 7. My God
 8. Hymn 43
 9. Slipstream
 10. Locomotive Breath
 11. Wind-Up

Patter, Banter and Bunkum:

 1. Riffs - Another Monkey
 2. Recording The Original
 3. Choosing My Words With Care
 4. Hummmmmm 43
 5. A Different Kettle Of Very Different Fish
 6. But Is It Any Good?

Line-up[bewerken]