Atlantis (2009)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Atlantis
Regie Digna Sinke
Producent Jan van der Zanden
Wilant Boekelman
Scenario Digna Sinke
Cinematografie Richard Van Oosterhout
Distributie A-film
Boeddhistische Omroep Stichting
Waterland films
Taal Nederlands
Land Vlag van Nederland Nederland
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Atlantis is een Nederlandse film uit 2009 van Digna Sinke. Het verhaal van de film is ook geschreven door Digna Sinke. De film ging op 16 april 2009 in première en werd vertoond op het Movies that matter festival en geselecteerd voor het Internationaal filmfestival van San Sebastian.

Het genre van de film verwijst naar de toekomst, omdat het verhaal zich afspeelt rond 2030. Deze futuristische film is grotendeels opgenomen op de Zeeuwse eilanden. De titel van Atlantis verwijst naar het eiland in de film, wat voor de hoofdpersoon een droomplek is (het eiland Tiengemeten werd als metafoor voor de opnames gebruikt).

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Het dertienjarige meisje Xenia (Pitou Nicolaes) voelt zich wereldvreemd in het dagelijks leven, zo moet ze meedoen in elke dagelijks ritueel en zich vooral positief uitdrukken (negativisme is uitgebannen en kranten zijn verboden in 2030). Het enige waar de bevolking en staat op gebaseerd zijn, is orde en discipline. Xenia wil uit dit bestaan weg en op een dag mag ze een brief bezorgen bij een vrouw (Annemarie Prins) die in ballingschap leeft op een eiland. Aangekomen leert ze wat levenslessen van de vrouw en wil ze niets liever dan op het eiland verblijven.

Cast[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]