ArenA Boulevard

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De ArenA Boulevard is een voetgangerspromenade in het centrumgebied van Amsterdam Zuidoost in Nederland, aan de westzijde van Station Bijlmer ArenA, aansluitend op winkelcentrum de Amsterdamse Poort. Aan de ArenA Boulevard zijn onder andere gelegen de Ziggo Dome, Heineken Music Hall, Pathe ArenA, de Amsterdam ArenA, woonmall Villa ArenA (met parkeerdak met uitzicht over de omgeving) en diverse kantoorgebouwen, winkels en horecagelegenheden. Het Grace-theater (later het Pepsi Stage evenementencomplex) stond ook langs de boulevard. In de toekomst komt hier ook nog het GETZ Entertainmentcenter. Hoekenrode vormt de overgang tussen de Amsterdamse Poort en de ArenA Boulevard.

Een panorama van de ArenA Boulevard
Een panorama van de ArenA Boulevard

Openbaar vervoer[bewerken]

De dichtstbijzijnde treinstations zijn Amsterdam Bijlmer ArenA en Duivendrecht. De dichtstbijzijnde metrostations zijn Bijlmer ArenA, Strandvliet en Duivendrecht. De ArenA Boulevard is ook bereikbaar per bus, waaronder de Zuidtangent die Station Bijlmer ArenA verbindt met andere plekken in Amsterdam Zuidoost, Schiphol, Amstelveen, Hoofddorp en Haarlem.

Vernieuwing[bewerken]

Anno 2007 onderging de ArenA Boulevard een grote vernieuwing, samen met de Amsterdamse Poort en Station Bijlmer ArenA. Daarbij zijn de bestrating en het straatmeubilair vervangen.

Externe links[bewerken]